خبرهای داغ:

همایش روز جهانی مساجد در شهرستان حمیدیه

همایش روز جهانی مساجد با حضور آیت الله دکتر محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری،جمعی از مسئولین،بسیجیان و مربیان حلقات صالحین، ائمه جماعات مساجد، فرماندهان حوزه‌ها و پایگاه های تابعه برگزار شد.
کد خبر: ۹۵۳۴۸۷۴
|
۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج در ناحیه حمیدیه؛
حجت الاسلام والمسلمین سعید لفته پور امام جمعه شهرستان حمیدیه؛ در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با اشاره به فرمایش حضرت امام خمینی (ره) که مساجد سنگر اند، سنگر ها را حفظ کنید بیان داشت: در ادبیات نظامی سنگر یعنی جان پناه که یک رزمنده را در مقابل تیر و ترکش دشمن حفظ میکند و امروزه تنها جان پناه و سنگر امن برای مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن برای آحاد جامعه خاصه جوانان و نوجوانان مسجد دانست.
حجت الاسلام لفته در ادامه افزود در صدر اسلام، مسجد پناهگاه مظلومان و محل رسیدگی به شکایت های مردم بود. در این دوران، تقریباً تمامی مسائل حقوقی و اختلاف های میان مردم که نیازمند رسیدگی بود، در مسجد حل و فصل می شد. قضاوت های امیرمؤمنان علی (ع) در دَکّة القضای مسجد کوفه و آغاز حکومت عدل گستر مهدی موعود از مسجدالحرام، نشان پیوند تاریخی مسجد و عدالت است. در حال حاضر، اگرچه عموم دادرسی ها در مراکز قضایی انجام می شود، از وجود امام جماعت مسجد محله نیز می توان برای داوری و حکمیت در اختلاف های محلی و برقراری آشتی میان دو طرف دعوا بهره گرفت.
در ادامه این مراسم آیت الله دکتر محسن حیدری نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: در صدر اسلام، مسجد افزون بر محل برگزاری مراسم عبادی، محل دانش آموزی نیز به شمار می آمد. برای نمونه، پیامبر در مسجد، آیه های قرآن، احکام و معارف دین و حتی مسائل تاریخی را به مردم آموزش می داد. مطالبی که در این جلسه بیان می شد، با میزان توان فکری شنوندگان هماهنگ بود و جلسه ها پس از برخی نمازها، مانند صبح و شام که شمار بیشتری از مردم در مسجد حضور داشتند، برگزار می شد. افزون بر مسجدالنبی، در دیگر مسجدهای مدینه نیز جلسه های درس برقرار بود. رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم از برخی یاران برجسته خود برای امامت جماعت استفاده می کرد و آنان به مردم تعلیم می دادند.
در ادامه خاطرنشان کرد مسجد از ابتدا جایگاه تحقق فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده است. جلوه روشن این مسئله، جایگاه موعظه در عصر پیامبر گرامی اسلام و ابلاغ بایدها و نبایدهای اسلامی به مردم است. از سوی دیگر، حضور شکوهمند مؤمنان در مسجد، صحنه دلربایی می آفریند که خود به تنهایی، انسان را به سمت خوبی ها و معروف ها می کشاند. خصلت های الهی انسان با مشاهده شور و اشتیاق نمازگزاران برای رساندن خود به مسجد، برانگیخته می شود. انسانی که به مسجد پیوست، ضمن اقامه یکی از بزرگ ترین معروف ها، از منکرها دوری می کند و می کوشد خود را به گناهان آلوده نسازد. امام رضا (ع) می فرماید: «به پا داشتن نماز جماعت، عامل کمک به کارهای خیر و تقوا و مایه جلوگیری از بسیاری گناهان است.» کسی که دل در گرو محبت خدا دارد و روزانه چندبار به خانه خدا پا می گذارد، به راحتی اسیر دام شیطان نمی شود. دلی که با صفای بندگی انس گرفت، تیرگی گناه را حس و از آن پرهیز می کند.
در پایان گفت: مسجد، مقر حاکمیت و پایگاه فرماندهی پیامبر اعظم (ص) در مدینه بود. پایه های اساسی حکومت اسلامی در زمان رسول خدا (ص)، در مسجد، بنیان نهاده شد و اصول و مبانی دین مبین اسلام از این پایگاه مقدس به مردم جهان عرضه گشت. از این رو، مسجد، نماد تلفیق دین و سیاست و محل ملاقات، گفت وگو و مذاکره آن حضرت با هیئت های سیاسی بود. انتصاب کارگزاران و سفیران در مسجد صورت می گرفت و اعتراض به حکومت و برکناری کارگزاران در مسجد طرح می شد. امام خمینی (ره) در مورد نقش سیاسی مسجد و جداناپذیری دین و سیاست می فرماید: «اسلام از زمان پیغمبر حکومت تشکیل داده است. قوای نظامی و انتظامی داشته است در سیاست ها دخالت می کرده و مسجدالنبی، مرکز سیاست اسلامی بوده و ثقل قدرت اسلامی»
در آخر برنامه امام جمعه شهرستان و ائمه جماعت مستقر در مساجد شهرستان حمیدیه توسط فرمانده محترم ناحیه مقاومت امام رضا حمیدیه و آیت الله دکتر محسن حیدری و جمعی از مسئولین، با اهدای و لوح تقدیر، تجلیل به عمل آمد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار