قزوین_به گزارش بسیج، علی دهباشی پور مدیرکل بهزیستی قزوین در نشست خبری با رسانه ها که صبح امروز در اداره کل بهزیستی قزوین برگزار شد با اشاره به تغییر سبک زندگی و نداشتن آموزش لازم مردم در مواجه با سالمندان و ناشنوایان گفت: اگر مردم در برخورد با سالمندان آموزش لازم داده شود خانه سالمندان با تعداد کمتری از این قشر روبرو می شود.
وی اظهار داشت: پیران امت برکت خانه هستند وقتی به خانه سالمندان آورده می شودند و یا از دنیا می روند قوام خانه به هم می ریزد و شاکله زندگی به هم میریزد و برادر و خواهر دیگر همانند روزهای گذشته در کنار هم حضور پیدا نمی کنند.
برگشت به سنت های قدیمی احترام و مراقبت از والدین بسیار راهگشا و حلال مشکلات است.
تغییر سبک زندگی و تشدید آلزایمر رابطه مستقیم دارد
دهباشی پور افزود: زندگی مدرنیته به قدری به زرق و برق می پردازند که از خود انسان غافل می شود,در سالمندانی که بیشترین تغییر در شیوه زندگی داشتند نسبت ابتلا به آلزایمر بسیار بالاست.
مدیرکل بهزیستی قزوین در خصوص آلزایمر و پایین آمدن سن این بیماری در بین افراد اذعان کرد: در خصوص بیماری آلزایمر ایجاد اطمینان بخش بسیاری از مشکلات را حل می کند. پایین آمدن سن آلزایمر با زندگی مدرنیته و تغییر سبک زندگی زنگ خطر جدی است فرد آلزایمری با عدم تحرک رفتارش تشدید می شود سه نوع حافظه (اخیر، نزدیک و دور ) را به ترتیبی فراموش می کنند.
تغذیه مناسب بسیاری از مشکلات را در سالمندان پیشگیری می کند
دهباشی پور تصریح کرد: مطالعه، جدول حل کردن، شادی، تغذیه راه های مقابله با آلزایمر است و سردی باعث تشدید آلزایمر و ام اس می شود. کسانی که بیشترین تغذیه با طبع سرد را در برنامه غذایی دارند بیشتر در معرض آلزایمر و ام اس قرار می گیرند .
مدیرکل بهزیستی قزوین در ادامه افزود: مراکز در روز سالمند برنامه بازدید، زیارت و سیاحت، مراسم و جشن و برنامه تلویزیونی شرکت می کنیم و مراسم جشن شاد و جوایز و تجلیل از افراد کار می کنند. در بخش سالمندان تنها مرکز مهر امید و در حوزه ناشنوایان مرکز پرنیان برای کودکان کار می کنند و در تربیت شنیداری یا کاشت حلزون یا زبان اشاره سعی می کنیم زمینه ارتباط آنها را با جامعه انجام دهیم.
قزوین پایلوت طرح غربالگری در کشور
وی تشریح کرد: کودکان تا شش سالگی هر سال غربالگری می شوند و برای دریافت سمعک و کاشت حلزون با نظر متخصص اقدام می شود. این مراکز در حوزه اشتغال مسکن، دادن سمعک و کاشت حلزون برای ناشنوایان فعال هستند داریم.
وی گفت: طرح غربالگری آلزایمر در قزوین به عنوان پایلوت انجام شد این طرح با مددکار، روانشناسان، پزشکان متخصص با آموزش های لازم غربال و نتیجه اعلام نهایی می شود هرعاملی که سوخت و ساز بدن را به کاهش دریافت ویتامین پروتیین هدایت کند باعث تشدید آلزایمر می شود. عوامل دارویی، رفتاری، روان درمانی و مهارتی کمک می کنند آلزایمر به تاخیر بیفتد.
۵۴۲۴ نفر ناشنوا و کم شنوا در استان قزوین
در ادامه فرهاد اکبر شاهی معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی قزوین در نشست خبری مدیرکل بهزیستی قزوین به مناسبت روز جهانی ناشنوایان و تکریم منزلت سالمندان اظهار کرد: در حال حاضر در استان قزوین به ۵ هزار و ۴۲۴ نفر کم شنوا و ناشنوا خدمات ارائه می شود. از این تعداد ۲ هزار و ۷۳۰ نفر در شهرستان قزوین، ۹۴۱ نفر در شهرستان البرز، ۷۵۷ نفر در شهرستان تاکستان، ۴۸۴ نفر در شهرستان بوئین زهرا، ۳۴۲ نفر در شهرستان آبیک و ۱۷۰ نفر در شهرستان آوج سکونت دارند سال گذشته ۳۶۶ دستگاه سمعک برای کم شنوایان قزوینی با اولویت کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان خریداری شد.
اکبرشاهی ادامه داد: با رایزنی های صورت گرفته سهمیه سال جاری خرید سمعک برای کم شنوایان قزوینی ۱۲۳ درصد افزایش یافته است و این عدد به ۴۵۰ عدد رسیده و در سال جاری ۳ هزار و ۸۰۰ باطری دستگاه سمعک خریداری و به کم شنوایان مدد جوی بهزیستی استان قزوین واگذار شده است.