هپاتیت ویروسی «B» و «C»، قابل پیشگیری و درمان هستند
قزوین_ دکتر بهزاد نجفپور، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر استان قزوین در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب، گفت: هپاتیتهای ویروسی یکی از اصلیترین چالشهای سلامتی در جهان هستند که برای مقابله با آن،نیاز به پاسخ سریع است. وی افزود که هپاتیتهای «B» و «C»، برای مدت های مدید در سراسر جهان به عنوان قاتل خاموش مطرح بودند.
اهمیت هپاتیت «B» و «C»، نسبت به سایر نوع ها
به گفته دکتر نجف پور، هپاتیت ویروسی «B» و «C»، به دلیل شیوع بالا، اهمیت ویژه ای نسبت به سایر نوع ها دارند و راه های انتقال آنها هم نیز مشابه یکدیگر است. وی ادامه داد که راههای انتقال این ویروسها از طریق انتقال از راه خون و فرآورده های خونی آلوده، انتقال ویروس از طریق ارتباط جنسی و انتقال از مادر آلوده به نوزاد است.
این کارشناس تأکید کرد: این ویروس ها از طریق دست دادن، بوسیدن، استفاده از ظروف و وسایل غذاخوری مشترک، از راه هوا، عطسه و سرفه، شنا کردن در یک استخر، شیردهی منتقل نمی شود.
دکتر نجف پور بیان کرد: اگرچه به مرور زمان انتظار داشتیم که بیماری هپاتیت «C»، رو به افول برود و ریشه کن شود، اما عوامل دیگری از جمله اعتیاد تزریقی و رفتارهای پُرخطر دیگر و آزمایشات تکمیلی گران آن موجب شد که شیوع این بیماری، کماکان جدی باشد.
وی با بیان این که هر چند در حال حاضر واکسنی برای هپاتیت «C»، در دسترس نیست، اما بیش از ۹۸ درصد بیماران مبتلا، در صورت مصرف دارو، به راحتی درمان قطعی می شوند؛ افزود: با واکسیناسیون، بیماری هپاتیت «B» نیز رو به کاهش است، ولی همچنان درمان قطعی برای آن وجود ندارد و هدف از درمان آن، افزایش بقا و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان و پیشگیری از آسیب کبد است.
آزمایش خون، راه تشخیص بیماری
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر استان قزوین تصریح کرد: راه تشخیص بیماری، آزمایش خون است که خوشبختانه تستهای تشخیصی سریع در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد و افراد پُرخطر می توانند با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها، برای انجام آزمایش، اقدام کنند و در صورت تشخیص بیماری، به صورت رایگان، دارو دریافت کنند.
وی گفت: استان قزوین در تشخیص و شناسایی هپاتیت بیماران، جز پنج استان برتر کشور است که این در کنار همکاری بیماران برای مصرف منظم دارو و تقویت واکسیناسیون هپاتیت «B»، در گروه های هدف، می تواند یک فرصت مناسب برای دسترسی به هدف حذف هپاتیت تا سال 2030 در استان باشد.
دکتر نجف پور با بیان اینکه خوشبختانه مشکلی در تامین واکسن هپاتیت «B» و دارو در سطح استان نداریم؛ افزود: واکسیناسیون علاوه بر کودکان، برای اهدا کنندگان مستمر خون، کارگران شهرداری، زندانیان، غسال ها، دیالیزی ها، آرایشگران، افراد دارای سوء مصرف مواد، دیابتی ها، افراد دارای رفتارهای پُرخطر جنسی، افراد بی خانمان و سایر گروه های در معرض خطر، به روال معمول، در حال انجام است.
انتهای پیام/۱۰۱۰