به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان؛ فرمانده حوزه مقاومت بسیج حضرت قمربنی هاشم ع در گفتگو با خبرنگار بسیج محلات در این نشست با اشاره به اینکه مشاغل خانگی بسیار محوری است اظهار کرد: در صورت آموزش صحیح و اصولی روستائیان به موازات ایفای نقش، قادر به نقش آفرینی در حوزه تولیدی نیز خواهند بود.
مهندس سیدابوالفضل میرقاسمی سخنران این نشست با اشاره به اینکه با گسترش روزافزون فناوری های نوین به ویژه فناوری دیجیتالی و گسترش فضای مجازی فرصتهای اقتصادی زیادی برای مشاغل خانگی ایجاد شده است اظهار کرد: ۲۰ درصد درآمد کشورهای در حال توسعه از مشاغل خانگی به دست می آید.
وی با اشاره به تاثیر و اهمیت توسعه مشاغل خانگی در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی اظهار کرد:باتوجه به سهم بالا در اقتصاد ملی و افزایش سطح سواد درجامعه و همچنین مسائل فرهنگی مربوط به اشتغال این امکان فراهم می شود که با توسعه مشاغل خانگی از ظرفیتهای اقتصادی در جامعه استفاده بهتری شود.
فرمانده حوزه افزود: لازمه تحقق چنین امری، اتخاذ تدابیر هوشمندانه و برنامه ریزی هدفمند و اصولی خواهد بود و با خود باوری و آموزش و مهارت افزایی هر چه بیشتر می توان به توفیقات بسیاری در حوزه اقتصادی نائل شد.
بدری اظهار کرد: افزایش بهرهوری سرمایه و صرفه جویی در هزینههای جانبی اشتغال و افزایش درآمد خانواده، ارتقاء مدیریت کسب و کار خانگی از طریق تشکیل اتحادیهها، تعاونی ها و صنوف و تسهیل مقررات مربوط به کسب و کار خانگی، از مزیت ها و تاثیرات مشاغل خانگی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از راههای سلامت روان داشتن کار و اشتغال است و مشاغل خانگی به نوعی شروع حرکت استقلال خواهی به شمار می رود اظهار کرد: باید با بینش و آگاهی لازم افراد بیکار را به سمت حرفه و مشاغل خانگی سوق داد و همگام با آموزش حرفه و شغل مناسب هم جامعه از معضلات دور میشود و هم سلامت روانی افراد تضمین خواهد شد.
وی درادامه اظهار کرد: کسب و کارهای کوچک به دلیل ساختار ساده زود بازده و با توجه به نیاز سرمایه اندک در جهت متعادل کردن بازار کار موثر میباشند و در روستاها با توجه به ترکیب جمعیتی کسب و کارهای کوچک خانگی میتواند بازدهی مناسبی داشته و در کوتاه مدت یا میان مدت در رفع معضل بیکاری موثر باشد.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از متقاضیان مشاغل خانگی،اجرای الگوی نوین مشاغل خانگی که این طرح از طریق هدایت، مشاوره و استعدادهایی موجب توانمندسازی متقاضیان مشاغل خانگی می شود شناسایی ظرفیت ها، توانمندی متقاضیان و اتصال به بازار کار از مهمترین اهداف این نشست می باشد.
فرمانده حوزه درپایان با اشاره به تاثیر بسیار زیادی از کسب و کارها اظهار کرد: بهترین فرصت برای خودنمایی مشاغل و کسب و کارهای خانگی، دستگاههای متولی با یک کار تیمی مشترک با راهبری و اتصال متقاضیان این حوزه همانند طرح ملی مشاغل خانگی میتوانند با همفکری و مشارکت، الگویی بومی متناسب با شرایط موجوددرروستاهابرای کسب و کارهای خانگی ترسیم کنند تاحمایتی بر اقتصاد خانوارها داشته باشد.