به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از خراسانجنوبی، سرهنگ قاسمی مسئول بسیج اصناف استان اظهارکرد: بسیج اصناف جزو ۱۹ قشر سازمان بسیج است که مخاطبان این سازمان هم اصناف، بازاریان، فعالان اقتصادی و بازرگانان هستند که در واقع نبض اقتصادی جامعه هستند.
وی افزود: اصناف و بازاریان بیشترین کمک را در دوران انقلاب و همچنین دفاع مقدس داشتند و بعد از دفاع مقدس هم در مواقع حساس از جمله کرونا پای کار و همراه نظام و رهبری بودند.
مسئول بسیج اصناف خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سطح استان خراسان جنوبی، ۸۳ شهید اصناف داریم که جزو کسبه استان بوده و در خود جنگ هم خدمات تخصصی ارائه میکردند، گفت: در راستای جهاد تبیین، باید تلاش کنیم تا این افراد به جامعه معرفی شوند، چرا که با توجه به اینکه اصناف و بازاریان در معاملات اقتصادی نقش دارند، این ذهنیت وجود دارد که این قشر درگیر مادیات هستند. اما وقتی که این شهدا به جامعه شناسانده شوند، همه به این درک میرسند که هر کسی هر شغلی که داشته باشد، باز هم میتواند روحیه انقلابی و جهادی داشته باشد.
وی بیان کرد: یکی از فعالیتهای جامعه بسیج اصناف، اقداماتی در راستای ایجاد بازار اسلامی و کسب و کار حلال است که در این راستا تفاهم نامه آموزش و برگزاری کلاسهای فقه بازار، با اتاق اصناف به صورت استانی و کشوری بسته شده تا کسی که میخواهد فعالیت اقتصادی را شروع کند، فقه و قوانین شرعی را بداند تا دچار گناهانی مثل ربا نشود و معاملاتش از لحاظ شرعی مشکل نداشته باشد.
او افزود: این کلاسهای اتاق اصناف بصورت عمومی و تخصصی برگزار و احکام شرعی هر کسبه و هر صنفی به طور خاص بیان میشود.
قاسمی بیان کرد: یکی از طرحهای اجرایی دیگر در راستای فرهنگ سازی و بازار اسلامی، طرح کاسبان امین است که بسیج اصناف با همراهی اتحادیه کسبه و محوریت مسجد محله، کسبه امین در هر صنف را شناسایی و به مردم معرفی میکند.
وی افزود: این شناسایی و معرفی هم باعث تبلیغ برای کاسب میشود وهم الگویی برای سایر کسبه بخصوص کسبه جوان است که تازه شروع به کار کرده اند، است. قطعا اگر همین مسیر ادامه پیدا کند، کم کم تمام کسبه امین خواهند بود.
او یادآور شد: خوشبختانه تعداد کسبه امین زیاد است، اما ممکن است عده معدودی از کسبه که قوانین و احکام شرعی مثل احتکار و گران فروشی را در معاملات خود رعایت نمیکنند، باعث بدنامی سایر کسبه شوند.
مسئول بسیج اصناف خراسان جنوبی با اشاره به برگزاری اردوهای جهادی توسط اصناف و بازاریان با هدف خودسازی برای اصناف و خدمات رسانی برای مردم، اظهارکرد: در این اردوها صنوفی مثل آرایشگران، جوشکاران، تعمیرکنندگان لوازم خانگی و ... خدمات تخصصی را در سطح روستاها و محلات محروم شهری انجام میدهند.
قاسمی بیان کرد: در واقع یکی از مشکلاتی که در اردوهای جهادی دانشجویی و محلات وجود داشت، عدم تخصص یا تخصص کم جهادگران بود، اما در اردوهای جهادی اصناف با استادکاران حرفهای با کار تخصصی مواجه هستیم و به همین دلیل هم اردوهای جهادی اصناف باید گسترش پیدا کند و اصناف به کمک محلات بیایند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از برنامههایی که در بسیج اصناف دنبال شده و به نوعی کمک به دولت هم بوده است، کمک در بحث نظارت بر بازار در ابتدای اجرای طرح عادلانه سازی یارانهها بوده است که در این خصوص ۲۰۰ نفر بازرس بسیجی را به سازمانهای جهادکشاورزی و صمت معرفی کردیم تا نظارت برتوزیع کالاهای اساسی، جلوی احتکار و گرانفروشی گرفته شود و در تلاطم و گرانی بازار، دیگر گرانفروشی اتفاق نیفتد.
مسئول بسیج اصناف خراسان جنوبی ادامه داد: هم اکنون در خراسان جنوبی ۳۲ هزار واحد صنفی وجود دارد که با توجه به سرانه جمعیت استان، آمار بالایی است و به عنوان یک آسیب به شمار میرود. چرا که با توجه به اینکه استان ما از لحاظ صنعت عقب ماندگی دارد و از طرف دیگر استخدام دولتی افراد بسیار پایین است، مردم مجبور میشوند که در حوزه مغازه و فروشگاه داری ایجاد اشتغال کنند که باعث افزایش رقابت و کاهش درآمد بقیه اصناف میشود.
وی گفت: از طرف دیگر با توجه به موقعیت جغرافیایی و مرزی خراسان جنوبی، وجود بازارچههای مرزی، منطقه ویژه اقتصادی و ... تعداد بازرگانان استان بسیار کم است.
او افزود: در همین جهت بسیج اصناف، طرح توانمندسازی اصناف را ارائه کرده تا کسبهای که توان تولید را دارند، به جای واردات اقلام و محصولات از سایر استان ها، در منطقه ویژه اقتصادی یا فاز ۳ شهرک صنعتی، با دریافت زمین، اقدام به تولید و صادرات کالا کنند، چرا که توانمند سازی اصناف و تولید ثروت، فقط با صادرات و بازرگانی امکان پذیر است.
قاسمی بیان کرد: در واقع با اجرای این طرح، تعداد اصناف کمتر و بازرگانان بیشتر میشود. در این خصوص خدمات آموزشی هم ارائه خواهد شد تا قدرت ریسک پذیری کسبه بالا برود.
انتهای پیام/