به گزارش خبرنگار بسیج زنجان؛ اکبر باقری در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه از مهرماه ۱۴۰۱ تاکنون در سطح استان ۲۳۴ میلیمتر بارش داشتیم اظهار داشت: این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۹۲ میلی متر بوده است.
وی با اشاره به اینکه میزان بارشها نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است گفت: میزان بارندگیها نسبت به دوره آماری ۶.۵ درصد منفی است.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان زنجان بیان کرد: با توجه به اینکه در سال گذشته میزان ورودی آب به سد تهم ۴ میلیون مترمکعب بوده، اما در سالجاری، حجم آب ورودی ۱۳ میلیون مترمکعب بوده است.
وی ادامه داد: با عنایت به بارشهای سالجاری ۲۳.۵ میلیون مترمکعب آب پشت سد ذخیره شده و در حال حاضر میزان پرشدگی سد نسبت به حجم مخزن ۲۸ درصد است.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر دو سد در استان در حال احداث است بیان کرد: سد مراش با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در شهر دندی و سد بلوبین با ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی در حال تکمیل شدن هستند.
وی با بیان اینکه با بهره برداری از سد مشمپا وضعیت کمبود آب زنجان تا حدودی بهتر خواهد شد بیان کرد: سد مشمپا ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تخصیص اعتبار تا دو سال آینده تکمیل و به مرحله آبگیری خواهد رسید.
باقری به اعتبارات تخصیص یافته به دو سد بلوبین و مراش اشاره کرد و گفت: سد بلوبین در راستای تکمیل به ۲۱۷ میلیارد تومان اعتبار و سد مراش به ۲۲۷ میلیارد تومان نیاز دارد که در صورت تخصص اعتبارات این دو سد تکمیل شده به مرحله آبگیری خواهند رسید.
وضعیت بحرانی ۵ دشت استان زنجان
وی در ادامه تصریح کرد: از مجموع هفت دشت در استان، پنج دشت از جمله زنجان، ابهر، قیدار، خرمدره و سجاس در وضعیت بحرانی قرار دارند.
باقری خاطر نشان کرد: میزان افت سطح آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ در دشت زنجان نزدیک به ۱۶.۵ متر، دشت ابهر ۳۰ متر، دشت زرین آباد ۱۱ متر، دشت سجاس ۱۱ متر و دشت قیدار ۱۳ متر بوده است.
انسداد ۵۳ حلقه چاه غیرمجاز در سال جاری
وی تاکید کرد: برای اینکه شرایط دشتها بحرانیتر از حال حاضر نشود، اقداماتی اندیشیده شده است و در این راستا ۳۲۰ حلقه چاه غیر مجاز در سال گذشته و ۵۳ حلقه چاه نیز در سال جاری مسدود شده است.
سرپرست شرکت آب منطقهای استان زنجان به نصب کنتور هوشمند برای چاههای کشاورزی برای استفاده بهینه از آب اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۱۰ دستگاه کنتور نصب شده که با این کار بیش از ۱.۵ میلیون مترمکعب آب صرفه جویی شده است.
وی به طرح داناب اشاره کرد و گفت: در این راستا تفاهم نامهای بین آموزشوپرورش استان، آب منطقهای و جهاد دانشگاهی منعقد شده است.
باقری در ادامه گفت: این طرح از سال ۸۹ در دوره متوسطه استان شروع شده است که دانشآموزان با وضعیت منابع آبی موجود و نحوه مدیریت مصرف این منابع آشنا میشوند.