به گزارش خبرگزاری بسیج؛ حسن غربا با اشاره به فعالیت ۴ مرکز مشاوره ژنتیک در شهرستان شاهرود گفت: یک مرکز در بخش دولتی و ۳ مرکز در بخش غیردولتی ضمن بررسی اختلالات ژنتیکی زوجین قبل از ازدواج، پیش و پس از بارداری، نسبت به راهنمایی لازم زوجین جهت انجام آزمایشات تخصصی ژنتیک اقدام میکنند.
سرپرست ادامه داد: در راستای پیشگیری از معلولیتها و شناسایی بیماریهای منجر به معلولیت، ۸۳۴ نفر از این مراکز مشاوره ژنتیک دریافت کردند، این مقام مسئول تاکید کرد:زوجینی که برای مشاوره به این مراکز مراجعه میکنند در صورت نداشتن تمکن مالی مناسب برای انجام آزمایش از حمایتهای مالی برخوردار میشوند.
او بی توجهی و عدم آگاهی اغلب مردم پیرامون فواید آزمایش ژنتیک را از جمله مهمترین دلایل بروز بیماریهای ژنتیکی ومعلولیتها دانسته و افزود: یکی از دغدغههای زوجین، تولد فرزندان سالم است و خانوادهها میتوانند با کمک مشاوره ژنتیک از نعمت داشتن فرزندان سالم بهرهمند گردند و میتوانیم به این نکته اذعان کرد که شعار پیشگیری بهتر از درمان است با کمک علم ژنتیک تا حد زیادی محقق شده است.
غربا اجرای برنامههای آموزشی پیشگیری از معلولیتها را از برنامههای مدون سازمان بهزیستی دانسته و افزود: در راستای پیشگیری از معلولیتهای ناشی از سالمندی در سال گذشته ۱۶۰۰ سالمند بالای ۶۰ سال، سرفصل هایی، چون فشار خون، خودمراقبتی، مهارت زندگی و. را آموزش دیده و ۱۵۵ نفر از بانوان شاهرودی دورههای آموزشی خودمراقبتی را در قالب برنامه آگاه سازی زنان و دختران سرپرست خانوار دریافت کردند.
او در انتها اظهار کرد: تولد فرزندان معلول منجر به فشارهای اقتصادی و عاطفی بر خانواده و جامعه شده و زوجین میتوانند با انجام مشاورهها و آزمایشات ژنتیک گامی موثر برای سالم سازی جامعه و خانواده خود بردارند.