بستههای سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی خوزستان با مشارکت شبکه بانکی تهیه میشود
محمد جواد امانی روز شنبه در نشست هم اندیشی با مدیران بانک کشاورزی خوزستان در محل این اتاق اظهارکرد: بخش کشاورزی در استان خوزستان ظرفیتهای اقتصادی ویژهای دارد که باید بیش از پیش مورد توجه شبکه بانکی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه بانک کشاورزی از جمله بانکهای تخصصی کارآمد کشور محسوب میشود گفت: این بانک در رشد و شکوفایی ظرفیتهای بخش کشاورزی استان خوزستان نقش تاثیرگذاری دارد و باید از توانمندیهای آن در توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری استفاده کرد.
رییس اتاق بازرگانی اهواز خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی همواره به حمایتهای بانکی و اعتباری نیاز دارد تا زمینه لازم برای بهره وری در تولید انواع محصولات و تجاری سازی آنها و همچنین ورود قدرتمند به بازارهای منطقهای فراهم شود.
امانی با تاکید بر ارائه مستقیم خدمات بانک کشاورزی به فعالان اقتصادی این بخش ضروری است ادامه داد: بستههای سرمایه گذاری دارای توجیه اقتصادی با همکاری مشترک این بانک و اتاق بازرگانی اهواز تهیه خواهد شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز با اشاره به کارکرد کمیسیونهای تخصصی این اتاق در دوره دهم گفت: در قالب فعالیت این کمیسیون ها، اتاق اهواز و بانک کشاورزی استان به فعالان اقتصادی مشاورههای کاربردی ارائه میکنند.
وی ادامه داد: زمینههای مختلفی برای همکاری با بانک کشاورزی استان وجود دارد که مهمترین آن، تدوین بستههای سرمایه گذاری کاربردی است.
امانی اضافه کرد: محور بعدی که امکان این همکاریها وجود دارد، ارائه مشاورههای بانکی، حقوقی و اقتصادی است که در قالب تفاهمنامه، اجرایی خواهد شد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز تاکید کرد: برگزاری دورههای آموزشی ویژه فعالان اقتصادی استان نیز از دیگر زمینههای همکاری اتاق و بانک کشاورزی خواهد بود.
بانک کشاورزی خوزستان مشوقهای بانکی به تولیدکنندگان ارائه میکند
مدیر شعب بانک کشاورزی استان خوزستان با تاکید بر اینکه توسعه سرمایه گذاریهای بخش کشاورزی از رسالتهای این بانک محسوب میشود گفت: مشوقهای بانکی در زمینه ارائه تسهیلات و خدمات ویژه بانکی تدوین شده که با همکاری اتاق بازرگانی اهواز به تولیدکنندگان ارائه میشود.
جهانپور معماریان بیان داشت: توسعه صنایع تبدیلی یکی از سیاستهای مهم دولت سیزدهم است که در این زمینه بانک کشاورزی ماموریت دارد تا از فعالان و سرمایه گذاران این بخش حمایت کند.
وی ادامه داد: با توجه به تنوع خدمات بانک کشاورزی، میتواند بخشی از نیاز فعالان اقتصادی بخش کشاورزی را تامین کند.
ضرورت توسعه و رونق تولید صنایع تبدیلی با مشارکت شبکه بانکی
نائب رییس دوم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز در این نشست با تاکید تجاری سازی محصولات بخش کشاورزی جهت توسعه صادرات غیرنفتی استان بیان داشت: شبکه بانکی کشور بخصوص بانک کشاورزی در رونق تولید صنایع تبدیلی خوزستان نقش تاثیرگذاری داشته است.
صفدر پیرمرداری اظهارکرد: بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی استان در حوزه تجارت خارجی، خام فروشی است که این رویه باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: تاکنون با حمایت بانک کشاورزی در استان، صنایع تبدیلی مختلفی ایجاد شده، اما همواره باید این در این بخش بصورت توسعهای برنامه ریزی کرد.
نائب رییس دوم اتاق بازرگانی اهواز اضافه کرد: برای ایجاد بهره وری در تولید محصولات کشاورزی، تامین مالی و سرمایه در گردش مهمترین نیاز بخش خصوصی است که باید از طریق تدوین مشوقهای کاربردی، به فعالان اقتصادی ارائه گردد تا شاهد توسعه سرمایه گذاریها در این حوزه باشیم.
شبکه بانکی از توسعه سرمایه گذاریهای حوزه کشاورزی حمایت بیشتری داشته باشد
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: توسعه سرمایه گذاریهای بخش کشاورزی در گرو حمایتهای بیشتر شبکه بانکی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
عیسی نعامی اظهارکرد: خوزستان از نظر حجم تولید محصولات کشاورزی، جایگاه ویژهای در کشور دارد و همین موضوع ضرورت حمایت شبکه بانکی برای ایجاد بهره وری در تولید و توسعه صنایع تبدیلی خوزستان را دوچندان کرده است.
وی اضافه کرد: طرحهای توسعهای بخش کشاورزی با حمایت بانک کشاورزی در خوزستان میتواند با شتاب بیشتری به نتیجه برسند.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی اهواز با تاکید بر اینکه تحقق رونق تولید در بخش کشاورزی استان منوط به همکاری و تعامل بین بخشی است گفت: این اتاق با مجموعههای مختلف برای حمایت از سرمایه گذاریها همکاری نزدیکی را شروع کرده که امیدواریم نتیجه آن را به زودی شاهد باشم.
استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزیپروری، عسل و فرآوردههای لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید میکند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.