بنابر اسناد محرز مرکز اسناد سپاه پاسداران در دفاع مقدس از ۳۹ کشور دنیا اسیر داشتیم
سردار سرتیپ حسن شاهوار پور فرمانده سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان در بازدید از خبرگزاری بسیج در خوزستان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری بسیج خوزستان با بیان اینکه حمله صدام به ایران، ناجوانمردانه و گسترده بود، گفت: این اتفاق در دورهای پیش آمد که ملت ایران با هدایتهای حضرت امام (ره) فریاد استقلال را سردادند.
وی افزود: استقلال در موقعیتی که ۲ ابر قدرت شرق و غرب کشورها را بین خودشان تقسیم کرده بودند و منطقه خلیج فارس را حیاط خلوت خود میدیدند، انقلابی با شعار «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» رخ داد که برای آنها شعار غریبی بود و بر نمیتابیدند.
سردار شاهوار پور بیان کرد: برای آنها عجیب بود که چرا در این کشور که غنی از منابع است، انقلاب رخ داد و از این رو از همان ابتدای انقلاب بنا داشتند با اجرای برنامه و طرح این حرکت رشد نکند اما هر چه جلوتر میرفتیم آنها متوجه شدند که این مردم میخواهند استقلال شان حفظ شود.
وی ادامه داد: توطئه گروهکهای تجزیه طلب در مرزها از جمله این برنامهها بود؛ البته پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مراکز حاکمیتی و مراکزی که سپاه حضور داشت حمله کردند اما باز هم احساس کردند که با این حرکات جمهوری اسلامی ساقط شدنی نیست و بنابراین جنگ ۸ ساله را آغاز کردند.
سردار شاهوار پور در خصوص دلایل تلاش مردم برای پاسداری از انقلاب اسلامی توضیح داد: رهبری مقتدر و شخصیتی کاریزماتیک که مردم آن را از بعد معنوی بزرگ و ستودنی و بدور از دنیا میدیدند و از طرفی دیگر شهروندان پس از سالها احساس کردند که از زیر یوغ استکبار بیرون آمده و از همین رو در پی حفظ نظام بودند.
وی یادآور شد که بنابر اسناد متقن مرکز اسناد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ۳۹ کشور اسیر داشتیم که نشان میدهد علاوه بر نیروهای بعثی دیگرانی از نقاط دیگر جهان برای شکست ما شرکت کردند.
سردار شاهوار پور ادامه داد: رهبر انقلاب گفتند که یک ماه پیش از انقلاب اسلامی همایشی در پاریس پایتخت فرانسه آغاز شد و آنها به این نتیجه رسیدند که نظام شاهنشاهی سقوط میکند اما باید مدام آن را از راههای مختلف برای آن بحران ایجاد کرد و اجازه قدرتمند شدن به آن نداد.
وی جنگ تحمیلی را یکی از همین موانع برای حاکمیت نوپای جمهوری اسلامی دانست و بیان کرد: دشمن این جنگ را همه جانبه و بی رحمانه آغاز کرد؛ هم با جبهه درگیر بودند و هم در نیمههای شب در کانون های جمعیتی بمب و موشک میانداختند، حتی به منابع آب و برق و گاز حمله میکردند و از کار میانداختند، غیر نظامی اسیر می کردند و به کشتیهای ایران حمله میکردند که نشان میدهد مردم برای آنها مهم نبود، بلکه تسلیم شدن تام و تمام ملت ما برای آنها اهمیت داشت.
سردار شاهوار پور اظهار داشت: مردم ما به تازگی از یک درگیری سنگین با نظام شاهنشاهی رها شده بودند و میخواستند که نفس راحتی بکشند و قصد داشتند حاکمیت جدیدی بر اساس خواست مردم برپا کنند، اما ناگهان یک غافلگیری برای آنها رقم خورد.
سردار حسن شاهوار پور در خصوص انتخابات نیز گفت که در نخستین انتخابات جمهوری اسلامی زنان حق رای داشتند، حال آنکه در فرانسه زنان تا ۱۵۰ سال پس از انقلاب کبیر حق رای نداشتند، علاوه بر آن انتخابات سر وقت حتی در موقع جنگ علی رغم تمامی دشواریها برگزار میشد.
وی امام (ره) را بزرگترین ظرفیت بسیج کنندگی عنوان کرد و گفت: امام در زمان جنگ به جوانان نهیب زد که مگر جوانان ایرانی مردهاند که نیروهای بعثی به ما حمله کنند و از این طریق مردم و عشایر با روحیه بخشی امام به میدان آمدند و از کشور دفاع کردند.
سردار شاهوار پور میگوید که مدام به نیروهای بعثی تانک ها و هواپیماها و سلاحهای جدید به آنها داده میشد اما به ما کمترین امکانات و تجهیزات فروخته نمیشد اما مهم ترین عامل موفقیت ما یعنی مردم و ایمان در نهایت بر تمامی این تجهیزات غالب شد.
وی همچنین در خصوص تکیه به خارج کشور یادآور شد که هیچ وابستگی در جنگ به خارج نبود و از این رو مردم ما با این اراده قوی در برابر لشکر متجاوز بعثی ایستادند.
سردار شاهوار پور جوانان را سرمایه اصلی مملکتها عنوان کرد و اشارهکرد که حتی نهضت انقلاب نیز با جوانان ادامه یافت و در جنگ نیز جوانان وارد عرصه شدند و اکنون نیز انتظار میرود با حضور جوانان عقب افتادگی ها جبران شوند؛ هر چه روی جوانان سرمایه گذاری بیشتر شود راههای پیشرفت کشور بسیار بیشتر خواهد شد.