حضور مردم ضمانت تداوم انقلاب است/مجامع بسیج مظهر و تجلی مشارکت مردم در فعالیتها هستند
به گزارش خبرگزاری بسیج از زاهدان، آیتالله مصطفی محامی پیش از ظهر امروز در سیزدهمین اجلاس مجمع بسیجیان استان سیستان و بلوچستان که در محل تالار «ملاصدرای» دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد, اظهار داشت: مردم رکن رکین انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و طبعا اگر مردم سالاری دینی به عنوان ویژگی نظام ماست مردم رکن اصلی در این نظام هستند.
امام جمعه زاهدان افزود: توصیه ائمه اطهار(ع) و به خصوص امام علی(ع) همواره تاکید بر رسیدگی به مردم و جایگاه آنها بوده و امامین انقلاب نیز همواره بر جایگاه ویژه مردم، خدمتگزاری به آنها و مشارکت آنها در فعالیتها تاکید داشتهاند.
آیتالله محامی بیان داشت: مشارکت مردم در یک نظام مردم سالاری دینی موتور پیشران حرکت است و حضور مردم ضمانت تداوم انقلاب است و اینکه مقام معظم رهبری همواره بر حضور مردم و نیز مشارکت بیشتر آنها در انتخابات تاکید داشتهاند از این جهت است که حضور مردم ضامن بقای انقلاب است.
وی ادامه داد: بسیج و مجامع بسیج نماد حضور مردم و یکی از مظاهر و تجلیگاههای مشارکت مردم هستند.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: بسیج با ابتکار امام خمینی(ره) در دوران دفاع مقدس تشکیل و در عرصههای مختلف حضور داشت و اعضای مجامع بسیج فرزندان این مرز و بوم و مظهر و تجلی مشارکت مردم در فعالیتها هستند.
وی با اشاره به اینکه مجامع بسیج در وضعیت کنونی کشور و در برابر جنگ ترکیبی دشمن میتوانند نقش ویژه ایفا کنند گفت: در این جنگ ترکیبی باید ببینیم دشمن کجا را هدف گرفته تا ما به عنوان بسیج در آنجا حضور و به مانند سدی محکم مقاومت کنیم.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: دشمن در صدد ضربه زدن به هویت دینی و تلاش برای تغییر فرهنگ اسلامی به عنوان رکن اصلی جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد: عنوان جمهوری اسلامی دارای دو واژه جمهوریت و اسلامیت است و طبیعتا ماهیت و هویت ما بستگی به اسلامیت و دین ما دارد که دشمن آن را هدف قرار داده و از طرف دیگر به دنبال ضربه زدن به هویت ایرانی ماست تا وحدت و انسجام ملی که رکن دیگر مردم سالاری دینی است را مورد لطمه قرار دهد و به وحدت ملی و انسجام ما خدشه وارد کند.
امام جمعه زاهدان با اشاره به اینکه نظام اسلامی برخواسته از انقلاب اسلامی است و دشمن به دنبال القای ناکارآمدی آن است عنوان داشت: مجامع بسیج باید در برابر این اهداف دشمن تلاش مضاعف داشته باشند از جمله تلاش برای گسترش فرهنگ دینی، تقویت مبانی دینی و آشنایی بیشتر مردم با معارف اسلامی چرا که هر چه فرهنگ اسلامی در جامعه گسترش پیدا کند در برابر این حمله دشمن واکسینه شده و میتوانند در برابر آن مقابله کنند.
وی افزود: تقویت عقلانیت، افزایش بصیرت و قدرت تحلیل وقایع از دیگر اقدامات لازم است چرا که اگر عقلانیت، بصیرت و قدرت تحلیل وجود نداشته باشد و با احساسات و شعار پیش برویم در جایی به نفع و در جایی به ضرر ماست و طبیعتا در فضای باز مجازی که هر کس حرف میزند اگر عقلانیت نباشد، بصیرت کم باشد و مردم و نسل جوان قدرت تحلیل نداشته باشند زود تحت تأثیر قرار میگیرند.
آیتالله محامی ادامه داد: از جمله تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با دانشآموزان این بود که دانشآموزان و دانشجویان ما باید توان تجزیه و تحلیل داشته باشند که یک کار زیربنایی برای رشد و واکسینه کردن جامعه در برابر حملات دشمن است.
امام جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: نکته دیگر تلاش برای گسترش فضای الفت و صمیمیت در جامعه و تقویت انسجام بین اقوام و مذاهب است.
وی افزود: دشمن در تلاش است تا در فضای سیستان و بلوچستان به وحدت مردم ضربه وارد کند و در دیدار مردم استان با مقام معظم رهبری؛ ایشان به خوبی مطرح نمودند که دشمن می خواهد از تنوع قومی، تفاوت مذهبی و تفاوت جنسیتی ما برای ایجاد تفرقه و اختلاف استفاده کند و ما در مقام دفاع باید تلاش کنیم تا فضای انس، الفت و صمیمت در میان جامعه تقویت شود که در غیر این صورت همه ضرر خواهند کرد.
وی گفت: ما برای حفظ قدرت خود باید وحدت و انسجام داشته باشیم زیرا کشور ما رنگین کمانی از اقوام و مذاهب است و هر قوم و مذهبی نسبت به کل جز حساب میشود و در اقلیت است و اگر قرار باشد اختلاف و تفرقهای رخ دهد همه ضرر میکنند اما بیشتر از همه همان اقلیت ضرر خواهد کرد.
آیتالله محامی گفت : اگر سخن یا رفتار ما به گونهای باشد که بذر کینه و اختلاف در دل جوانها بکارد کشور ما آسیب خواهد دید اما بیشترین آسیب به همان قوم که در اقلیت است وارد خواهد شد و برای همین باید برای تقویت انسجام بین اقوام و مذاهب تلاش کنیم.
ناکارآمدی نظام باید تلاش و در فعالیتها مشارکت کنیم آن هم با ارائه طرح ها کارشناسی شده و مطالبه اجرای آن و این اقدام کار مهم برای کارآمدسازی نظام اسلامی در برابر توطئه دشمن است.
وی افزود: پس از پیشنهاد طرح کارشناسی شده باید اجرای آن نیز از مسئولان مطالبه شود نه اینکه صرفا طرح ارائه و بایگانی شود و در این جهت مجامعی که طرح و مطالبه اجرا دارند باید بر عملکرد مسئولین نیز نظارت داشته و نقد منصفانه داشته باشند یعنی کارهای مثبت و منفی را با هم دیده و برای بر طرف کردن ضعف راهکار ارائه دهند که این کار نیازمند رصد اقدامات مسئولان است تا اگر تخلفی صورت میگیرد تذکر داده شود و در صورت ادامه با فساد برخورد شود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: گام اول کار پیشگیری از وقوع فساد است و باید بر سلامت دستگاه تحفظ شود و قبل از اینکه فرد در فساد غوطهور شود به او تذکر بدهند و اگر در ادامه کسی نپذیرفته و مسیر خلاف خود را دنبال کرد دیگر چاره ای جز برخورد وجود ندارد.
خادمان فرهنگی نقاط هدف دشمن را شناسایی و در برابر آن ایستادگی کنند
آیتالله مصطفی محامی بعد از ظهر امروز در آیین تجلیل از خادمین نمونه فرهنگ عمومی استان که با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در محل تالار «اشراق» ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: هویت نظام ما جمهوری اسلامی و مردم سالاری دینی است و دشمن با هر دو اینها مشکل دارد و به دنبال ضربه زدن به هر دو جهت است.
امام جمعه زاهدان افزود: دشمن فرهنگ را نشانه گرفته است و این در حالی است که فرهنگ روح حاکم بر جامعه و ضروریترین و حیاتیترین نیاز جامعه است و اگر فرهنگ آسیب ببیند جامعه آسیب خواهد دید و اگر فرهنگ رو به رشد باشد جامعه رو به رشد خواهد بود.
آیتالله محامی اظهار داشت: دشمن با شبیخون فرهنگی، جنگ ترکیبی و جنگ شناختی فرهنگ را نشانه گرفته و در این میدان جنگ فرهنگی خادمان فرهنگی سربازان و سرداران جبهه فرهنگی هستند و باید همچون سربازان و سرداران دوران دفاع مقدس با از خودگذشتگی تلاش و نقاط هدف دشمن را شناسایی و در برابر آن ایستادگی کنند.
وی ادامه داد: اگر دشمن عقیده و فرهنگ دینی، اخلاق و ارزشهای اسلامی، وحدت ملی و انسجام اجتماعی و فرهنگ و آداب ایرانی ما را نشانه گرفته باید جانانه در برابر او ایستادگی و همچون دوران دفاع مقدس از کشور خود دفاع کنیم.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس کوچک و بزرگ، زن و مرد ایستادگی کردند و در حال حاضر نیز در جبهه فرهنگی همه ما به خصوص فعالان و اصحاب حوزه فرهنگ باید با همان روحیه جهادی برای مقابله با دشمن سربازی و سرداری کنیم و در برابر تهاجمات دشمن ایستادگی کنیم.
وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان با تنوع قومی و مذهبی از فرهنگ و آداب متنوعی برخوردار است که متولیان حوزه فرهنگ باید از این نعمتها و فرصتها استفاده و شکر عملی داشته باشند که در غیر این صورت فرصت تبدیل به تهدید خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: در آیه قرآن آمده است: "لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِیدَنَّكُمْ ۖ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِید" کفران نعمت باعث گرفتاری به عذاب میشود.
وی گفت: امام علی(ع) در یکی از حکمتهای نهجالبلاغه عنوان کردهاند: "إِذَا وَصَلَتْ إِلَیْكُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِ، فَلَا تُنَفِّرُوا أَقْصَاهَا بِقِلَّةِ الشُّكْر" وقتی دامنههای نعمت به شما رسید مقدمه تداوم نعمتهاست و آن را با کم شکری از خود نرهانید.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: محرومیت سیستان و بلوچستان از حیث عدم برخورداری از سرمایه و ظرفیتها نیست بلکه محرومیت ما در عدم استفاده از این سرمایههاست چرا که ما از سرمایههای مادی و معنوی خوبی برخوردار هستیم اما متاسفانه از آنها به درستی استفاده نمیشود.
وی ادامه داد: مسئولان حوزه فرهنگ باید نیروهای فرهنگی را شناسایی، تربیت و کادرسازی داشته باشند و یک جبهه قوی فرهنگی تشکیل دهند و با برنامهریزی و تقسیم کار درست این جبهه را به درستی راهبری کنند تا شاهد اعتلای فرهنگ در سطح استان باشیم.