راویان پیشرفت سفری برای روایت موفقیتها/ شهرهای جدید، امیدی برای خانهدار شدن/ ساز کوک خانهسازی در امیرکبیر و مهاجران
به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ از آنجا که اراک جزو شهرهای صنعتی کشور به حساب میآید، بر کسی پوشیده نیست که قیمت مسکن بخش عمدهای از سبد خانوارهای اراکی را شامل میشود و به راحتی میتوان حدس زد که داشتن مسکن برای خانوادههای متوسط و پائین تر تبدیل به رویایی دست نیافتنی در این شهر شده است.
دومینوی گرانی ملک، زمین و مسکن به همراه افزایشهای نجومی اجاره بها موضوعی است که در استانهای کشور به ویژه در کلانشهرها و شهرهای مهاجرپذیر طی سالهای اخیر شاهد آن بودهایم.
ایجاد مسکن به ویژه برای دهکهای پایین از اولویتهای مهم دولت مردمی سیزدهم قرار گرفت. و در شهری مانند اراک که به لحاظ وضعیت جغرافیایی امکان گسترش ندارد و زمین به کیمیایی دست نیافتنی تبدیل شده است، ایجاد شهرهای جدید به طور جد در دستور کار متولیان حوزه مسکن قرا رگرفت و روزنه امیدی شد برای آنان که در رؤیای خانهدار شدن به سر میبرند.
در راستای پیشرفت اقدامات انجام شده در حوزه طرح مسکن ملی به ویژه در شهرهای جدید به همت سازمان بسیج رسانه استان مرکزی و شرکت عمران شهرهای جدید تور رسانهای برای اصحاب رسانه در نظر گرفته شد تا از نزدیک با روند اجرای این طرح آشنا شوند.
در این تور رسانهای خبرنگاران از واحدهای در حال ساخت شهر جدید امیرکبیر و مهاجران بازدید کردند.
کریمی عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه زیرساختی در شهر جدید امیرکبیر گفت: طبق طرح تفصیلی، شهر جدید امیرکبیر دارای ۱۶۰۰ هکتار پهنه شهری برای جمعیتی معادل ۱۰۰ هزار نفر است.
وی با اشاره به اینکه این شهر طبق طرح مذکور به ۱۸ محله تقسیم بندی شده است، گفت: در حال حاضر محله دو با وسعت ۶۰ هکتار، برای ساخت ۹۰۰ واحد ویلایی به مساحت ۳۰۰ مترمربع به صورت کامل آماده سازی شده است و در حال حاضر عملیات ساختو ساز این واحدها آغاز شده است.
کریمی با اشاره به اینکه آماده سازی اراضی محله سه و چهار به وسعت ۶۰ و ۷۰ هکتار در حال انجام است، گفت: خاکبرداری و تسطیح این اراضی به پیشرفت ۳۵ درصد رسیده و عملیات بسترسازی برای ساخت ۲۵۰۰ واحد ویلایی با متراژ ۳۰۰ مترمربع در حال انجام است.
عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران بیان کرد: تامین و آماده سازی زمین در شهرهای جدید توسط این شرکت انجام میشود و تامین زیرساختها نیز باید توسط دستگاههای خدمات رسان دنبال شود اما در شهر امیرکبیر ایجاد شبکه آب و فاضلاب تاکنون از محل منابع داخلی شرکت دنبال شده است.
وی افزود: قطعا ظرفیت ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در شهر جدید امیرکبیر وجود دارد، ولی برای ساخت ۲۰ هزار واحد باید طراحی لازم صورت گیرد و پیش از آن باید امکانات زیرساختی فراهم شود. در گام نخست زمین سه هزار واحد که باید در دولت سیزدهم اجرایی شود، تامین شده است.
کریمی اضافه کرد: ۲۰۰ نفر به شکل انفرادی متقاضی دریافت زمین بوده اند که این افراد پس از عقد قرارداد تا سه ماه برای دریافت پروانه ساخت فرصت دارند. مهلت ساخت واحد نیز ۲ سال تعیین شده است و افراد می توانند از تسهیلات بلندمدت برای ساخت واحد ۳۰۰ متری خود که به شکل امانت ۹۹ ساله در اختیار متقاضیان قرار می گیرد، استفاده کنند.
عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران در خصوص روند ساخت تصفیه خانه فاضلاب این شهر اظهار کرد: برنامه این است که آب شرب و آبیاری فضای سبز در شهر امیرکبیر مجزا باشد و قطعا پساب بهترین گزینه برای آبیاری فضای سبز خواهد بود و در هر واحد مسکونی دو کنتور آب به عنوان شرب و آبیاری فضای سبز تعبیه می شود.
کریمی با بیان اینکه فراخوان مناقصه خط انتقال پساب طی هفته جاری انجام خواهد شد و افزود: ظرفیت تصفیه خانه ۶۰۰ مترمکعب در ۲۴ ساعت است و این تصفیه خانه پاسخگوی هفت محله شهر جدید امیرکبیر خواهد بود.
وی در خصوص راه اندازی قطار از شهر جدید امیرکبیر تا مهاجران گفت: فاز نخست مطالعات این پروژه انجام شد و حرکت های خوبی آغاز شده است که به جمعیت پذیری شهر امیرکبیر کمک شایانی خواهد داشت.
عضو هیات مدیره شرکت عمران شهرهای جدید امیرکبیر و مهاجران با بیان اینکه امیرکبیر در پهنه مرکزی کشور واقع شده و قرارگیری آن در کنار قم و اراک و خط راه آهن فرصت مغتنمی برای نقش آفرینی است، گفت: این شهر باید به شکل جمعی و با مشارکت همه دستگاه های دولتی مرتبط ساخته شود.
میثم امجد مسئول نهضت ملی مسکن شهر جدید امیرکبیر و مهاجران نیز اظهار کرد: در شهر جدید امیرکبیر ۲۴ هزار و ۱۵۱ نفر و در مهاجران ۲۴ هزار و ۷۰۷ نفر برای نهضت ملی مسکن ثبت تقاضا شد که پس از بررسی استعلامات در شهر امیرکبیر ۴ هزار نفر و در مهاجران نیز ۲۶۰۰ نفر تایید شده اند؛ همچنین تعداد متقاضیان در شهر مهاجران حدود ۴۰ هزار نفر است و هم اکنون حدود ۷۳۰۰ واحد در حال ساخت است، اما کار در دستگاه های خدمات رسان قدری کند پیش می رود. تا ۲۲ بهمن ماه حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ واحد آماده بهره برداری است و باید تامین امکانات زیرساختی با سرعت بالا انجام شود.
وی با اشاره به اینکه در قالب نهضت ملی مسکن ۲۰۰ نفر به شکل انفرادی تقاضای زمین داشتند، افزود: بازه زمانی ساخت واحدها، در پروژه های صنعتی ۱۸ ماه و برای باقی پروژه ها بالای ۲۴ ماه است.
مسئول نهضت ملی مسکن شهر جدید امیرکبیر و مهاجران با بیان اینکه با توجه به پیشرفت پروژه ها، آورده متقاضی دریافت می شود، افزود: در مرحله اول ۴۰ میلیون تومان دریافت شده است و با توجه به پیشرفت پروژه بین ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان آورده دریافت می شود البته در برخی از پروژه ها بیش از ۳ مرحله پرداخت وجه انجام شده است.
وی اضافه کرد: در شهر جدید امیرکبیر، برای ساخت ۴ هزار واحد مسکونی ۳ پیمانکار فعالیت دارند و پروژه ۱۵۰ واحدی، ۲۰۰ واحدی، ۱۰۱ واحدی و ۲۵۵ آنها به ترتیب ۲۲ درصد، ۷۰ درصد، ۲.۵ درصد و ۱۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
امجد با بیان اینکه امیدواریم که در دهه فجر بیش از ۷۰ واحد مسکونی به بهره برداری برسد، افزود: پیش بینی می شود که تا پایان سال پروژه ۲۰۰ واحدی به بهره برداری برسد.
امید است با استقبال مردم از طرح مسکن ملی در شهرهای جدید و تدبیر مسئولین در حوزه تامین زیرساختهای شهری شاهد سرریز جمعیتی از شهرها به شهرهای جدید باشیم و کم کم ساز خانهسازی در این شهر صنعتی کوک شود.
انتهای پیام/