خبرهای داغ:
قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛

آیین نامه فعالیت‌های ادبی دانشگاهیان تنظیم شد/شعر میراث‌دار فرهنگ، هویت و تمدن یک ملت است

دکتر جعفرپور گفت: اخیرا آیین نامه فعالیت‌های ادبی دانشگاهیان تنظیم شده که به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و مجموعه فعالیت‌های ادبی دانشگاه‌ به ویژه شعر را ساماندهی می‌کند تا مسیر ادبی در جهت‌دهی مناسبی قرار بگیرد.
کد خبر: ۹۵۱۴۵۳۲
|
۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶

قزوین_ به گزارش بسیج، آئین اختتامیه نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی آسمان به همت دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) در سالن اجتماعات امیرکبیر با حضور مسئولین، شعرا و برگزیدگان کشوری و دانشجویان برگزار شد.

دکتر جعفرپور قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی شعر دانشجویی آسمان که ظهر دوشنبه ۱ خرداد ماه  در تالار اجتماعات امیرکبیر دانشگاه برگزار شد بیان داشت: شعر میراث‌دار فرهنگ، هویت و تمدن یک ملت است.

جعفرپور در این مراسم اظهار کرد: نکته بارز این جشنواره دانشجویی بودن آن است و به این توجه شده که خود دانشجویان پای کار بودند.

قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم بیان کرد: ما هرچقدر به دانشجویان اعتماد کرده و فضا را برای آنها فراهم کنیم شاهد نتایج بهتری خواهیم بود و از سوی دیگر دانشجویان تجاربی به دست می‌آورند که در پی آن می‌آموزند که چطور در آینده از این تجارب در زندگی شخصی و اجتماعی استفاده کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما می‌توانستیم این جشنواره را به شکل رسمی و دولتی برگزار کنیم اما این حسن تدبیر ریاست دانشگاه بود که این جشنواره به شکل دانشجویی برگزار شود و ما دیدیم که جشنواره بسیار با کیفیت برگزار شد و امیدواریم این جشنواره تجربه‌ای برای سایر دانشگاه‌ها باشد.

وی تاکید کرد: توجه به شعر و شاعری در اسلام بسیار مورد تاکید بوده چنانچه در صدر اسلام پیامبر (س) منبری را در مسجد به حَسّان بن ثابِت اختصاص داده بود تا وی مستقر شود و نکات مختلف اجتماعی و سیاسی را بشنود و شعرهای اثرگذار تولید کند.

جعفرپور اضافه کرد: اشعار و مدح اهل بیت در تاریخ اسلام مورد توجه بوده است همچنین دیدار مقام معظم رهبری با شعرا نشانه توجه ایشان به مسئله شعر است زیرا شعر اثرگذار است و می‌تواند میراث‌دار فرهنگ و هویت ما باشد و به نظر می‌رسد بهتر است دانشگاه‌ها به تاسی از رهبری به صورت فصلی با شاعران دانشجویی برگزار کنند و به این امر توجه داشته باشند و در صورت نیاز به اشعار تولید شده جهت دهند و شعر را به سطح تعالی خود برسانند.

این مسئول عنوان کرد: ساختاری که در دانشگاه در خصوص شعر وجود دارد کانون‌های شعر و ادب است. چنانچه طبق آمار موجود عمده‌ دانشگاه‌ها کانون شعر و ادب دارند اما لازم است تمام دانشگاه‌های کشور کانون شعر و ادب داشته باشند.

وی ادامه داد: بیش از سه میلیون دانشجو در سطح کشور وجود دارد که اگر این ظرفیت پراکنده شعر و ادب توسط کانون‌های شعر و ادب شناسایی شود ظرفیت بسیار متعالی برای تاریخ و فرهنگ ما و فرهنگ‌سازی شکل می‌گیرد.

این مسئول با تاکید براینکه جشنواره آسمان را رها نکنید و به دنبال اجرای مراحل بعدی آن باشید مطرح کرد: جشنواره شعر و ادب مطرح کشور شامل اولین دوره جشنواره آسمان در قزوین، جشنواره شعر پروین در بجنورد، جشنوار بین المللی بهارنارنج ساری و جشنواره شعر رضوی می‌شود.

وی بیان کرد: نگاه مجموعه وزارت علوم به شعر یک نگاه ویژه است چنانچه شعر میراث‌دار فرهنگ، هویت و تمدن یک ملت است و می‌تواند این میراث‌داری را به نسل‌های بعدی منتقل کند که بااین وجود تمام اهتمام ما این است که این جشنواره‌ها با قدرت برگزار شود.

این مسئول در پایان گفت: اخیرا آیین نامه فعالیت‌های ادبی دانشگاهیان تنظیم شده که به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود و مجموعه فعالیت‌های ادبی دانشگاه‌ به ویژه شعر را ساماندهی می‌کند تا مسیر ادبی در جهت‌دهی مناسبی قرار بگیرد.

گفتنی است در پایان مراسم از برگزیدگان جشنواره شعر دانشجویی تجلیل شد و از پوستر جشنواره ملی شعر آسمان رونمایی شد.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار