وقتی ترکیه "حامی قالیبافی ایرانی" میشود/هنری که با بی مهری برخی مسئولان رو به زوال است + عکس
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضو از سبزوار، قالیبافی هنری قدیمی که از دیرباز در کشور ما رواج دارد، هنری که سنتهای گذشته را یادآوری میکند و در هر رج آن گنجی از اسرار زندگی نهفته است. هنری که این روزها به فراوشی سپرده شده و از آن و هنرمندانش حمایتی نمیشود. این روزها بازار قالی بافی حل خوبی ندارد و کمتر کسی به سمت این هنر میرود و این هنر در بی توجهی مسئولین رو به زوال است.
خانم عزت امیدواری، کارآفرین موفق سبزواری که موفق به دریافت گواهی نامه بینالمللی ترکیه در حوزه فرش دستبافت شده است در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج خراسان رضوی،اظهارکرد: از یازده سالگی قالیبافی را شروع و از سال 91 با دریافت 15میلیون تومان وام از کمیته امداد کارگاه قالی بافی خود را دایر کردم و برای 16 نفر کارآفرینی ایجاد کردم.قالی که در دست بافت داشتیم 40 متر بود یک شیف صبح و یک شیفت عصر کار میکردیم.
وی درباره سختیهای کار قالی بافی افزود: توکل و امید باعث رشد من و مجموعه ام شد، مردم از این حرفه بسیار استقبال نمیکنند، معتقدند قالی بافی هنری قدیمی است اما به نظرم این حرفه هنری است موروثی که از گذشته به ما رسیده است.
این کارآفرین سبزواری عنوان کرد:علت اینکه مردم به این حرفه روی خوش نشان نمیدهند، این است که بازار فروش خوبی ندارد اما ریسک بسیار بالایی دارد، گاهی مردم مرا سرزنش میکردند،چرا این شغل را ادامه میدهم اما من کار خود را ادامه دادم هر قالی 6 تا 2 سال زمان میبرد. هدف من این بود که این سنت کهن را زنده نگه دارم و در کنار آن برای یک عده شغل ایجاد کنم تا سفره آنان خالی نباشد.
وی ادامه داد:به تنهایی 40 متر قالی را تا نصفه بافتم چرا که کسی قبول نمیکرد قالیبافی کند تا اینکه بعد از چند ماه چند قالیباف همکاریشان را با من شروع کردند.
امیدواری از حضورش در نمایشگاه بین المللی ترکیه گفت و ادامه داد: رتبه سوم کشوری برای قالی سوم خود را کسب کردم، طرح قالی را یکی از اساتید دیده بود و آن را در ترکیه ارائه داده بود و علت حضور فرشم بافت ترکی آن بود؛ چرا که ما ترکی باف هستیم لذا عکس قالی خود را فرستادم آنجا باور نمیکردند که در ایران یک نفر قالی چهل متری ترکی باف را ببافد تا اینکه راهی نمایشگاه شدم هیچ وقت باورم نمی شد روزی کارم را در نمایشگاه ببینند.
فقط سپاه و کمیته امداد از من حمایت کردند
این کارآفرین قالیباف اظهارکرد: در نمایشگاه ترکیه به من مدرک بین المللی فرش دستباف اهدا کردند در حالیکه در کشور در حوزه فرش سنتی هیچ گاه از ما حمایت نشد فقط سپاه و کمیته امداد شهرستان از من حمایت کردند و این حمایت انگیزه ای شد تا حرفه خود را تقویت کنم.
امیدواری خاطرنشان کرد: هنرمندی که در نمایشگاه شرکت میکند میتواند به ارزآوری کشور کمک کند من در این نمایشگاه هزار متر فرش سفارش گرفتم که میتواند کل استان را پوشش دهد و کلی از افراد را مشغول کار کند، منتظرم تا برای قرارداد به ایران بیایند و در نیمه دوم مرداد در سفری به ایران این قرار به امضا خواهد رسید.
این کارآفرین سبزواری با اشاره به اینکه در حال حاضر برای 33 نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است، افزود: مردم ترکیه به هنر خیلی احترام میگذارند، اما در کشور ما این طور نیست ما میتوانیم کارگاهی مخصوص بانوان راهاندازی کنیم تا علاوه بر آموزش حرفه قالی بافی درآمد هم داشته باشند و در محیطی سالم کار کنند.
در استانبول با چادر نشان دادم که می شود، رشد کرد
وی خاطرنشان کرد: از مسئولان میخواهم که از کار آفرینان و بافنده ها به جد حمایت کنند، اما برخی مدیران بانکها در زمینه وام کارآفرینی که موجب رشد تولید و اقتصاد مقاومتی می شود، بسیار سنگاندازی میکنند.
امیدواری در پایان بیان کرد: 23 سال است که در پایگاه بسیج هستم، مقام معظم رهبری رونق تولید را اعلام کردند و من باتمام سختیها لبیک گفتم که باعث رشد حقیر شد حتی در استانبول چادر از سر بر نداشتم تا مشت محکمی به دهان یاوه گویان و کسانی باشد که گفتند چادر محدودیت است و نمیشود رشد کرد.
خبرنگار/ترنم باقری