پیوند کبد مادر عراقی به دخترش در مشهد با موفقیت انجام شد
وی با اشاره به قابلیت بازسازی کبد در اهداکننده و گیرنده افزود: اگر چنانچه در عمل اهدای عضو تا ۷۵ درصد کبد سالم برداشته شود، این عضو پس از مدتی بازسازی میشود و از نظر حجمی و اندازه به حالت نزدیک به قبل و طبیعی خودش برمیگردد و در این عمل انتظار میرود کبد مادر نیز ظرف ۶ هفته بهاندازه اولیه بازگردد.
رئیس تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: پیوند کبد از سال ۱۳۹۲ در مشهد انجام میشود و تا کنون ۵۸۲ مورد پیوند کبد در این بیمارستان انجام شده و از لحاظ تکنیکی انواع پیوندی که در دنیا وجود دارد در این مرکز انجام میشود و نتایج آن قابلمقایسه با بهترین مراکز پیوند دنیاست.
علیاکبریان عمل پیوند کبد از اهداکننده زنده را از پیچیدهترین انواع پیوندها دانست و توضیح داد: در این عمل ملاحظات قابلتوجه تکنیکی و خیلی ظریفی در عضودهنده و عضو گیرنده وجود دارد و این نوع پیوند از پیوندهای خیلی حساس و پیچیده و زمانبر است و نیاز به تیم جراحی مجرب دارد که همزمان بتوانند ۲ عمل جراحی سنگین را انجام دهند که خوشبختانه در بیمارستان پیوند اعضای منتصریه این امکانات مهیا شده است.
وی با بیان این که عمل پیوند کبد از اهداکننده زنده بیشتر برای کودکان انجام میشود خاطرنشان کرد: درصورتیکه اهداکننده مرگ مغزی مناسب برای پیوند وجود نداشته باشد و جان بیمار نیز در خطر باشد با تشخیص تیم پزشکی پیوند در صورت رضایت، از خویشاوندان و بستگان درجه یک بیمار انجام میشود.
به نقل از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، علیاکبریان در خصوص مجوز پیوند عضو از فرد ایرانی به غیرایرانی، گفت: مجوز پیوند عضو چه از فرد زنده و چه از فرد مرگ مغزی ایرانی به غیرایرانی وجود ندارد و پیوند عضو برای بیماران نیازمند عضو خارجی باید از خویشاوندان نزدیک و از همان کشور تأمین شود.
واحد پیوند اعضا از بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که شمال شرق کشور را زیرپوشش دارد از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده است.