استاد دانشگاه علامه طباطبایی؛

شهید مطهری به تفکر اصالت داد/حل مسئله با پشت میزنشینی اتفاق نمی‌افتد

دکتر نصری گفت: شهید مطهری به تفکر اصالت می‌دادند و این امر درخصوص افرادی به کار می‌رود که در مسائل مختلف عمیق می‌شوند. اما متاسفانه جامعه دچار فقر تفکر شده و افراد به نحو شایسته و بایسته به دنبال تفکر عمیق نیستند.
کد خبر: ۹۵۱۰۸۷۶
|
۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۸

قزوین_ به گزارش خبرنگار بسیج، دکتر نصری استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران در مراسم تجلیل از سرآمدان آموزشی دانشگاه که در محل دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) قزوین برگزار شد بیان کرد: شهید مطهری به تفکر اصالت می‌دادند و این امر درخصوص افرادی به کار می‌رود که در مسائل مختلف عمیق می‌شوند. اما متاسفانه جامعه دچار فقر تفکر شده و افراد به نحو شایسته و بایسته به دنبال تفکر عمیق نیستند.

وی افزود: از سوی دیگر فضای دانشگاه‌ها نیز محلی برای پرورش متفکران نیست و به نظر بنده در شرایطی که تفکر عمیق نباشد افتخارات ارزشمند نخواهد بود و نباید به آیین‌نامه و تشویق‌ها دل بست و خود را درگیر عنوان کرد چراکه اصالت تفکر با شهرت خلاصه نمی‌شود که البته مسئله اصالت ندادن به تفکر علاوه بر دانشگاهیان، حوزویان را نیز درگیر خود کرده است.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: از دیگر ویژگی‌های شهید مطهری این بود که پنجره‌های ذهن خود را نبسته بود و فضای ذهنی ایشان همواره آماده دریافت مطالب بود به گونه‌ای که ذهن ایشان همچون سدی آماده پذیرش آب شیرین و شور بود که البته در این بین ظرفیت و گنجایش سد نیز لحاظ می‌شود.

وی ادامه داد: ایشان به جامعه علمی غیر مقلد بها می‌دادند، اندیشه‌ها و آثار مختلف را می‌خواندند و با اشخاص مختلف ارتباط می‌گرفتند که در این بین هدفشان تعامل و اطلاع از اندیشه‌های مختلف و جنبه هدایتگری نداشت.

دکتر نصری ابراز کرد: شهید مطهری، پروژه فکری داشتند و در مواجه با مسئله آن را گسترش می‌دادند و نقدها و مسائل و مطالب مختلف را مورد توجه قرار می‌دادند و هیچ عجله‌ای برای انتشار مسئله نداشتند به اینکه معنا که مسائل را تا زمانی که به نتیجه قطعی نمی‌رسیدند منتشر نمی‌کردند.

ما باید روش حل مسئله را در دانشگاه‌ها مطرح کنیم و در متن اندیشه باشیم نه در حاشیه وی مطرح کرد: ما باید روش حل مسئله را در دانشگاه‌ها مطرح کنیم و در متن اندیشه باشیم نه در حاشیه، بطوری که مسئله را به شکلی کاملا عمیق و با  آراء متفکرانه بررسی کنیم چنانچه شهید مطهری نیز خود را درگیر مسئله کرده و با مسئله زیست می‌کردند.

نصری با تاکید بر اینکه شهید مطهری مستقل بود و استقلال فکری داشت عنوان کرد: شهید مطهری مدیریت ذهن و حتی عبادت داشت، ایشان مطالعه و یادداشت برداری‌های منظمی داشت که علی رغم تکثر آثار وی در عناوین مختلف ما شاهد مدیریت بالای ذهنی ایشان بودیم و می‌بینیم که توقف و رکودی در مدیریت ذهنی ایشان وجود نداشته است.

وی در پایان گفت: شهید مطهری مسئله را برای مسئله‌یابی می‌دانست و برای حل مسئله در جلسات مختلفی حاضر شده و یا با اشخاص متعددی گفت‌وگو می‌کردند که این نشان می‌دهد حل مسئله در پشت میز و یکجا نشینی اتفاق نمی‌افتد و نیازمند کاوش و توجه به متن مسائل است.

 

انتهای پیام

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار