مدیرکل بیمه سلامت خوزستان با بیان اینکه بیمهشدگان این سازمان بیشتر از قشر ضعیف جامعه هستند، گفت: سال گذشته در خوزستان حدود یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت بستری بیمهشدگان پرداخت شده است که تنها ۱۰۰ میلیارد تومان از این رقم از بیماران بیمهشده دریافت و بقیه آن توسط دولت پرداخت شد.
دکتر محمدرضا رضایی، با اشاره به وجود صندوقهای مختلف در بیمه سلامت اظهار کرد: به طور مثال حق بیمه صندوق کارمندی، توسط کارمندان پرداخت میشود اما حق بیمه صندوق روستایی را دولت پرداخت میکند و خروجی هر صندوق نیز متفاوت است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: در گذشته کارمندان دولت میتوانستند به همه مراکز دولتی و خصوصی مراجعه کنند اما بیمهشدگان روستایی نمیتوانند به مراکز خصوصی مراجعه کنند و تنها میتوانند در قالب پزشک خانواده خدمات را دریافت کنند و در صورت ارجاع پزشک خانواده به پزشک متخصص، هزینههای ارائه خدمات به این افراد توسط دولت پرداخت میشود.
افزوده شدن دو دهک دیگر به جمعیت بیمه سلامت رایگان
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان با اشاره به "صندوق بیمه ایرانیان" نیز بیان کرد: سال گذشته این صندوق، بیمه سلامت همگانی نام داشت و حق بیمه بر اساس دهکهای مختلف توسط دولت یا مردم پرداخت میشد و نحوه ارائه خدمت در قالب پزشک خانواده بود.
رضایی عنوان کرد: از امسال دو دهک درآمدی چهارم و پنجم به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتهاند و میتوانند خدمات را از طریق بخش خصوصی و دولتی دریافت کنند. از این به بعد میزان پرداختی دهک ششم از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد، پرداختی دهک هفتم از ۴۰ درصد به ۳۰ درصد و پرداختی دهک هشتم از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد و پرداختی دهک نهم از ۸۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است. میزان پرداختی حق بیمه دهک دهم نیز بدون تغییر باقی مانده است.
وی افزود: تلاش ما بر این بود که پوشش همگانی ایجاد کنیم تا دیگر فردی فاقد هیچگونه دفترچهای نباشد مگر اینکه فردی خود تمایل نداشته یا اطلاعی از نحوه بیمه شدن نداشته باشد. با تلاشهای انجام شده در خوزستان حدود ۸۰۰ هزار نفر به جمعیت تحت پوشش بیمه افزوده شده و سپس اقدامات برای افزایش کیفیت خدمات به ویژه برای بیماران خاص و صعب العلاج بوده است.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان افزود: در این راستا بسته خدمتی برای این بیماران تعریف و از مهرماه سال گذشته اجرایی شد اما در اوایل کار هنوز بستهها در سامانه مکانیزه تعریف نشده بود بنابراین اطلاعرسانی انجام شد که اگر کسی برای امور درمانی خود هزینهای کرده، اسناد هزینه را ارائه کند تا جبران هزینهها را دریافت کند. امسال نیز بستهها در سامانه تعریف و تخفیفها لحاظ شده است.
رتبه سوم خوزستان در پرداخت هزینههای درمانی بیماران خاص و صعب العلاج
وی با بیان اینکه سال گذشته خوزستان از نظر پرداخت هزینههای درمانی بیماران خاص و صعب العلاج استان سوم کشور بود، گفت: تقریبا ۱۰۷ بیماری خاص و صعب العلاج در کشور وجود دارد که بستههای ۵۵ بیماری که فراگیرتر هستند تعریف شده است و سازمان بیمه سلامت پیگیر تعریف کردن بستههایی برای دیگر بیماران نیز هست.
رضایی بیان کرد: حدود ۴ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص و صعب العلاج از جمله بیماران هموفیلی، ام اس و تالاسمی تحت پوشش بیمه سلامت خوزستان هستند که خدمات را در بخش دولتی رایگان دریافت میکنند اما اگر به بخش خصوصی مراجعه کنند باید تفاوت تعرفه خصوصی و دولتی را پرداخت کنند.
هنوز افرادی هستند که از خدمات بیمه سلامت اطلاع ندارند
وی با بیان اینکه متاسفانه هنوز افرادی هستند که از خدمات بیمه سلامت اطلاع ندارند، گفت: بر اساس طرح پوشش بیمه همگانی، سال گذشته سازمان بیمه سلامت کد ملی سه دهک اول را از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گرفت و این افراد را به عنوان بیمهشده در سامانهها تعریف کرد. امسال این کار برای دهکهای چهار و پنج نیز انجام شد و در مجموع این پنج دهک تا پایان فروردینماه سال ۱۴۰۳ به صورت رایگان بیمه شدهاند.
چگونه متوجه شویم بیمه هستیم یا نه؟
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان افزود: مردم میتوانند از طریق کد دستوری #۱۶۶۶* یا آدرس Bimehsalamatiranian.ir از بیمه بودن یا نبودن خود مطلع شوند و به صورت برخط دیگر اعضای خانواده خود را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهند.
رضایی با اشاره به عدم تعیین سقف برای ارائه خدمات گفت: باید توجه شود که مبنای پرداخت هزینهها در بیمه سلامت، تعرفههای مراکز درمانی دولتی است که در بخش سرپایی ۷۰ درصد و در بخش بستری ۹۰ درصد هزینهها را سازمان پرداخت میکند و اگر فردی جزو پنج دهک اول باشد تا ۹۵ درصد هزینههای بستری پرداخت میشود.
بیمه رایگان مادران باردار و فرزندانشان
وی بیان کرد: مادران باردار از شرط بیمه خانوار (بیمه اجباری همه افراد خانواده) مستثنی هستند و حتی یک روز مانده به زایمان و یا همان روز زایمان میتوانند با مراجعه به ادارات بیمه سلامت و ارائه مدارک مربوطه یعنی آزمایش خون یا سونوگرافی و معرفی پزشک مربوطه و یا ماما، به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند. نوزاد این زنان نیز تا پنج سالگی میتواند از خدمات بیمهای رایگان استفاده کند. مادران شیرده نیز تا دو سال میتوانند از بیمه رایگان استفاده کنند.
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان گفت: در خوزستان حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت خوزستان هستند که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از این تعداد بیمهشده روستایی هستند. تنها ۲۵۰ هزار نفر از مجموع بیمهشدگان بیمه سلامت خوزستان حق بیمه خود را پرداخت میکنند و بقیه توسط دولت حمایت میشوند.
لزوم حمایت مجلس برای پرداخت هزینههای درمانی بخش خصوصی
رضایی عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم در پرداخت هزینههای درمانی بیمهشدگان، تعرفه بخش خصوصی را هم لحاظ کنیم. سازمان بیمه سلامت در این زمینه طرحی ارائه داده و در صورت حمایت مجلس شورای اسلامی، اجرا میشود و مردم در مراجعه به بخش خصوصی نیز هزینههای کمتری از جیب خود پرداخت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بیمهشدگان این سازمان بیشتر از قشر ضعیف جامعه هستند، تصریح کرد: سال گذشته در خوزستان حدود یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت بستری بیمهشدگان پرداخت شده است که تنها ۱۰۰ میلیارد تومان از این رقم از بیماران بیمهشده دریافت و بقیه آن توسط دولت پرداخت شد و اگر این افراد بیمه نبودند باید از جیب خود این پول را میدادند.
هر فرد باید تحت پوشش تنها یک بیمه باشد
مدیرکل بیمه سلامت خوزستان گفت: در سالیان گذشته مردم رغبت داشتند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند اما اخیرا بیشتر مردم به ویژه بیماران خاص و صعب العلاج میخواهند از بیمه تامین اجتماعی خارج شوند و تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند زیرا هنوز بستههای خدمت برای بیماران خاص و صعب العلاج در سامانه تامین اجتماعی تعریف نشده است.
وی بیان کرد: تا سال گذشته خدمات سازمان بیمه سلامت حتی به بیماران خاص بیمهشده تامین اجتماعی هم ارائه میشد اما امسال ارائه خدمات تنها به بیمه شدگان این سازمان محدود شده است زیرا توجه شود هر فرد باید تحت پوشش یک بیمه قرار بگیرد