خبرهای داغ:

اجرای طرح "بلد طیب» در شیراز

عضو سابق مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه‌های علمیه کشور از اجری طرح «بلد طیب» در شهر سومین حرم اهل بیت (ع) خبرداد.
کد خبر: ۹۵۱۹۴۴۴
|
۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، ابراهیم نیک منش در نشست هم افزایی فعالان حوزه سلامت و سبک زندگی که در حرم مطهر شاهچراغ(ع) برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری اظهار کرد: معظم له در سال های گذشته چند نوبت در خصوص تمدن اسلامی و فرایند پنج گانه آن سخن گفته اند، این فرآیند با دو مرحله انقلاب اسلامی و نظام اسلامی در زمان حضرت امام؛ شروع و به استقرار ج.ا.ا منجر می شود، سپس طی بیش از سه دهه گذشته ؛ با دو مرحله دولت اسلامی و جامعه اسلامی ادامه می یابد که البته طبق سخن رهبری؛ هنوز به هیچیک دست نیافته ایم. با تحقق این دو مرحله می توان ادعا کرد یک نمونه از تمدن نوین اسلامی، تکون یافته است.

وی، چله دوم انقلاب را ظرف تحقق تمدن و بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری را که در آن به ظرفیت ها و چالش ها و هفت سرفصل تحولی گام دوم انقلاب اشاره کرده اند نقشه راه تمدن سازی؛ و مقدمه ای برای دولت سازی و کشور سازی دانست.

عضو هیات علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در ادامه گفت: رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ در جمع دانشجویان به دو مطالبه خود از نخبگان جامعه در قالب طراحی مدل حکمرانی حتی تا مقیاس محلی و نیز تحول در سبک زندگی با تمام ژرفا و پهنای آن اشاره کردند که به اعتقاد وی ؛ بترتیب، دو امر متناظر با دولت سازی و جامعه سازی است.

عضو سابق مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی و ستاد سلامت و سبک زندگی حوزه های علمیه با تصریح اینکه ما در چله دوم انقلاب؛ بشدت نیازمند هر دو مولفه مدل حکمرانی و سبک زندگی اسلامی هستیم گفت: خمیرمایه دولت سازی، مدل حمکرانی است به صورتی که اگر توانستیم به مدل حکمرانی اسلامی با پیوند زدن دو جبهه حکومتی و صنفی، با جبهه مردمی دست پیدا کنیم بخش عمده ای از مشکلات و چالش های انقلاب در مدیریت حوزه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و غیره برطرف خواهد شد.

از منظر وی، بخش دیگر چالش ها؛ مربوط به سبک زندگی و بینش، روش و منش مردم است که بشدت طی دهه های اخیر با الگوسازی های غلط زیستی، توسط حاکمان لیبرال و نیز حاکمیت ساختارهای غربی در نظام اسلامی، التقاطی از کفر و ایمان در رفتار مردم شکل گرفته که نیاز به پالایش دارد.

وی ارزش مداری، مردم بنیانی و مسجد محوری را سه حلقه مفقوده در مدل حکمرانی و سبک زندگی اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: ابرطرحی را که در قالب «بلد طیب» یا همان آرمانشهر تمدنی و با تمرکز بر "جبهه سازی مردمی مسجدمحور با هدف احیای ارزشها" ارائه داده ایم، تمامی ابعاد و مطالبات رهبری را در بیانیه گام دوم انقلاب پوشش می دهد. چون پشتوانه اجرایی طرح؛ برنامه هایی منسجم و قابل اجراست که طی ۱۸ سال گذشته، بخشی از آن در قم و دو سه شهرستان عملیاتی شده است و اکنون بنا داریم در شیراز بخشی دیگر را عملیاتی کنیم. در واقع محور این طرح، دولت سازی از طریق مدل حکمرانی البته با هدف احیای ارزش های اسلامی از طریق مردم بنیانی و تشکیل هسته های مردمی است که در نهایت به تشکیل جبهه مردمی با محوریت پایگاه مسجد و حرم ها و اماکن مقدس منجر خواهد شد .

نیک منش گفت: در صدد این هستیم تا طرح «بلد طیب» را در شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) و پایلوت اول ؛ در ابعاد مختلف سبک زندگی اجرایی کنیم بگونه ای که بندگی در کنار زندگی، فرد در کنار جامعه، معاش در کنار معاد و معیشت در کنار سعادت و مفاتیح الحیاه در کنار مفاتیح الجنان ؛ ظهور عینی پیدا کند . همه اینها البته با تحول در مدل حکمرانی محلی و شروع از شناسایی حلقه های میانیِ موضوع محور و سازماندهی هسته های مردمی با پایگاه مساجد شروع خواهد شد و به جبهه وسیعی از قابلیت های مردم انقلابی و تربیت کادر انقلاب در همه زمینه ها منتهی می شود.

وی افزود: سبک زندگی، دارای ابعاد مختلفی از جمله الگوهای تغذیه، پوشاک و لوازم و محصولات زندگی و الگوی خواب و غیره است که همگی ذیل برنامه های مدون به تدریج عملیاتی خواهد شد، از این رو اولین نشست هم افزایی فعالان و مدیران و خیران سبک زندگی و تولیدگران و فروشندگان محصولات طیب با مساعدت برخی از مدیران محترم حرم احمد بن موسی(ع) برگزار و اولین هسته مردمی شامل دهها نفر از بانوان و آقایان متخصص و مهارت پیشه و علاقمند به زندگی طیب به فضل الهی تشکیل شد تا مهر تاییدی باشد بر سخنان اخیر رهبری که فرمودند ایمان و امید ؛ رمز پیروزی و تبدیل شدن به ایران قوی است.

وی تصریح کرد: استان فارس با دارا بودن بیش از ۱۴۵۰ بقعه متبرکه و ۵۰۰۰ حسینیه و مسجد و ۶ میلیون جمعیت و آب و هوای ۴ فصل به عنوان ایران کوچک و دارای سابقه تمدنی از صدر اسلام تا زندیه و تاکنون ؛ ظرفیت کم نظیری را در جامعه پردازی نوید می دهد که می تواند در آینده منظور ؛ نمایی از «بلد طیب» و نمونه ای از تمدن نوین اسلامی باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار