برخی نگاههای جنسیتی و سنتی مانع استفاده بانوان بهعنوان اهرمهای تأثیرگذار میشود/ بسیاری از پستهای مدیریتی و سیاستگذاری جای زیادی برای زنان ندارد
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد، سمانه معارف وند روز شنبه در حاشیه نخستین جشنواره بینالمللی رسانهای خورشید که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه در سالهای اخیر برخی از فعالان رسانهای کشورهای مختلف با رویکرد منفی به وضعیت ایران نگریسته و شرایطی را روایت کردهاند که بر اساس این روایت، واقعیتهای جامعه بهدرستی بیان نشده است.
وی افزود: بر اساس آمار اغلب داوطلبان کنکور و فارغالتحصیلان دانشگاهی ما زنان هستند، اما شاهدیم همچنان بسیاری از پستهای مدیریتی و سیاستگذاری ما جای زیادی برای زنان ندارد. در دین و قوانین ما بر کرامت زنان بسیار تأکید شده و یکی از بسترهای مهم برای حفظ و پاسداشت کرامت زنان، نقشآفرینی در جریانهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است.
افزایش تقریبی زنان در عرصه اجتماعی و فرهنگی
این فعال رسانهای بیان کرد: با این اوصاف میتوان گفت در عرصه اجتماعی و فرهنگی شاهد افزایش تقریبی زنان هستیم و امروزه فعالان اجتماعی و خبرنگاران زن، در بسیاری از نهادها و انجمنها و رسانهها مشغول به فعالیت هستند که خروجی عملکرد و آثار آنها نشان از اهمیت حضور هر چه بیشتر آنها در عرصههای سیاسی و مدیریتی است.
وی ادامه داد: ازاینرو همه ما چه در مقام روزنامهنگار و چه در مقام سیاستگذار فرهنگی موظف هستیم تا فرصتی را برای بازنمایی چهره واقعی زنان فراهم کنیم. نهادها و سازمانهای فرهنگی از جمله وزارت ارشاد و سازمان فرهنگ ارتباطات اسلامی موظف هستند از ظرفیتها و پتانسیلهای موجود برای این امر استفاده کنند.
معارف وند مطرح کرد: برگزاری همایشها و جشنوارهها یکی از این راههاست و فعالان رسانهای و فرهنگی میتوانند در این فرصتها به روایت دقیق و روشنگری بپردازند و برای ارتقای جایگاه زنان تلاش کنند.
«اجرای قانون» ثمره سالها تلاشهای دموکراتیک در جهان
وی با بیان اینکه ثمره سالها تلاشهای دموکراتیک در جهان «اجرای قانون» است، توضیح داد: قانون موجود در کشور ما بر اساس مبانی عرفی و شرعی تدوین شده است، این قانون لازمالاجراست و فعالان رسانهای چه زن و چه مرد در راستای آگاهیبخشی، تعریف و تغییر آن باید به روشنگری بپردازند.
این فعال رسانهای بیان کرد: از مولفههای مهم در تبیین مسائل جنسیتی و فرهنگی توسط زنان رسانهای، سواد رسانهای کافی در حوزههای موردنظر است؛ به این معنا که زنان رسانهای ضمن آگاهی از ساختار موجود در کشور، از ادبیات مناسب و بسترهای رسانهای در خوری برای مخاطبان خود استفاده کنند.
وی معتقد است: باتوجهبه حساسیت مسائل جنسیتی و اهمیت مسائل فرهنگی، قلمی که خبرنگاران از آن بهره میبرند، ضمن توجه به مرزهای اخلاقی باید راهکارهای مناسبی را به مخاطبان نسل امروز آموزش دهد، مسلماً برگزاری همایش و جشنوارههایی مانند جشنواره رسانهای خورشید و جشنواره مطبوعات فرصتی برای آشنایی فعالان فرهنگی در حوزه رسانه با یکدیگر است.
معارف وند تصریح کرد: این آشنایی میتواند به نزدیککردن افکار و اندیشهها بیانجامد. بهعلاوه به تصحیح روایتهای ناقص ملتها از یکدیگر یاری خواهد رساند. این همایشها تنها آغاز و فرصتی برای ارتباط بین روایتگران، خبرنگاران و فعالان رسانهای است و موفقیت آنها نهتنها باید در سالهای آتی بررسی شود؛ بلکه به همت خودِ فعالان رسانهای بستگی دارد.
وی تأکید کرد: دولتها تنها میتوانند زمینه شروع این روند را فراهم کنند و تداوم آن به رسانهها و خبرنگاران بستگی دارد، جشنواره رسانهای خورشید نیز فرصتی برای آغاز آشنایی بین فعالان حوزه «زن و رسانه» است و تداوم این فعالیتها به سیاستهای کشورها، رویکرد رسانهها و پشتکار فعالان رسانهای بستگی دارد.