به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان، علیرضا آل آمین، در حاشیه سفر به شهرستانهای ابهر و خرمدره و بازدید از مزارع و باغهای خسارت دیده ابهر و خرمدره در اثر سرمازدگی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیمه نقش حمایتی دارد اظهار داشت: برخی از کشاورزان محصولات خود را بیمه نمیکنند و علت بیمه نکردن را نیز تاخیر در پرداختها عنوان میکنند، اما در در نهایت غرامت پرداخت میشود و بیمه نقش حمایتی دارد.
وی با بیان اینکه میزان غرامت پرداخت شده به کشاورزان در دو سال گذشته ۵ همت بود گفت: کشاورزانی که محصولات خود را بیمه نمیکنند خود و دولت را به دردسر میاندازند که در این مورد باید تصمیماتی متناسب با وضعیت کشاورزان اتخاذ شود.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با تاکید بر نگاه ویژه دولت به بخش کشاورزی افزود: کشاورزانی که محصولات خود را بیمه کرده بودند خسارت دریافت میکنند و پرداخت خسارت وظیفه صندوق به دلیل انعقاد قرارداد است.
آل آمین تاکید کرد: صندوق بیمه کشاورزی در کنار مردم و کشاورزان است که مبنای این حرف هم عملکرد دو سال گذشته است چرا که در این بازه زمانی به اندازه هشت سال خسارت پرداخت شده است.
وی با تاکید بر وجود نقش حمایتی بیمه گفت: بیمه کردن محصولات جلوی فشار بیشتر به کشاورز گرفته شود و گرنه در بخش دیم، نیمی از هزینه بیمه توسط دولت و ستاد اجرایی حضرت امام پرداخت میشود و کشاورز خسارت را کامل میگیرد، که این روش اجرایی در دنیا بینظیر است.
وی از انعقاد تفاهمنامه با سازمان مدیریت خبر داد و گفت: در این رابطه برنامههای خوبی در امور مختلف از جمله ترویج از طریق دهیاریها و بسیج کشاورزی وجود دارد و همکاریها تنگاتنگ و مطلوب وجود دارد.
آلامین با تاکید بر اینکه به دنبال سادهسازی مفاهیم بیمه بودهایم، افزود: درصدد هستیم تا از روشهای مختلف از جمله آموزش، ترویج، بسیج مهندسین کشاورزی، مقامات محلی، استانی و چهرههای شناخته شده در استانها، کشاورزان را به سمت بیمه کشاورزی سوق دهیم.
فقط ۴۳ درصد از دیمزارهای زنجان بیمه است
وی میزان بیمه کشاورزی در استان زنجان را در بخش دیمزار پایین و در حدود ۴۳ درصد اعلام کرد و گفت: این موضوع باید مورد توجه قرار گرفته و به ۱۰۰ درصد برسد، چون اقدامی حمایتی محسوب میشود، ضمن اینکه در سایر محصولات از جمله زیتون هم درصد بیمه پایین است که باید به بالای ۶۰ درصد برسد.