عباس کلانتری خلیل آباد رییس دانشگاه یزد در این مراسم کارکرد حضور دانشگاه در حوزه میراث فرهنگی را تبیین کرد و گفت: باتوجه به اینکه بافت تاریخی یزد ثبت جهانی شده، حفاظت آن از اهمیت زیادی برخوردار است. تقدیر از رییس دانشگاه یزد به دلیل تبدیل خانههای تاریخی به دانشکده
وی با اشاره به اینکه هر ساله تعداد زیادی از خانههای تاریخی که در این بافت قرار دارند از سوی خیران، فعالان و اداره کل میراث فرهنگی مرمت میشود، گفت: متون علمی ما متون ترجمهای است و باید از دانش بومی در حفاظت از بافت تاریخی استفاده کنیم و ارزشهای معماری ایرانیاسلامی را حفظ کنیم.
رییس دانشگاه یزد با اشاره به اینکه قرار گرفتن دانشکده معماری در فضای بافت تاریخی محاسن زیادی دارد اظهار کرد: این امر باعث میشود دانشجویان به طور ملموس با این هنر آشنا شوند و به دلیل عجین بودن سنت و مذهب در بافت تاریخی، نقش موثری در تربیت و بالندگی دانشجویان داشته باشد. ارتباط با جامعه و احیا و حفظ بناهای تاریخی به دست متخصصین نیز از دیگر محاسن حضور دانشکده در بافت تاریخی است.
وی ضمن قدردانی از خیران نیکوکار یزدی از جمله آقای رسولیان و دکتر مرتاض گفت: حدود ۲۵ خانه تاریخی توسط خیّران یزدی یا به کمک بودجههای دولتی مرمت شده و در اختیار پژوهشگران اعم از دانشجویان و استادان قرار گرفته است.
کلانتری تصریح کرد: امروز فارغالتحصیلان دانشکده هنر و معماری یزد در عرصههای ملی و بینالمللی خوش درخشیدند. حضور دانشکده معماری در بافت تاریخی یزد موجب پویایی این بافت تاریخی شده است.
در پایان مراسم که در محل وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد با اهدای لوح تقدیر از ۱۴ نفر از کنشگران و فعالان حوزه میراث فرهنگی کشور قدردانی شد.