آیت الله اراکی در نشست تبیینی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی:

آپارتمان سازی هیچ سنخیتی با معماری ایرانی اسلامی ندارد

نشست تبیینی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی ایرانی به همت مشترک سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری استان قم و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم و با سخنرانی آیت الله اراکی برگزار شد.
کد خبر: ۹۵۲۲۹۸۵
|
۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بسیج مهندسین عمران و معماری استان قم، حضرت آیت الله اراکی در سخنانی با اشاره به رابطه معنویت و معماری اسلامی بیان داشت: شهرهای اسلامی  که معنویات را در انسان تقویت نموده و روح ایمان را در مومنین زنده می کند  اما  در طول سالهای اخیر جایگزینی آپارتمان سازی به جای خانه‌های حیاط دار اشتباه بزرگی بوده است.

وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: شهر موجود مرده ای نیست بلکه زنده است که اولین و مهمترین عنصر موجود زنده ای که در یک شهر زندگی می کند بنا بر تعریف دین اسلام، ارتباط او با خداوند است که زمینه این امر باید فراهم باشد.

این استاد عالی حوزه عملیه قم خاطرنشان کرد: این جهان با حکمت و تدبیر خلق شده و همه چیز با نظم مشخصی در کنار هم قرار گرفته و هیچ یک از عناصر  خلقت تصادفی نیست.

وی افزود: بریدن و قطع ارتباط جامعه شهری با نظام طبیعت اولین و خطرناک ترین نتیجه سبک مدیریت و شهرسازی غربی است و این موضوع مهمی است که انسان باید با نشانه های موجود در شهر و طبیعت ارتباط برقرار کند و آیات الهی را ببیند و با آن در ارتباط باشند.

عضو تشخیص مصلحت نظام بااشاره به رابطه روح متعالی انسان نسبت به پروردگار در نظام عالی هستی بیان داشت:  حال و هوای حضور انسان در طبیعت با حضور در یک اتاق متفاوت است، چرا که انسان در طبیعت عظمت الهی را می بیند و این آیات و نشانه ها انسان را به یاد خداوند می اندازد و شهری که برای انسان ساخته می شود باید این ویژگی را برای انسان فراهم کند.
وی‌گفت: نظمی که می‌خواهد بر یک مجموعه حاکم باشد مهم است و بدون حاکم بودن نظم در یک مجموعه، فساد ایجاد خواهد کرد و معتقدیم اساس و معیارهای نظم باید فرامین خداوند باشد و شهر در نظام اسلامی حد و مرزی دارد و نمی توان شهر و روستایی بدون محدودیت ایجاد کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری بااشاره به وحدت جامعه وحدود مرزی آن خاطر نشان کرد: بیان شده‌ که در هر شهر باید یک نماز جمعه باید برپا شود و نباید در یک شهر دو نماز جمعه باشد، چرا که فلسفه آن وحدت است و این نشان دهنده قائل بودن حد و مرز برای شهرها است  و شهر باید از محلات تشکیل شود و مرکز هر محله باید مسجد باشد و هر محله هم مرز و حدودی دارد.

در این برنامه از اساتید و کارشناسان حوزه معماری شهرسازی از جمله محمد منان رئیسی استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه قم که یکی از متولیان طرح الگوی معماری شهرسازی اسلامی و ایرانی  ، رئیس و اعضای شورای شهر قم، شهرداران مناطق قم،  مدیر کل و کارشناسان اداره کل راه و شهرسازی، رئیس و هیئت مدیره و کارشناسان حوزه معماری و شهرسازی سازمان نظام مهندسی، اعضاء ستاد راهبری معماری و شهرسازی اسلامی حوزه علمیه قم، کارگروه های تخصصی و اعضای هیئت اندیشه ورز سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری استان قم و نمایندگان و فعالان بخش مسکن، معماری و شهرسازی در این همایش حضور داشتند.

در ادامه مراسم   مهندس نیکوکلام مسئول سازمان بسیج مهندسنی عمران ومعماری استان قم در سخنانی  ضمن تقدیر و تشکر از مدعوین  و شرکت کنندگان در جلسه هدف از برگزاری این نشست را  مطالبه گری در بخش های حاکمتی باموضمع شهرسازی ایرانی اسلامی مطرح کرد.
سپس    مهندس مقومی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با تشریح برنامه های   سازمان متوبع خود  در جهت نیل به اهداف برنامه ریزی شده  درخصوص معماری شهری  مطابق با شعار اسلامی ایرانی نکاتی را بیان کرد.
همچنین حجت الاسلام ذوالنوری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص تأمین زمین و احداث مسکن برای محرومین و قاطبه مردم به شکلی که احداث مسکن با شیوه معماری اسلامی ایرانی محقق شود سخنانی را ایراد کرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار