۰۱ / مرداد / ۱۴۰۴ - 23 July 2025
18:21
کد خبر : 9509640
۰۰:۰۶

۱۴۰۲/۰۲/۱۵
برگزاری نخستین کنگره بین المللی بزرگداشت شیخ صدوق با حضور اندیشمندان و صاحبنظران از 22 کشور جهان در شهرری؛

نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری : شیخ صدوق محدث، فقیه و عالِم ذوالفنون بوده است

آیین افتتاحیه نخستین کنگره بین المللی بزرگداشت شخصیت علمی و مذهبی شیخ صدوق با حضور اندیشمندان و صاحبنظران، علما و روحانیون و فعالان مذهبی و فرهنگی از 22 کشور جهان در آستان مقدس شیخ صدوق در شهرری برگزار شد.

در این کنگره آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری، با بیان حدیثی از امام صادق (ع) گفت: ایشان می فرمایند در حق کسانی که نسبت به ترویج فرهنگ اهل بیت تلاش و نقش آفرینی می کنند تا راه حق را به مردم نشان دهند، دعا می کنم. وی با اشاره به جایگاه و نقش شیخ صدوق در حفظ مکتب اهل بیت، به بیان ابعاد شخصیتی شیخ صدوق پرداخت و گفت: ایشان در   طول 70 سال عمر پر برکت خود در آن زمان با آن شرایط 300 کتاب تالیف کرده و روایات صحیح و معتبر را از روایات کذب   تشخیص داده و منتشر کرده است، شیخ صدوق به  علم و دانش نگاه بین المللی داشت و برای کسب علم به قم، خراسان، نیشابور، همدان، مغرب، بغداد، و کشورهای بسیاری سفر کرد و از ویژگی های بارز او این بود که 252 استاد دارد او گاهی نقش استادی ایفا می کرد و گاهی هم احساس می کرد که باید از تجارت و علوم دیگران استفاده کند که این موضوع درس بزرگی برای طلاب و دانشجویان ماست که اینگونه تحصیل علم کنند.  

 حسینی بوشهری بیان کرد: شیخ صدوق  محدث، فقیه و عالِم ذوالفنون بوده است و در موضوعات مختلف به صورت جامع کتاب نوشته است که آثار او به عنوان مرجع مورد استفاده صاحب نظران قرار می گیرد.   

 نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری، به تشریح ابعاد شخصیتی شیخ صدوق پرداخت و گفت: یکی از مهم ترین ابعاد شخصیتی ایشان این است که نظر کرده امام مان است و با دعای حضرت صاحب الزمان(عج) متولد شده است. فهم علم و دانش، جامع بودن، جدیت و تلاش، خستگی ناپذیری و تک بعدی نبودن و فراگیر و جامع بودن شخصیت او از ویژگی های این محدث بزرگ دینی است که هم مدرس  هم مولف   و هم محقق بوده است.

   شیخ صدوق همچنین منادی وحدت بود و به دنبال تقریب و زندگی مسالمت‌آمیز در جامعه اسلامی به منظور خنثی‌سازی توطئه دشمنان بود و از ابتکارات او این است که کتاب‌هایش را طوری تنظیم کرده که پیوند فقه و ولایت  را به حکومت مورد توجه قرار داده است.

در ابتدای این مراسم دکتر عرفانیان دبیر کنگره بین المللی شیخ صدوق اظهار داشت:  در سال های گذشته کنگره «ملی» شیخ صدوق  برگزار می‌شد و امسال نخستین کنگره به صورت «بین المللی» برگزار می‌شود که آیین افتتاحیه آن روز پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت برگزار شد و آیین اختتامیه آن ششم اسفند ماه سال جاری همزمان با   نیمه شعبان و ولادت حضرت صاحب الزمان (عج)برگزار خواهد شد. در طول این مدت ۳۱۳ برنامه فرهنگی، اجتماعی، قرآنی و عمرانی اجرا می‌شود. همچنین هفته آینده لوگوی جشنواره هنرهای هفتگانه در زمینه:  فیلم کوتاه، فیلم بلند، سریال و اپیزود اجرای تئاتر خیابانی و کنسرت موسیقی   تخصصی با حضور وزیر ارشاد و سایر مسئولان فرهنگی رونمایی می شود.

 وی با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) در صحیفه جلد 18 گفت: در جمهوری اسلامی اگر از کسی سئوال شود و نگاه آخر الزمانی نداشته باشد خائن و خطر ساز است. رهبر معظم انقلاب نیز همیشه گلایه داشته اند که چرا جوانان اسامی ورزشکاران و فوتبالیست ها را می دانند اما بزرگان فقه و علمای کشور را نمی شناسند. وی ادامه داد: شیخ الواعظین شیخ صدوق علیه الرحمه  جزو بزرگانی است که آنچه که باید در مورد ایشان گفته و شنیده می شد انجام نشده است.

 عرفانیان اظهار داشت: 313 برنامه مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، معماری، ورزشی، هنری ویژه  بزرگداشت حضرت صدوق (ره) از مراسم افتتاحیه کنگره در چهاردهم اردیبهشت تا ششم اسفند ماه مصادف با نیمه شعبان و ولادت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) در طول سال جاری برگزار خواهد شد .

 وی خاطرنشان کرد: هر روز به نیت 313 نفر از یاران امام عصر(عج) به نیابت از یکی از شهدای مقاومت بین المللی، فاطمیون، حشدالشعبی، زینبیون، حسینیون و ... خدمتی ارائه خواهد شد.

  ایجاد سلامت کده و دارالشفای شیخ صدوق و ترجمه   آثار و کتب ایشان به زبان‌های مختلف   روسی، اسپانیایی و انگلیسی و نیز   برپایی موکب شیخ صدوق در ایام اربعین  از دیگر اقدامات کنگره بین المللی شیخ صدوق است.

 

  طلبه آفریقایی از کشور ساحل عاج  :

شیخ صدوق احادیث معتبر در همه امور زندگی را بسیار ساده بیان کرده است

نخستین کنگره بین المللی بزرگداشت شیخ صدوق با حضور میهمانانی از 22 کشور در آستان مقدس حضرت شیخ صدوق ابن بابویه شهرری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم آقای زی بنه طلبه حوزه علمیه جامعه المصطفی قم از کشور ساحل عاج آفریقا در سخنانی با اشاره به جایگاه علمی و برکات علمای بزرگی همچون شیخ صدوق و امام خمینی، اظهار داشت: در طول تاریخ انسان های بزرگ اثرات قابل توجهی بر زندگی مردم گذاشته اند. من امام خمینی را با انقلاب اسلامی ایران شناختم که یک تحول بزرگ  را در جهان ایجاد کرد. وقتی که در زمان شروع دفاع مقدس ایشان دستور تاسیس بسیج را صادر کردند  یک پیر مرد در صف اعزام به جبهه ایستاده بود که یک جوان به او طعنه می زند و می گوید: تو با این شرایط جسمانی چگونه می خواهی در جبهه جنگ حضور پیدا کنی اما او در پاسخ می گوید اطاعت از ولایت فقیه پیر و جوان نمی شناسد.

 زی بنه با اشاره به شخصیت حضرت شیخ صدوق نیز گفت: این محدث بزرگ اسلامی را از طریق مطالعه کتاب هایش می شناسیم که در حوزه های اخلاق، سیاست، ازدواج، مرگ و همه امور زندگی احادیث معتبر را بسیار ساده بیان کرده است که برای همه قابل درک است و در زندگی بسیار به ما کمک می کند.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید