به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد؛ حجت الاسلام سید محمد معلمی در گفتگو با خبرنگار بسیج، اظهار کرد: کارگر از دیدگاه اسلام جایگاه رفیع دارد وکسی که با عرق جبین نان حلال تهیه میکند مانند تلاشگر در راه خدا در میدان جنگ است و به عنوان مجاهد فی سبیل الله در جامعه مطرح است.
وی تصریح کرد: متاسفانه فرهنگ تنبلی و بیکاری در بعضی از انسانها رسوخ پیدا کرده و تعریف کار برای برخیها نیز اداری و حقوق ماهیانه است اما امروز با همه کم کاریهای که در دولتهای گذشتهبوده زمینه برای کار فراهم و مشاغل خانگی در خانهها یکی از این فعالیت هاست که دولت و مجلس هم به این نوع مشاغل کمک میکنند.
معلمی بیان کرد: تکریم کارگر وظیفه همه دولتمردان است و این مطالبه جدی رهبری است که باید از کارگر تکریم شود اما حفظ این جایگاه منوط به رفع موانع و مشکلاتشان است.
امام جمعه تربت حیدریه بیان داشت: امنیت شغلی کارگران نیز مهم است و خیلی از کارگران نمی دانند که برای سالها یا ماههای آینده هستند یا نه، لذا دلگرم به شغل خود نیستند، ضمن آنکه بیمه کارگران فشل و محکم نیست و خدمات اجتماعی و درمانی آنها باید تقویت شود.
وی ادامه داد: دستمزد براساس اصول و قانون کار به همه کارگران اعطا نمیشود و در فصول مختلف سال کارگران را از روستا برای برداشت محصول به مزارع میبرند و با توجه به اینکه ناچار هستند مبلغ ناچیز به کارگر پرداخت میکنند.
معلمیگفت: مسکن کارگران هم بسیار مهم و ضروری است و دولتمردان و مجلسیان موظفند به این مهم رسیدگی کنند.
وی با بیان اینکه دستهای واسطه گری و دلالی باید از شبکه کارگری کشور حذف شود، گفت: برخی شرکتهای کاریابی وارد میدان میشوند که کاری انجام نمیدهند و این واسطه گری به نفع کارگر نیست و از این راه برای خود حقوق و مزایا استخراج میکنند.
امام جمعه تربتحیدریه با بیان اینکه شایسته است به کار و کارگر به عنوان یک عنصر مقدس نگاه شود، گفت: حفظ تقدس به این معنا نیست که روزی را به نام این عزیزان نامگذاری یا خود را محدود به احترام و تکریم محض کنیم.
وی گفت: زمانی میتوانیم مدعی شویم که حافظ جایگاه مقدس کار و کارگر هستیم که به دنبال رفع مشکلات صنفی این عزیزان باشیم، البته هر چند برخی مشکلات این عزیزان جنبه ملی و نیازمند تغییر در قوانین در سطح کلان دارد، اما شایسته است مسوولان این خطه برای رفع آن قسم از مشکلاتی که جنبه محلی دارد، تلاش بیشتری به خرج دهند.
معلمی در ادامه به تبیین مفهوم کارگر پرداخت و گفت: برخی تصور میکنند هر کسی که در کارخانه یا کارگاهی مشغول به کار باشد، باید او را کارگر نامید و حال آنکه یک معلم، کارمند، عالم ربانی و هر کسی که مشغول به انجام کار و ادای دین و تعهد به مردم است، کارگر نامیده میشود.