ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی خرما درسطح بیش از ۶۳ هزار هکتار نخلستان های سیستان‌وبلوچستان

تیموری گفت: سوسک سرخرطومی حنایی به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین آفت‌های درختان نخل نام برده می‌شود که برای زندگی، لانه سازی و پرورش لارو به طور معمول از تنه درخت برای رشد و تکثیر خود استفاده می‌کند.
کد خبر: ۹۵۰۹۰۴۸
|
۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۷

غلامحسین تیموری، مدیریت حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان سیستان وبلوچستان در نشست کمیته استانی مدیریت سرخرطومی حنایی خرما اظهارداشت: سوسک سرخرطومی حنایی به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین آفت‌های درختان نخل نام برده می‌شود که برای زندگی، لانه سازی و پرورش لارو به طور معمول از تنه درخت برای رشد و تکثیر خود استفاده می‌کند.

وی افزود: از ابتدای سال گذشته تاکنون کار ردیابی سوسک سرخرطومی خرما در سطح بیش از ۶۳ هزارو ۲۲۰ هکتار انجام شده است.

تیموری بیان کرد: در جریان ردیابی و مبارزه با سوسک سرخرطومی حنایی تعداد ۴۲۵۹ اصله خرما آلوده تشخیص داده شده که تیمار ۴۱۹۲ اصله درخت خرما انجام و ۶۷ اصله نخل نیز بدلیل میزان بالای خسارت وارده شده امحا گردید.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: آفت سرخرطومی خرما علاوه بر خسارت مستقیم که از بابت تغذیه لارو آفت از تنه درخت و آوندهای آن انجام می شود عامل ورود عوامل قارچی و باکتریایی به داخل تنه بوده که درنهایت درصورت عدم مبارزه به موقع باعث مرگ درخت می شود.
تیموری به همه کشاورزان نخل کار توصیه کرد: با توجه به پراکندگی درختان آلوده در سطح نخلستان ها باید تمامی درختان آلوده توسط کارشناسان ماهر مورد بازبینی قرار گیرد.

گفتنی‌است سیستان وبلوچستان دارای بیش‌از ۶۹ هزار هکتار نخلستان است و نخلستانها افزون بر۷۰ درصد باغات استان را به خود اختصاص داده اند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار