توسعه صنایع دستی با حمایت مسئولان رنگ دیگری می گیرد

کارآفرین فعال در حوزه چرم سیستان و بلوچستان گفت: حمایت مسئولان برای توسعه صنایع دستی و مشاغل خانگی و کارگاه‌ها نقش موثری دارد.
کد خبر: ۹۵۲۲۰۰۵
|
۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۸

به گزارش خبرنگار بسیج از زاهدان، صنایع هر کشور یکی از شناسه های مهم در معرفی هویت، فرهنگ، تاریخ و تمدن آن که می توان از این جایگاه در جهت معرفی هر چه بیشتر فرهنگ و تمدن ایرانی در جهان استفاده کرد.

ایران از تنوع و تعدد فراوان در صنایع دستی برخوردار است که چرم دوزی یا سراجی یکی از انواع آن می‌باشد که از دیرباز در مناطق مختلف کشور رونق داشته و تامین کننده نیازهای مختلف مردم بوده است.

در این هنر چرم ماده اصلی برای تولید محصولاتی مانند کیف، کفش و سایر مصنوعات به شمار می‌رود.

فائزه ازبک، یکی از کارآفرینان صنعت چرم در شهرستان هیرمند اظهار داشت: قریب به ۹ سال در این حرفه مشغول به فعالیت می باشم، این هنر را در شیراز فراگرفته و اکنون مدت یکسال است که در سیستان و بلوچستان با راه‌اندازی یک کارگاه در شهرستان هیرمند اقدام به تولید انواع کفش، کیف، دستبند، کمبند، دیوار کوب، جا کلیدی و... می‌کنم.

او با اشاره به نامگذاری شعار سال تحت عنوان "مهار تورم، رشد تولید"، از متولیان امر خواستار افزایش حمایت‌ها از صاحبان و هنرمندان فعال در حوزه صنایع دستی شد و افزود: اگر نمایشگاه‌هایی طلایه‌داران بسیج یا نمایشگاه‌هایی که میراث فرهنگی برای صنعتگران دایر می‌کند به صورت منظم برگزار شوند، می‌تواند بازار فروش و عرضه و معرفی محصولات هنرمند را تا حد زیادی تضمین کند.

ازبک بیان کرد: خواسته و انتظار ما حمایت مسئولان از صنعتگران است، اینکه در ارائه هدایا از هنر‌های صنایع دستی بومی استفاده کنند تا هم بازاربابی رونق گیرد و هم اشتغال زایی انجام شود.

این هنرمند صنایع دستی با بیان اینکه در ساخت مصنوعات چرم دوزی تمام مراحل تولید را با استاندارد‌های موجود انجام می‌دهیم، گفت: چرم مورد نیاز کار خود را از تهران و مشهد وارد می‌کنیم.

علیرضا شه بخش افزود: ‏صنایع‌دستی در اقتصاد هر جامعه‌ای می‌تواند نقش تأثیرگذاری داشته باشد، زیرا این بخش به طور مستقیم و غیرمستقیم برای ‏هزاران نفر اشتغال ایجاد کند.‎

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: صنعت گردشگری‎ ‎به‌عنوان نزدیک‌ترین صنعت به صنایع‌دستی‎ ‎می تواند در جهت ایجاد و گسترش بازار صنایع‌دستی، ‏نقش حیاتی ایفا کند چرا که خرید سوغات از مهم‌ترین و محبوب‌ترین فعالیت‌های گردشگران محسوب می‌شود.‏

این مسئول ادامه داد: در تلاش هستیم تا شرایطی فراهم شود که زنجیره ارزش تولید صنایع‌دستی تقویت یابد چرا که این امر تأثیر ‏بسزایی در فروش ‌و جایگاه بسته‌بندی محصولات صنایع‌دستی دارد.‏

او جامعه هدف استان در عرصه صنعتگران دارای مجوز را ۵۰ هزار نفر دانست و گفت: چندین برابر از این آمار نیز افرادی هستند که در ‏‏منازل خود بدون مجوز به‌صورت فصلی مشغول به اشتغال و فعالیت هستند که اینها هم در زمره صنعتگران ‏‏به شمار می‌روند.

ارسال نظرات
آخرین اخبار