به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، سردار بایرامی رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کشور امروز در دیدار با آیتالله سید علیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، اظهار داشت: براساس آمار وزارت ارشاد اسلامی در طول سال ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب دفاع مقدس و حوزه مقاومت توسط مجموعههای مختلف در سطح کشور چاپ میشود که بیش از نیمی از این کتابها کتب خاطره دفاع مقدس است.
وی با بیان اینکه به دلیل کهولت سن والدین شهدا و از دست دادن یادگاران جنگ تحمیلی اصرار داشتیم در همه استانها به موضوع خاطره توجه بیشتری شود، گفت: سال گذشته نزدیک یک هزار و ۸۰۰ عنوان کتاب در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس چاپ کردیم که قریب به ۳۹ درصد این کتابها در بخش خاطره بوده است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بیان کرد: هر چند در این زمینه تلاش زیادی کردهایم، اما انتظار داریم بیش از این باشد، زیرا احتمال دارد آنچنان که باید نتوانیم در آینده با رزمندگان دفاع مقدس و خانواده شهدابه ویژه والدین شهدا به واسطه کهولت سن و ... ارتباط بگیریم و اطلاعات اخذ کنیم.
سردار بایرامی استقبال جوانان و نوجوانان از کتب دفاع مقدس را مایه خوشحالی و به گونهای معجزهآسا دانست و گفت: بعد از گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز قشری از جوانان و خیلی از نوجوانان ما در مدارس گرایش به نویسندگی در حوزه دفاع مقدس دارند که در این زمینه مستلزم سازماندهی بودند و باید این افراد را در کشور شناسایی و سازماندهی میکردیم.
وی به برگزاری کارگاههای آموزشی نویسندگی در حوزه دفاع مقدس اشاره کرد و بیان داشت: سال گذشته در سراسر کشور بیش از ۸ هزار نفر روز کارگاه آموزشی برگزار کردیم که این میزان به جز کارگاههای برگزار شده توسط مجموعههای سپاه، ارتش، حوزه هنری و ناجا است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: اگر بتوانیم مراکز فرهنگی و موزههای دفاع مقدس را تکمیل و به محلی برای رجوع همه مردم حتی گردشگران تبدیل کنیم یا در حوزه ادبیات جنگ، هنر و رسانه و فضای مجازی کار را به نقطهای برسانیم که قابلیتهای ارسال پیام برای نه تنها جامعه بلکه فرای مرزها وجود داشته باشد شاید آن روز سرمان بلند باشد و بتوانیم بگوییم در بخش دفاع مقدس کاری انجام دادهایم.
سردار بایرامی با یادآوری اینکه سال ۹۹ رهبر معظم انقلاب در اجتماع یک میلیونی پیشکسوتان دفاع مقدس فرمودند؛ «۲۰ سال یا ۳۰ سال آینده بسیاری از شماها دیگر نیستید؛ هر چقدر از دفاع مقدس فاصله بگیریم معرفتمان به دفاع باید بیشتر شود و نباید کمتر شود و این نیازمند کار و تلاش و همگامی است».
وی بیان داشت: در بخش ترویج فرهنگ دفاع مقدس باید همانند دوران دفاع مقدس که سرشار از اخلاص، حضور اقشار مختلف و اقدامات دلی بود عمل کنیم، اما به نظر میرسد امروز با یک موتور حرکت میکنیم و فرصت زیادی هم نداریم و بسیاری از مجموعههای فرهنگی هنوز تاریخ عظیم را به عنوان یک اولویت برای خود ندانستهاند و باید وارد میدان شوند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس افزود: در برخی کشورها دنبال سوژه و شخصیتپردازی خوب و الگویی برای جوانان خود هستند و این در حالی که ما در کشور به قدری سرشار از این الگوها هستیم که زیر این الگوها گم شده و نمیدانیم چگونه به این شخصیتها و الگوها بپردازیم.
سردار بایرامی با اشاره به اینکه فرماندهان جنگ که اکثرا در سنین زیر ۲۶ سال بودهاند و در اوج جوانی با شجاعت، تدبیر، صلابت و ایمان در عقیده وارد میدان شدند و نقشآفرینی کردند لذا باید این الگوها برای جوانان و نوجوانان ما تبیین شود.
وی بر شناسایی سوژهها و موضوعات ناب در ارتباط با دفاع مقدس تأکید و خاطرنشان کرد: با توجه به انتشار تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب «حوض خون» ایشان تأکید کردند نباید نگاه شما تنها به خط مقدم و فرماندهان باشد خیلی از مجموعهها، بانوان و افرادی در پشتیبانی از دفاع مقدس فعالیت داشتند که میتوانند به عنوان الگو معرفی و خاطرات آنان منتشر شود تا همه افراد جامعه از آن استفاه کنند.
همچنین در این دیدار سرهنگ غلامرضا فلاحی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی اظهار داشت: نشست تخصصی منطقهای «تأملی بر مباحث ساخت و پرداخت در خاطرهنویسی» امروز با حضور ۶۵ نفر از نویسندگان حوزه دفاع مقدس خراسان جنوبی برگزار و نویسندگان مابقی مناطق کشور هم به صورت وبینار این نشست را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه در زمینه تدوین، تألیف و چاپ کتب دفاع مقدس اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است، افزود: در سطح استان ۱۵۲ نویسنده دفاع مقدس در بانک اطلاعاتیمان ثبت کردهایم و از قلم این افراد بهره میبریم و سال به سال بر این تعداد افزوده میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اعلام اینکه در این بخش گام بزرگی به برکت کنگره دو هزار شهید استان در سال ۹۷ برداشته شد، تبیین کرد: در سال ۹۸ تنها دو عنوان کتاب، سال ۹۹ نیز ۲۷ عنوان کتاب، سال ۱۴۰۰ نیز ۵۸ عنوان و در سال ۱۴۰۱ نیز ۶۳ عنوان کتاب دفاع مقدس در استان تألیف و به چاپ رسیده است.
سرهنگ فلاحی تصریح کرد: از مجموع کتابهای تولید شده در سال ۱۴۰۰، ۳۴ عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان بوده که در این زمینه حائز کسب رتبه نخست در سطح کشور شدیم همچنین طی سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ دو عنوان کتاب «به عشق امام» و «پرستار فاو» به عنوان کتابهی برتر کشوری انتخاب شدند.
وی ادامه داد: در کنار کتابهای مکتوب کتابهای صوتی نیز دنبال میشود که در سال ۹۸ دو مورد، در سال ۹۹ نیز ۱۱ عنوان کتاب، در سال ۱۴۰۰ نیز ۲۰ عنوان و در سال ۱۴۰۱ نیز ۲۴ عنوان کتاب به چاپ رسیده است همچنین به بخش ترجمه کتاب نیز غفلت نکردیم و از سال ۹۹ تا ۱۴۰۱ در مجموع شش عنوان کتاب به زبان انگلیسی و عربی به چاپ رساندهایم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی به حوزه شعر دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: در حوزه شعر دفاع مقدس نیز ۱۵۰ نفر شاعر در بانک اطلاعتی ثبت کردهایم و در جشنوارههای مختلف به ویژه شعر دفاع مقدس از آثار این شعرا بهرهمند میشویم.
سرهنگ فلاحی از برگزاری جشنوارههای متعدد در استان خبر داد و ابراز داشت: در راستای برگزاری جشنواره شعر دفاع مقدس در سال ۹۹ در مجموع ۶۶ اثر، در سال ۱۴۰۰ نیز ۵۶ اثر و سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۲۴۴ اثر، در جشنواره ادبی «یوسف» نیز در سال ۹۹ بالغ بر ۳۰ اثر و سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ هر سال ۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
وی گفت: با مشارکت ادارهکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی و همکاری حوزه هنری استان طی سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ زندگینامه و وصیتنامه حدود ۴۰ نفر از شهدای استان به زبان عربی تهیه و در سوریه رونمایی شد و مورد استقبال بسیار خوبی قرار گرفت.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه تلاش میکنیم اقدامات خوبی در بخش نشر و گسترش آثار دفاع مقدس اتفاق بیافتد و تأکید ما نیز بر جمعآوری آثار که مهمترین بخش آن انجام مصاحبه با رزمندگان است، افزود: از مجموع ۲۸ هزار و ۹۸۰ رزمنده دفاع مقدس شاید با حدود ۶ هزار رزمنده توانستیم مصاحبه انجام دهیم و مابقی باقی مانده و یک کار بزرگ و حرکت استانی را میطلبد.
وی خاطرنشان کرد: مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان نیز به جای خوبی رسیده و اعتبار خوبی برای این مرکز اخذ شده به طوری که ۸۰ میلیارد در سفر اول رئیسجمهور به استان مصوب شد و هماکنون این مرکز در مساحت ۶ هزار متر مربع در حال انجام است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی با اعلام اینکه در ۶۲ نقطه استان میزبان شهدای گمنام هستیم که ۴۲ یادمان تکمیل و مابقی در حال ساخت است، متذکر شد: در بخش یادمانهای شهدای گمنام نیز اعتبار خوبی در سفر رئیسجمهور ۲۰ میلیارد تومان و همچنین ۷ میلیارد تومان از سر فصل نفت برای ساخت این یادمانها مصوب شد.
انتهای پیام/