امروز نیازمند تحول لایه نهادی و سازمانی در حرکت های جهادی هستیم
قزوین_ دکتر فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بسیج با اشاره به هفته بسیج سازندگی بیان کرد: بسیج سازندگی نمادی از حرکت جهادی و ترویج گفتمان جهادی در بین عموم برای به حرکت درآوردن ظرفیت های مردمی در اموری است که نیاز به تحقق عدالت و پیشرفت و زدایی دارد.
نگاه جهادی لازمه پرورش کادر آینده انقلاب است
وی گفت: قطعا کسانی می توانند در آینده بعنوان کادر انقلابی و ظرفیت نیروی انسانی توانمند در مدیریت های کشور حضور یابند که بتوانند با دید جهادی و مدیریت جهادی و تربیت در عرصه کار و تلاش در تراز انقلاب اسلامی، کسب تجربه نماید.
محمدبیگی اظهار کرد: امروز بسیج کردن نیروها برای پیشرفت و آبادانی، خدمت آفرینی و خدمت رسانی برای آحاد جامعه، اقدام مستقیم برای رفع محرمیت و مطالبه گری از مسوولین ماموریت کلان گروه های جهادی است. توانمندسازی بصیرتی، معرفتی، مهارتی و سبک زندگی در زیست بوم های جهادی کشور امروز یکی از ارکان ماموریت های کلان گروه های جهادی است.
طفل نوپای جهادی، امروز نیاز به تخصصی شدن حرکت های جهادی برای حل مسائل اصلی انقلاب دارد
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قطعا جهادگران برای حل مسائل مردم پیشرو بوده و در مناطق کم برخوردار با ایجاد روحیه کار و تلاش مضائف به کمک مردم می شتابند و در دستیابی به آرمان های متعالی انقلاب اسلامی که همانا عدالت است، جریان سازی و کارآمد سازی می کنند. انسان های مومن، بصیر و دارای روحیه جهادی و بسیجی امروز شکل دهنده حرکت های بسیار موثر برای امیدآفرینی و افزایش سرمایه اجتماعی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و این نقش آفرینی منجر به توانمندتر شدن ملت و تسریع در پیشرفت همه جانبه و تربیت مجموعه وسیعی از مدیران جهادی در کشور می شود.
وی هدایت، حمایت و پشتیبانی و سازماندهی، شبکه سازی، رصد و پایش و نظارت و ترویج و جریان سازی گروه های جهادی برعهده سازمان بسیج سازندگی دانست و افزود: این مهم بعنوان ماموریت ستادی این مجموعه قرار گرفته و با توجه به گسترش حرکت های جهادی و عمر بیست ساله گروه های جهادی، طفل نوپای جهادی، امروز جوانی برومند و بیست ساله است که نیاز به تخصصی شدن حرکت های جهادی برای حل مسائل اصلی انقلاب و در نظام مسائل احصا شده است.
باید با نگاه بلند مدت و جامع از روزمرگی فعالیت های یکسان در گروه های جهادی و قرارگاه ها پیشگیری کرد
محمدبیگی تصریح کرد: ماموریت های مهمی برای بخش ستادی عنوان شد. نظام مسائل حرکت های جهادی امروز شامل علل گروهی، فردی، محیطی و سازمانی است. بی شک یکی از مشکلات حرکت های جهادی کم توجهی به جذب حداکثری عموم مردم در فعالیت های خدمت رسانی و یا کمرنگ شدن نگاه تخصصی به عرصه های جهادی و همچنین محروم نوازی به جای توانمند سازی است و همین امر موجب ایجاد رویه های ثابت گروه های جهادی در برخی مناطق شده که همین امر منجر به اجرای برخی اقدامات مقطعی می شود.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: لذا باید از این موضوع گذشت و با نگاه بلند مدت و جامع از روزمرگی و تکرار فعالیت های یکسان در گروه های جهادی و قرارگاه ها پیشگیری کرد و به تعریف اقدامات مشترک و مبتنی بر مبانی اندیشه های امامین انقلاب بر اساس مسأله یابی و حل مسأله پرداخت. امروز گفتمان سازی و مطالبه گری یکی از فعالیت های حرکت های جهادی است اما گاهی مشاهده می شود به دلیل غلبه دغدغه های فردی و یا حرکت های جزیره ای و یا تغییر ارزش های فردی، ممکن است کار جهادی به خوبی پیش نرود.
ضعف گفتمان سازی از مسائل نظام حرکت های جهادی است
وی یادآور شد: گاهی به دلیل انحصارگرایی برخی دستگاه ها، مشخص نبودن سهم و نقش دستگاه های دولتی، نبود بستر حقوقی برای تعامل با گروه های جهادی در سازمان ها و نهادهای دولتی و عمومی، ناهماهنگی و روحیه تولی گری و تصدی گری به جای روحیه مدیریتی، موجب شده نهادها و دستگاه هایی که می توانند حامی گروه های جهادی باشند تبدیل به نهادهایی شوند که عملا منجر به تعطیلی فعلیت گروه های جهادی و یا کم اثر شدن حرکت های جهادی و عدم حمایت از گروه های جهادی می شوند و همین موجب می شود که شاهد تعدد مدل های محرومیت زدایی در کشور باشیم و امکان مدیریت یکپارچه گروه های جهادی در شبکه محرومیت زدایی کشور فراهم نشود.
محمدبیگی بیان کرد: بی شک نقش های تقیینی و نظارتی نیز در این خصوص مهم است و لازم است شورای اسلامی به عنوان یک نهاد سیاست گذار و قانونگذار در این عرصه وارد شود تا با قانون اصلاح ساختار اختیارات بسیج سازندگی و افزایش این اختیارات بتوان بستر رشد گروه های جهادی را به شکل تخصصی فراهم کرد. می توان از سایر نظام مسائل حرکت های جهادی به ضعف گفتمان سازی، ضعف در جریان سازی عمومی و عدم انعکاس درست فعالیت ها اشاره کرد. همچنین گاهی عدم همخوانی حجم ماموریت ها با ساختار سازمانی و ضعف در پشتیبانی مالی و تامین اعتبار بودجه ای گروه های جهادی را می توان از علل ضعف در حرکت های جهادی نام برد.
نگاه های دستوری از علل سازمانی مشکلات حرکت های جهادی است
این بانوی فعال در عرصه های جهاد خاطرنشان کرد: نگاه های دستوری نیز از علل سازمانی مشکلات حرکت های جهادی است که موجب می شود بدون در نظر گرفتن پتانسیل گروه های مردمی و جهادی، نقش اقشار کمرنگ دیده شود و دغدغه افراد جامعه در سطح جامعه به خوبی دیده نشود و همین باعث ضعف در توانمندی گروه های جهادی می شود. لذا امروز باید با شناخت کامل نظام مسایل حرکت های جهادی باید به دنبال افزایش اثرگذاری گروه های جهادی، فراگیری و گسترش گروه های جهادی و همچنین نقش آفرینی بیشتر گروه های مردمی توجه کرد و نگاه تحولی به عرصه های جهادی داشت. باید نوسازی همراه با توانمندسازی نیروهای انسانی و وفاق در بین کلیه جهادگران ایجاد شود و از نظرات پیشکسوتان و صاحبنظران در عرصه جهاد در تکمیل، تقویت و به روز رسانی اسناد بالا دستی و حرکت های جهادی کشور باید استفاده کرد.
امروز نیازمند تحول در لایه نهادی و سازمانی در حرکت های جهادی هستیم
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز نیازمند تحول در لایه نهادی و سازمانی در حرکت های جهادی هستیم. حضور بیشتر بانوان در گروه های جهادی مشهود است اما در عرصه سازمانی و تصمیمگیری در مجامع جهادگران کشور حضور بانوان کمرنگ است که این حضور به خواست بانوان نیست و به نظر می رسد باید حضور بانوان را با توجه به موضوعات موجود در جامعه همچون موضوعاتی در حوزه سبک زندگی، پوشش، عفاف و حجاب، گفتمان فرزندآوری و فرزندپروری، اشتغال زایی بانوان، مشاغل خانگی و توانمندسازی بانوان در عرصه های مختلف و محرومیت زدایی در عرصه امکانات مربوط به دختران و بانوان، نیازمند حضور بیشتر چهره های شاخص جهادی در مجامع جهادگری کشور از بین بانوان هستیم.
محمدبیگی در پایان عنوان کرد: کار برخاسته از ایمان و دربرگیرنده ظرفیت جهادی با گسترش ظرفیت وجودی انسان که می تواند منجر به افزایش کیفیت زندگی، افزایش رضایت الهی و کسب رضایت عمومی مردم شود یک کار جهادی است و این کار جهادی است که هم می تواند انسان سازی و خودسازی فرد را در برگیرد و هم می تواند جامعه را دچار تحول امیدوارانه نماید و هم می تواند کادرسازی آینده انقلاب اسلامی داشته باشد و امیدواریم با الگوی زندگی جهادی و تفکر انقلابی شاهد توانمندی های علمی و عملی جهادگران در عرصه های مختلف باشیم و بتوانیم مسایل روز انقلاب اسلامی و کف جامعه را با حرکت های جهادی حل کنیم و ایران اسلامی را آماده تمدن سازی نوین اسلامی نماییم.
انتهای پیام/۱۰۱۰