وحدت و ترویج مذهب اهلبیت دو کار بزرگ اردبیلیها برای ایران
به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، بیانات رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره ملی شهدای استان اردبیل که ۲۲ مردادماه ۱۴۰۲ برگزار شده بود، صبح امروز، یکشنبه (۱۴۰۲/۰۵/۲۹) در محل برگزاری این همایش در اردبیل منتشر شد.
گزیده های بیانات ایشان به شرح زیر است:
وحدت و ترویج مذهب اهلبیت دو کار بزرگ اردبیلیها برای ایران
اردبیل یکی از آن نقاطی است که در تاریخ ما برجستگیهایی دارد؛ اردبیل حقّ بزرگی بر گردن ایران دارد. من در دیدار با مردم اردبیل چند سال پیش از این، آنجا خطاب به برادران و خواهران عرض کردم که اردبیلیها دو کار بزرگ برای ایران کردهاند؛ یکی یک کار ملّی است، یکی یک کار مذهبی است. کار ملّی عبارت بود از وحدت کشور؛ یعنی این یکپارچگی و وحدتی که شما امروز در ایران میبینید، کار صفویّه است؛ این از اردبیل شروع شد... کار مذهبی هم اشاعهی مذهب اهلبیت بود.
اردبیلیها جزو صفوف مقدّم میدان مجاهدت هستند
با نگاه تاریخی که نگاه میکنیم، اینجوری است که دو نقطهی برجسته و مهم [ملی و اسلامی] در تعامل مردم منطقهی شما [اردبیل] با کشور ایران وجود داشته است... در ادامه هم همینجور بوده است؛ یعنی چه از همان زمان صفویّه که ملّای بزرگی مثل محقّق اردبیلی (رضوان اللّه علیه) در نجف محور علم و فقه شد... تا زمان ما، در مشهدِ ما مرحوم آقای آسیّد یونس اردبیلی، که مرجع تقلید بود و عالِم درجهی یک مشهد ایشان بود... و همینطور علمای گوناگونی در بخشهای مختلف حضور داشتند. در مسئلهی جهاد و حضور در میدان مجاهدت هم اردبیلیها انصافاً جزو صفوف مقدّمند.
شناسنامه اردبیل، سابقه علمی و جهادی آن است
اینکه در حدود ۳۵ هزار رزمنده از اردبیل روانهی جبههها شده، رقم خوبی است، رقم بالایی است. این منطقه حدود ۳۴۰۰ یا بیشتر شهید داده و جانبازهای فراوان و خانوادههای معظّم شهیدان [دارد]؛ اینها را باید حفظ کرد؛ شناسنامهی اردبیل اینها است. ما در شناخت شهرها و استانهای خودمان نمیتوانیم به حدود جغرافیایی و مسائل اقلیمی و بقیّهی چیزها اکتفا کنیم؛ عمده اینها است؛ شناسنامهی اردبیل اینها است: سابقهی علمی، سابقهی جهاد، سابقهی شهادت و حضور در میدانهایی که حیات ملّی در این میدانها تجدید شده، چه حیات سیاسی و جهادی و استقلال و مانند اینها، و چه حیات علمی؛ اینها خیلی مهمّند.
راه برای ما روشن است
این هشت سال دفاع مقدّس، نقش رزمندگان ما را، نقش مجاهدتهای ما و شهدای ما را در گشودنِ گرهها آشکار کرد. بعد از آن هم همین جور تا امروز؛ بعد از جنگ، بعد از دوران دفاع هشتساله، جنگ نظامی ما تمام شد امّا جنگ شناختی، جنگ معرفتی، جنگ اقتصادی، جنگ سیاسی، جنگ امنیّتی روزبهروز شدّت پیدا کرده، تا همین امروز. همهی اینها به برکت ایستادگیها، به برکت مقاومتها، به برکت شهادتها خنثی شده. پس بنابراین، راه برای ما روشن است. راه، راه مجاهدت است، راه ایستادگی است، راه استقامت است.
به هم ریختن خطوط توهمی بین مردم به برکت خون شهید سلیمانی بود
[راه مجاهدت و استقامت]راهی است که ما باید برای هموار کردن آن تلاش کنیم، فکر کنیم... خدای متعال هم برکت میدهد، کمااینکه به خون شهدا برکت داد. شما ملاحظه کنید، مثلاً فرض کنید شهیدی مثل شهید سلیمانی در راه خدا به شهادت میرسد، یک ملّت تکان میخورد، یک ملّت حرکت میکند و تمام این خطوط توهّمیای که بین آحاد ملّت هست به هم میریزد و ملّت یکپارچه راه میافتند؛ این برکتی است که خدا به خون شهید داده.
فرقههای مسلمان و غیر مسلمانها به امام حسین(ع) اظهار عشق میکنند
این، کار خدا است که حادثهی کربلا که در یک بیابان، تقریباً در یک نصفهروز یا در یک روز انجام گرفت، اینجور در تاریخ روزبهروز بیشتر اشتعال پیدا کند و عشق حسینی، مسلمان و غیر مسلمان نشناسد. شما الان میبینید فِرَق مختلف مسلمان به امام حسین اظهار عشق میکنند؛ غیر مسلمانها [هم همینطور؛] مسیحی، زرتشتی، هندو. این راهپیمایی اربعین را شما مشاهده کنید و ببینید! اینها همه نشاندهندهی ارزشگذاری خداوند بر روی شهادت و خون شهید و راه شهدا است؛ این را باید حفظ کرد، این را باید نگه داشت.
تکمیل می شود...