چند مصوبه از سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان اجرایی شده است؟

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان، گفت: اولین سفر رئیس جمهور به استان، ۱۲۸ مصوبه داشت که ۴۳ مصوبه به صورت کامل به اتمام رسیده است.
کد خبر: ۹۵۱۳۱۴۱
|
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۱۲

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، رئیس جمهور در دومین سفر استانی خود در ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۰ وارد سیستان و بلوچستان شد، در بدو ورود به چابهار به اسکله صیادی کنارک رفت و ضمن بازدید از بخش‌های مختلف آن با صیادان و ماهیگیران حاضر در این اسکله صیادی گفتگو کرد.

وزیران کشور، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس دفتر رئیس جمهور، آیت الله رئیسی را در این سفر همراهی می‌کردند.

در این سفر پس از جلسات مختلف و بازدیدهای صورت گرفته، تعداد قابل توجهی مصوبه داشتیم و با توجه به اینکه فردا سفر دوم رئیس جمهور را به سیستان و بلوچستان شاهد خواهیم بود، مصاحبه‌ای با رئیس سازمان برنامه و بودجه استان در خصوص تعداد مصوبات و میزان تحقق آنها، انجام داده ایم.

حرکت پرشتاب پروژه‌های مصوب سفر ریاست جمهوری با نگاه ویژه اعتباری

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان از گام بلند دولت سیزدهم برای توسعه این استان با اجرای پروژه‌های مصوب سفر رئیس جمهور خبر داد و گفت: این استان در اولویت سازمان برنامه و بودجه کشور برای تزریق اعتبارات قرار دارد.

مهرداد عرب اول در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: سفر رئیس جمهور به استان، ۱۲۸ مصوبه به همراه داشت و پروژه‌های مهم و تأثیرگذاری برای استان تعریف و حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تحقق آنها پیش بینی شد.

وی ادامه داد: در اجرای این مصوبات سازمان برنامه و بودجه کشور، استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، ۱۳ وزارتخانه و چهار بنیاد و نهاد انقلابی، صدا و سیما و صندوق کارآفرینی امید مشارکت دارند.

این مقام مسئول بیان کرد: از این تعداد مصوبه، با برگزاری کارگروه‌های ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه کشور و تخصیص نقدی این سازمان و یا اختصاص اعتبار از وزارتخانه‌ها و ارگان‌های ملی، تاکنون ۴۳ مصوبه به صورت کامل به اتمام رسیده، ۸۱ مصوبه دارای عملکرد و چهار مصوبه فاقد عملکرد و بلااقدام است.

وی در ادامه با اشاره به اعتبارات تخصیص یافته برای اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، اظهار کرد: تاکنون حدود ۹ هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات مصوبات سفر، برای اجرای این پروژه‌ها محقق شده که حدود سه هزار و صد میلیارد تومان آن توسط نهادهای حمایتی در قالب کمک یا تسهیلات بوده است.

تخصیص ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه

عرب اول، گفت: از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور قریب به چهار هزار میلیارد تومان اعتبار به این موضوع اختصاص یافته که از این میزان، بیشترین سهم، برای حوزه حمل و نقل با رقمی حدود دو هزار و صد میلیارد تومان، مطابق با نیاز مبرم استان برای ارتقای شاخص‌های این حوزه تأمین شده است.

وی افزود: حوزه‌های منابع آبی، عمران شهری، توسعه فضاهای آموزشی و ورزشی از جمله حوزه‌های مهمی بودند که توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تأمین اعتبار شدند.

آب؛ در ردیف پروژه‌های اولویت دار

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی سیستان و بلوچستان با اشاره به مصوبات دور اول از جمله اجرای خط انتقال فرآورده‌های نفتی، گفت: اجرای طرح آبرسانی، احداث خانه کشتی زابل، سالن دو هزار و ۵۰۰ نفری چابهار، ورزشگاه زاهدان و غیره، از دیگر مصوبات در حوزه‌های مهم و اولویت دار استان برای بهبود شاخص‌های برخورداری استان است.

عرب اول گفت: همچنین تأمین اعتبار برای حفر و شیرین سازی و انتقال ۱۰ میلیون متر مکعب آب برای سیستان و بلوچستان از چاه‌های ژرف استان توسط وزارت نیرو از محل ردیف خرید تضمینی آب تا قبل از سال ۱۴۰۳ در دستور کار قرار گرفته است‌.

وی ادامه داد: برای گمرکات استان نیز بر اساس قرارداد با بخش خصوصی، تأمین سه دستگاه ایکس ری در دست اجراست.

وی با اشاره به مصوباتی که هنوز اقدامی برای اجرای آن صورت نگرفته است، اظهار کرد: مصوبه اختصاص مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی حاشیه شهر زاهدان از جمله این مصوبات است که مقرر شد پس از طرح در هیئت دولت مورد بازنگری و تأمین اعتبار قرار گیرد.

وی گفت: سایر مصوبات از جمله تسریع در اجرای احداث نیروگاه‌های زاهدان، نیروگاه بادی میل نادر و سیکل ترکیبی ایرانشهر (بمپور) با همکاری وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه کشور و همچنین افزایش سقف تسهیلات یارانه‌ای برای ساماندهی حاشیه شهرهای استان توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز در دستور کار است.

سیستان و بلوچستان در اولویت تأمین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور

وی تسریع روند اجرایی پروژه‌های راکد استان با تزریق اعتبارات از جمله سفر ریاست محترم جمهور، محوریت موضوعات مهم زیربنایی و توسعه‌ای از قبیل راه، آب و انرژی در تأمین اعتبار، بررسی و پیگیری مداوم مصوبات توسط نهاد ریاست جمهوری و به تناسب در استان، جامعیت مصوبات استان در اکثر حوزه‌های عمرانی، اقتصادی، حمایتی و غیره، توجه ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور به اولویت تأمین اعتبار را از نقاط قوت این مصوبات اعلام کرد.

شایان ذکر است آیت الله سیدابراهیم رئیسی فردا پنجشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه جاری با هدف افتتاح و آغاز بهره برداری از تعدادی پروژه، به جنوب استان سیستان و بلوچستان سفر می‌کند.

افتتاح بازارچه خرده‌فروشی پیشین، شهرستان راسک که جزو مصوبات نخستین سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان است، در راستای اجرای سیاست مهم دولت در زمینه افزایش تبادلات با کشور همسایه و افتتاح سد مخزنی کهیر، بهره‌برداری از منابع آب حوضه آبریز رودخانه کهیر مهمترین برنامه‌های سفر رئیس جمهور به این استان است

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار