اراده و ایمان بر سلاح و ابزار پیروز میشود/خرمشهر نمادی از پیروزی حق علیه باطل است
محمد ناظری، مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار بسیج در زاهدان، گفت: روز سوم خرداد برای ما روزی بسیار مهم، خاطرهانگیز و افتخارآفرین است. روزی که دشمن متجاوزانه، ظالمانه، بیدلیل به سرزمین، کشور و خاک ایران زمین ما حمله و تجاوز کرد روز سختی بود، اما تلخترین روز آن روزی بود که بعد از هفتهها و روزها ایستادگی و مقاومت خبر سقوط خرمشهر به گوش مردم ما رسید.
وی با اشاره به این مطلب که خرمشهر هم یادآور تلخترین روز تاریخ دفاع مقدس و هم یادآور شیرینترین ساعات و روز در دوران دفاع مقدس است؛ افزود: پیروزی بر دشمن تا دندان مسلح که از سوی همه قدرتها و ابرقدرتها پشتیبانی میشد توسط ملتی که تنها تکیهگاهش خداوند بودعجیب بود.
ناظری بیان کرد: در این روز دست خدا در آزادسازی خرمشهر را به عینه دیدیم، هیچکس فکر نمیکرد با آنهمه استحکامات و طراحیهای عملیاتی مختلف که رژیم صدام نه به تنهایی بلکه با مستشاران آمریکایی، اتحاد جماهیر شوروی، اسرائیل و... برنامهریزی کرده بودند خرمشهر آزادسازی شود؛ اما خرمشهر را خدا آزاد کرد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ادامه داد: خرمشهر با دست خالی و سلاح سبک در برابر مجهزترین تجهیزات زرهی دشمن با هلیکوپترها و هواپیماها ایستادند، مقاومت کردند و جنگیدند.
این مسئول ادامه داد: اگر دشمن قدمی عقب رانده شدند شبانگاه دوباره جای صبح را تصرف کردند و ایستادند و شهید و مجروح دادند، سنگر به سنگر، خانه به خانه، کوچه، به کوچه پشت هر نخل و دیواری، در کنار هر ارتفاع و دامنهای، در میان آب رودخانه کارون و کناره اروند ایستادند و مقاومت کردند.
وی با تاکید بر این مطلب که همه اقوام و مذاهب، همه آنهایی که راه عدل، امام و حق را در زندگی خود انتخاب کرده بودند میخواستند به دنیا بگویند دوران زورگویی شما بر ملتها به سر آمده است، همه آنهایی که میخواستند به دنیا اعلام کنند که اراده و ایمان بر سلاح و ابزار پیروز میشود، تصریح کرد: همه آنهایی که میخواستند بگویند ما یک ملت یکپارچه هستیم، از هیچ قدرت و ابرقدرتی هراس نداریم و غرش توپخانههای دشمن در دل و ارادۀ ما تأثیری نخواهد داشت؛ هرچه سختی بیشتر میشد، ارادهها برای مقاومت آهنینتر و صبوری بیشتر میشد.
وی با بیان اینکه خرمشهر نمادی از پیروزی حق علیه باطل است، افزود: سوم خرداد به ما این امید و درس را میآموزد که در بدترین شرایط تحریمها، مسائل اقتصادی، معیشتی و اشتغال اگر مردم به ایمان و اراده خود واقف و بر خدا توکل کند و از هیچچیز نهراسند مطمئناً مشکلات حل میشود.
به گفته این مقام مسئول؛ وقتی مردم در صحنه باشند و دولت و مردم با هم همراه باشند خیلی از این مشکلات بهخصوص مشکلاتی که امروز در سطح مملکت داریم حل خواهد شد.
وی در ادامه به برگزاری ویژه برنامه های گرامیداشت سوم خرداد روز آزادسازی خرمشهر با شعار «ما متحدیم» اشاره کرد و ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران سیستان و بلوچستان که مسئولیت کمیته ایثارگران را در ستاد گرامیداشت را برعهده دارد بر اساس رسالت خود یعنی ترویج فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و مقاومت، ۱۵ عنوان کلی برنامه را با یکصد برنامه اجرای در دستور کار قرار داده است که قدرشناسی از رشادتها و حماسههای شهدای خرمشهر از جمله شهدا و رزمندگان این خطه که در عملیات فوق شرکت کردند، بخشی از برنامهها در طول این ایام است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هدف دوم از اجرای این ویژه برنامه ها را طبق فرامین رهبر انقلاب پیرامون جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: باید مصادیق ایثارگری را برای نسل جوان بازخوانی کنیم و بگوییم در این عملیات رزمندگان، رهبری پیامبرگونه رهبر انقلاب و یا دشمنان چه نقشی ایفا کردند؛ هدف دیگر این است که نگذاریم اثرات این عملیات عظیم یا خاطرات شهدا به فراموشی سپرده شود چرا که اگر اینها فراموش و به نسل جوان منتقل نشود فراموشی به سراغ ما خواهد آمد و غفلت به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: مقابله با تمامی موانع و عوامل تضعیفکننده فرهنگ ایثار و شهادت یک راه مقابله هوشمندانه و مستمر برای خنثی سازی توطئه های دشمن است که این مهم یکی دیگر از اهداف برگزاری برنامه های باشکوه این روز حماسی است.
ناظری با اشاره به این مطلب که امروز جنگ ترکیبی را در پیشرو داریم، اگر در هشت سال دفاع مقدس و عملیات بیتالمقدس رزمندگان مشغول رزم بودند سنگر دشمنان مشخص بود؛ اما امروز جنگ شناختی و ترکیبی و مولفههای مختلف مشخص نمیکند دشمن از کدام سو و چگونه عمل میکند، ازاینحیث باید با برنامههای فرهنگی خصوصاً در راستای فرهنگ ایثار و شهادت هوشمندانه مقابله کنیم، براین اساس یک سیاست داریم تا سیره اخلاقی شهدا و خاطرات والدین آنها را تبیین و مرور کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه در آن دوران باتوجهبه فاصله طولانی سیستان و بلوچستان با استان خوزستان برخی فکر میکردند آن گونه که باید رزمندگان این استان در عملیات بیتالمقدس نقش نداشتند، گفت: بسیاری از رزمندگان بسیجی این خطه خارج از سازمان خود را برای حضور در این عملیات رساندند خیلی از نیروهای مسلح سپاه و ارتش در این عملیات حضور داشته بهگونهای که ۲۴ شهید تقدیم نظام و انقلاب کردیم که از این تعداد ۱۴ شهید از زاهدان، هفت شهید از زابل و در شهرستانهای ایرانشهر، سراوان و خاش هم یک شهید داشتهایم این بدان معناست که از شمال تا مرکز و جنوب دلداده نظام و انقلاب هستند و از ابتدا تا کنون با وحدت و انسجام در تمامی صحنهها حضور داشتند.
وی با بیان اینکه از این تعداد شهید ۱۰ نفر بسیجی، هشت نفر ارتشی و ۶ نفر از سپاه پاسداران بودند، افزود: سیستان و بلوچستان در این عملیات غرورآفرین ۱۶ جانباز تقدیم انقلاب شده است، اینها نمونهای از رشادت، شجاعت و مردانگی فرزندان این مرزوبوم و خطه است؛ یعنی سیستان و بلوچستان همگام با سایر رزمندگان در دفاع از کشور و آزادسازی خرمشهر ایفای نقش کرده است.
ناظری؛ تشکیل جلسه تبیینی و هماندیشی برای همکاران و تشکلهای ایثارگری، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا، برگزاری یادواره شهدای عملیات بیتالمقدس در زاهدان و سایر شهرستانها، بازخوانی خاطرات شهدا و رزمندگان، فضاسازی محیطی و تبلیغات شهری، برگزاری صبحگاه مشترک با حضور نیروهای مسلح را از جمله برنامههای محوری این ایام دانست.