به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ شهریور سال ۱۳۵۹ رژیم بعثی عراق با تصمیم و طرح قبلی و با هدف برانداختن نظام نوپای جمهوری اسلامی جنگی تمام عیار را علیه ایران اسلامی آغاز کرد، دشمنی که قصد داشت این سرزمین را به عنوان بخشی از قلمرو خود تصاحب کند و ماندگار شود.
دشمن بعثی با لشکر ۳۵ هزار نفری و یکهزار و ۴۵۰ تانک پیشرفته وارد خرمشهر شد؛ مردم مظلوم خرمشهر کمترین امکانات را برای مقابله در اختیار داشتند. دشمن بعثی با سقوط خرمشهر به خیال واهی خودش کار را تمام شده میپنداشت و براندازی نظام نوپای انقلاب اسلامی را حتمی، نقشهای شوم که به لطف الهی و اتحاد و همبستگی ملت ایران به سرانجام نرسید.
عراقیها پس از سقوط خرمشهر، شهر را به یک دژ مستحکمی تبدیل کرده بودند، آنها بیش از هفت کانال ایجاد کردند که پر از آب و مین سیمخاردار بود تا جلوی پیشروی رزمندگان را بگیرند و صدام نیز مدعی شد اگر ایرانیها بتوانند خرمشهر را باز پس بگیرند کلید بصره را میدهم!
اشغال خرمشهر ۵۷۸ روز طول کشید تا اینکه سپاه، بسیج، ارتش، نیروهای مردمی و… در مهرماه سال ۱۳۶۰ به فرمان حضرت امام خمینی(ره) برای آزادسازی خونین شهر پا به میدان نبرد گذاشتند. ستادهای مختلفی تشکیل و قرارگاههای مشخصی ایجاد شد و عملیات بیتالمقدس برای آزادسازی خونین شهر طرح ریزی شد.
این عملیات در سه جبهه در ۱۰ اردیبهشتماه ۱۳۶۱ آغاز شد و حدود ۳۰ روز به سرانجام رسید؛ مرحله اول این عملیات با حمله نیروهای کشور شروع شد، آنها با عبور از رودخانه کارون موفق شدند منطقه (از سمت جاده اهواز به سمت حمیدیه) را تصرف کنند و جاده اهواز به خرمشهر و مناطقی مثل جفیر، پادگان حمید و هویزه آزاد شد.
دومین مرحله از عملیات (از سمت دارخوین تا خود خرمشهر) ۱۹ اردیبهشتماه ۱۳۶۱ با حضور چهار تیپ مستقل سپاه پاسداران و ۲ تیپ ارتش آغاز شد و این عملیات در روز بعد نیز تکرار شد و برای خروج دشمن از این منطقه نیز مقرر شد تا ۲ تیپ المهدی (عج) و امام سجاد (ع) از قرارگاه «فجر» در این مرحله از عملیات حضور داشته باشد.
آخرین مرحله از عملیات آزادسازی خرمشهر (از سمت خرمشهر تا آبادان) یکم خردادماه آغاز شد و بدین ترتیب شهر خرمشهر بهطور کامل به محاصره نیروهای ایرانی درآمد، سومین روز از خرداد ماه در ساعت دو بعدازظهر، خرمشهر به طور کامل آزاد شد و پرچم جمهوری اسلامی ایران بر فراز «مسجد جامع» و پل تخریب شده خرمشهر به اهتزاز درآمد.
حماسه آزادسازی خرمشهر نقطه عطفی در انقلاب شد و معادلات جهانی را تغییر داد، صدامی که یکقدم عقب نمینشست پساز این عملیات و بازپسگیری خرمشهر توسط رزمندگان اسلام، از مجامع بینالمللی درخواست آتشبس کرد؛ عملیات بیتالمقدس و نتایج آن بهخوبی نشان میدهد که این حادثه تاریخی توانست در آن مقطع زمانی درس بزرگ تاریخی را به جهان بدهد تا هیچگاه به فکر تهاجم مجدد به این سرزمین نباشند.
اگرچه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در پایان هر جنگی بارها بخشی از خاک ایران از دست میرفت و نقشه ایران کوچک میشد، اما ایرانِ انقلابی به دنیا ثابت که مادامی که ریسمان وحدت، خودباوری و عِرق به سرزمین مادری بین مردمانش محکم است در مقابله با دشمن متخاصم خواهد ایستاد.
امروز هم اگر بخواهیم از خرمشهرهای فرهنگی، اقتصادی اجتماعی، سیاسی و... سربلند بیرون آییم راهی جز ایمان، مقاومت، تبعیت محض از ولایت و رهبری تکیه بر جوانان مومن و انقلابی نداریم.
انتهای پیام/