خبرهای داغ:

مطالعۀ کتاب ضرورتی برای تقویت خبرنگاری /خبرنگار در تولید خبر باید کاملا بی‌طرف باشد

تقی دژاکام محقق و روزنامه‌نگار با اشاره به اهمیت مطالعه کتاب در تقویت کار خبرنگاری، تاکید کرد: خبرنگار باید اهل مطالعه کتاب باشد.
کد خبر: ۹۵۳۱۹۳۵
|
۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، تقی دژاکام محقق و روزنامه‌نگار ظهر دوشنبه در آیین بزرگداشت روز خبرنگار که  با حضور مدیران استانی و اصحاب رسانه استان بوشهر در سالن آمفی‌تئاتر مجتمع فرهنگی هنری 9 دی برگزار شد، گفت: نامگذاری روزی به نام خبرنگار به‌مناسبت شهادت محمود صارمی در افغانستان در سال 77 فرصتی شد تا پس از آن در چنین روزی مقام خبرنگاران پاس داشته شود.

به عقیده دژاکام، قرعه نامگذاری این روز به نام شهید صارمی افتاد. این در حالی است که می‌توانست سالروز شهادت خبرنگاران دیگری نظیر شهید سردار حسن باقری، شهادت 40 خبرنگار و عکاس در اثر صانحه سقوط هواپیمای شمارۀ سی- 130 و... نیز منشأ نامگذاری این روز شود. آنچه این‌جا مهم است، این است که روزی به نام خبرنگار در تقویم ثبت و ضبط شده‌است تا نقش و رسالت وی در حوزه اطلاع‌رسانی و جریان‌سازی در جامعه یادآوری شود.

وی سپس به شهدای جبهه مقاومت در خارج از مرزهای ایران اشاره و تصریح کرد: از سال 2000 تا کنون 50 خبرنگار در سرزمین اشغالی فلسطین از سوی رژیم صهیونیسم اسرائیل به شهادت رسیدند که آخرین آن‌ها خانم عایشه ابوعاقله، خبرنگار الجزیره با شلیک مستقیم نیروهای اسرائیلی بود که متاسفانه این موضوع مهم در رسانه‌های اسکتبار جهانی مسکوت مانده و هرگز بدان شکلی که باید در محکومیت این رفتار ضدبشر اسرائیل قلم بزنند، ننوشته‌اند.

دژاکام خبرنگاری را شغل سختی دانست و یادآور شد: ما اهالی رسانه در حوزه جهاد تبیین و روشنگری در جامعه رسالت سنگینی بر شانه داریم که باید بصیرانه و آگاهانه به این امر اهتمام بورزیم. اینجا می‌خواهم به تبیین رسالت خبرنگاری از دیدگاه جلال آل‌احمد که در مقاله‌ای به او لقب جلال آل‌قلم داده‌ام، بپردازم.

این روزنامه‌نگار ادامه داد: جلال بر این باور بود که «همۀ حرف و سخن‌های عالم از همین سی و دو تا حرف درست شده. به هر زبانی که بنویسی، ترکی یا فارسی یا عربی یا فرنگی. گیرم یکی دو تا بالا و پایین برود؛ اما اصل قضیه فرقی نمی‌کند،  همه‌شان را با همین سی و دو حرف می‌نویسند. می‌خواهم بگویم مبادا یک وقت این کوره سوادی که داری جلوی چشمت را بگیرد و حق را زیر پا بگذاری. یادت هم باشد که ابزار کار شیطان هم همین سی و دو تا حرف است. حکم قتل همۀ بی‌گناه‌ها و گناهکارها را هم با همین حروف می‌نویسند. حالا که این‌طور است مبادا قلمت به ناحق بگردد و این حروف در دست تو یا روی کاغذت بشود ابزار کار شیطان!»

وی بیان کرد: از دید من خبرنگاری هم می‌تواند شغل مقدسی باشد و هم نباشد؛ چراکه این قلم ما و نوشته‌های ما است که به آن تقدس می‌بخشد یا به‌عکس. بنابراین اگر می‌خواهید که قلمتان مقدس شود، هرگز آبروی شخصی را با برملا کردن مسائل شخصی او در رسانه بر باد ندهید. بی‌شک اگر شخصی مدیریت یا عملکرد ضعیفی دارد، سابقه و توان اجرایی او را مورد نقد قرار بدهید که کار بسیار بجایی هم است تا امور در جامعه اصلاح شود.

تقی دژاکام  در پایان توصیه کرد: که یک خبرنگار حتما باید اهل مطالعه باشد؛ آن‌هم مطالعه کتاب نه مطالعه ساندویچی در فضای مجازی! همچنین خبرنگار در تولید خبر باید کاملا بی‌طرف باشد؛ اما مهم‌ترین توصیه‌ام به کسانی که در شغل خبرنگاری فعالیت دارند، این است که در رسانه احساساتی رفتار نکنند؛ چراکه احساساتی نوشتن آفت خبرنگاری حرفه‌ای است.

انتهای خبر/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار