به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس، به مناسبت گرامیداشت هفته بسیج و در راستای رویداد ملی عمران روستا، همایش علمی راهکارهای رفع تنش آبی در روستا به میزبانی دانشگاه دولتی شهرستان فسا برگزار شد.
در این همایش که به همت قرارگاه جهادی تخصصی سحاب و با همکاری سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری فارس برگزار شد، در بخش اول دکتر مجتبی پاک پرور، مدیر مرکز تحقیقات آبخوانداری کوثر گره بایگان فسا، دکتر اسفندیاری بیات، استاد دانشگاه و متخصص مهندسی آب، دکتر جهانگیر پرهمت معاون اسبق وزیر جهاد کشاورزی و متخصص مدیریت منابع آب به بیان مشکلات زیربنایی در حوزه تنش در مدیریت منابع آب، عدم وجود برنامه ی مناسب در حوزه مدیریت آب باران و سیلاب و نیز، نقش طرح پخش سیلاب در زمینه تقویت آبهای زیر زمینی و لزوم فراگیری این طرح در کشور به بیان نظرات و دیدگاه های خود پرداختند.
پاک پرور در این همایش بااشاره به جنبههای مختلف بحران آب شامل کاهش اب تجدیدپذیر از ۱۳۰ به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب (ممم)، اظهار داشت: افت شدید سفرههای آب زیرزمینی، فرونشست زمین، افزایش دفعات و شدت وقوع سیل و تشدید فرسایش خاک اشاره و تاکید شد که در ۶۵ سال اخیر ۱۳۰ ممم از منابع آب زیرزمینی کشور کاسته شده که معادل یک سوم کل. ذخیره ان است.
وی گفت: بحرانهای سیاسی و اجتماعی که به دلیل کمبود آب در کشورهای همسایه رخ داده مورد تحلیل قرار گرفت و نسبت به رخدادهای مشابه در کشور هشدار داده شد.
پاک پور در ادامه با اشاره به این حقیقت که سالانه در استان فارس یک ممم اضافه برداشت داریم در حالی که تنها در یک واقعه ۱۰ ممم اب در قالب سیل از استان خارج و به خلیج فارس ملحق میشود، ادامه داد: آبخوانداری به روش پخش سیلاب بر اساس نتایج تحقیقات به عنوان روش معرفی شد که الگوی مطلوب آن در گربایگان با ۴۰ سال سابقه قرار دارد که میتواند راهگشای استحصال سیل، تغذیه سفرههای آب و جبران اضافه برداشت باشد.
وی در انتها به نهضت آبخوانداری در استان فارس اشاره کرد و گفت: با حمایت همه جانبه استاندار محترم و تمام فرمانداران و شهرداران استان و مجمع خیرین آب و افراد خیر محلی آغاز شده و مقرر است که از توان بسیج مهندسین و قرارگاه سحاب در پیشبرد ان بهرهگیری شود.
در بخش دیگر این همایش، دکتر محمدصالح مقدسی مسئول قرارگاه جهادی تخصصی سحاب به بحث لزوم تشکیل قرارگاه واحد در حوزه ی مدیریت تولید تا بازچرخانی آب پرداخت و مهندس محمدمحسن مصلح در بحث لزوم ایجاد زمینه جهت مشارکت عمومی مردم و بهره برداران و حذف بروکراسی های دست و پاگیر اداری در زمینه اجرای طرح های آبی به بیان مطالب خود پرداخت.
دکتر قنادزاده مسئول سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور و رئیس رویداد ملی عمران روستا در پایان این همایش، به جمع بندی مطالب پرداخت و آمادگی سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور را در خصوص پیگیری مطالبات علمی و راهکارهای عملی نخبگان و اساتید و صاحب نظران را تا حصول نتیجه را اعلام کرد.
وی اظهار داشت: در راه اجرای طرحها و ایدههایی که در این همایش بیان شد پیاده سازی شاید حرف اول را بزند چرا که قوانین متعددی در این خصوص وجود دارد ولی در پیاده سازی آن ضعف داشتهایم.
وی با تاکید بر اینکه اگر این قوانین پیاده سازی نشوند قطعاً در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد تصریح کرد: حاکمیت باید نگاهش را در بحث آب عوض کند و ما در این زمینه ضعف حاکمیتی داریم.
قنادزاده گفت: سازمان بسیج مهندسین و در راس آن سازمان بسیج مستضعفین، دو موضوع را در دستور کار خود قرار داده که مطالعات آن آغاز شده است که یکی از این موضوعات آب است و یکی جوانی جمعیت؛ که هر دو هم برای کشور حیاتی است.
سازمان بسیج مهندسین عمران و معماری کشور، با اشاره به اینکه بحث آب را به سازمان بسیج مهندسین واگذار کردهاند ادامه داد: مطالعات در این حوزه آغاز شده است و پس از پایان مطالعات نتیجه به همراه راهکارهای پیش بینی شده را پایان سال جاری، عنوان یک مطالبهگر و یک تسهیلگر به رئیس جمهور تقدیم خواهیم کرد تا بتوانیم دستگاههای اجرایی کشور را به خط کنیم.
وی با اشاره به نسبت جمعیت شهری و روستایی که ۷۵ به ۲۵ شده است، معضل آب را یکی از دلایل مهاجرت روستاییان به شهرها عنوان کرد و گفت: اگر بحث آب روستاها حل شود در اشتغال زایی تاثیر دارد و جمعیت به روستاها برمیگردد.
به گزارش بسیج، در پایاناین همایش، از مهندسین و صاحب نظران فعال در حوزه محرومیت زدایی روستا ها تجلیل به عمل آمد.
انتهای پیام/