به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج دکتر امین راوندی متولد ۱۳۴۶ اهل تفرش و با مدرک دکترای مدیریت مراکز سلامت و درمانی است که با طراحی و راه اندازی نرمافزار پزشک مجازی کمک قابل توجهی به درمان بیماران مناطق محروم و صعب العبور کرده است.
در طرح پزشک مجازی؛ ابتدا در قرارگاه جهادی، مناطق محروم و نقاطی که دسترسی به امکانات پزشکی ندارند شناسایی سپس پزشک یار تحت عنوان اردوی جهادی به آن مناطق اعزام شده و با استفاده از دستگاههای پیشرفته که توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی ساخته شده است، پایش سلامت کرده و شرح حال بیمار را بصورت مجازی در نرمافزار پزشک مجازی بارگذاری میکند
این دستگاههای ایرانی در تشخیص بیماریها از طریق نوار قلبی، تستهای فشار خون خاص یا برخی آزمایشات کاربرد دارد، در ادامه این مسیر پزشک عمومی برنامه را بررسی و هرگونه نیاز به موارد خاص آزمایشگاهی را شناسایی و دستور آزمایشهای لازم را صادر و در غیر این صورت نسخه نویسی کرده همچنین پزشک عمومی ارجاعات به مراکز درمانی دیگر را اعلام میکند. سپس با توجه به امکانات منطقه و حضور یا عدم حضور پزشک متخصص، بیمار به طور رایگان به مراکز درمانی مجهز شهرهای همجوار معرفی میشود.
دکتر امین راوندی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج گفت در حال حاضر طرح پزشک مجازی مختص بیماران نیازمند و مددجویان و سالمندانی است که دسترسی به امکانات پزشکی ندارند اجرا میشود.
طراح نرمافزار پزشک مجازی در جواب خبرنگار بسیج از نحوه اجرای طرح پزشک مجازی در مناطقی که دسترسی به اینترنت ندارند گفت: این طرح در مناطق مورد اشاره به صورت آفلاین انجام میشود حتی نسخه ارسالی توسط پزشک یار بررسی و بیمار معاینه و درمان در محل انجام میشود؛ و در صورت نیاز سبد کالا، سبد دارویی و حتی کارت هدیه خاص به عنوان هزینه کمک دارو به آنان اهدا میشود.
این کارآفرین بسیجی در مورد چگونگی آموزش و گزینش بهداشت یار در این طرح توضیح داد: ابتدا افراد با سن ۱۵ سال به بالا مطابق با قانون سازمان فنی و حرفهای دورهی دو ماههای را طی کرده و بعد از شرکت در کلاسهای عملی و امتحانات فنی و حرفهای مدرک فنی حرفهای را تحت عنوان؛ «مراقب امور بهداشت و سلامت خانواده»، که دارای کد بین المللی است اخذ میکند. در ضمن با این مدرک که دارای کد شغلی است میتواند در خانه سالمندان، طرح پایش و نیز در برخی مراحل به عنوان کمک بهیار در مراکز درمانی مشغول به کار شود.
وی همچنین افزود تاکنون ۱۱ دوره آموزشی برگزار کردیم که حدوداً ۱۴۰ نفر با مولاژهایی در حد استانداردهای علوم پزشکی تمرین دیدند در نهایت با اهدای کیف پزشکی مسیر را برای خدمت این افراد دوره دیده در روستاهای خود هموار کردهایم.
راوندی هدف از طراحی و راهاندازی این پروژه را طبق فرمایش حضرت آقا، نمایش توانمندی خدمات ارزشی متخصصان ایرانی که به صورت گمنام اجرا کننده این گونه طرحها هستند و نمودی در جهان ندارد، عنوان کرد و گفت: انشالله در صدد این هستم که در آینده برای استان محل سکونتم (استان مرکزی)، ۱۰ هزار سلامت یار را به طور رایگان آموزش داده، به طوری که در هر خانه یک سلامت یار آموزش دیده حضور داشته باشد تا بتواند به سالمندان و بیماران در محل خانواده، خدمات اولیه پزشکی ارائه دهد در واقع با تشخیص به موقع بیماری و تشخیص محل ارجاع توسط سلامت یار، در کمترین زمان شاهد کاهش هزینههای درمانی و بستری و در نهایت برآورده شدن نیت و هدفم خواهم بود.
راوندی در خصوص چالشهای پشت سر گذاشته گفت: بزرگترین چالش پیش روی من در این مسیر اختلالات موقت اینترنت در زمان اغتشاشات سال گذشته بود که اجرای مجازی طرح را مختل کرده بود.
این بسیجی متعهد حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و سازمان فنی حرفهای را در پیشبرد اهداف این طرح بسیار موثر دانست.
راوندی در پایان آینده علمی ایران اسلامی را درخشان توصیف کرده و به این نتیجهگیری بسنده کرد که؛ هیچ جای دنیا ایران نمیشود.
انتهای پیام/
ل. عابدینی