حضور مسعود بابازاده رزمنده و نویسنده دوران دفاع مقدس در دفتر خبرگزاری بسیج زنجان
به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان به بهانه هفته بسیج این رزمنده و نویسنده کتابهای دفاع مقدس و زندگینامه شهدای ۸ ساله این جنگ در دفتر خبرگزاری بسیج حضور پیدا کرد و گفتوگویی با او انجام شده است که در ادامه میخوانید.
خبرنگار بسیج: لطفاً خودتان را معرفی کنید.
مسعود بابازاده متولد سال 1339 شهر زنجان هستم، در سال 1357 وقتی شانزدهساله بودم به دلیل علاقه شخصی به خبرنگاری با ضبطصوت شخصی که داشتم صدای تظاهرات مردم انقلابی زنجان را ضبط میکردم که در ایام دهه فجر هرسال، از صداوسیمای مرکز زنجان پخش میشود.
این خبرنگار و نویسنده دفاع مقدس گفت: من کارم را از رادیو شروع کردم و در دوران دفاع مقدس هم به عنوان گوینده برنامه رادیویی جنگ حضور داشتم و با حضور در جبهههای جنگ با رزمندگان مصاحبه می کردم.
این فعال فرهنگی و خبرنگار عرصه جنگ بیان کرد: در دوران جنگ خانوادهها منتظر شنیدن اخبار جنگ بودند، و ما خبرنگاران رویدادهای جنگ و دفاع مقدس را به مردم مخابره میکردیم.
خبرنگار: در خصوص کتابهای که نوشتید بگویید.
چندین کتاب در خصوص دفاع مقدس و زندگی شهدا به رشته تحریر در آوردهام که برخی چاپ شدهاند.
اولین کتابم «خبرنگار نیمه جنگی» بود که نوشتن آن چهار سال طول کشید و در رابطه با رزمنده ای است که از خانه خود به قصد جبهه و جنگ حرکت می کند و تمام وقایع به صورت خاطره و داستان پیش میرود.
کتاب دیگرم «جرعه آخر» نام دارد که در مورد زندگینامه داستانی شهید یداله ندرلو نوشته شده و این کتاب شامل خاطرات خانواده، همرزمان و دوستان این شهید میباشد که میتوان گفت، برای نوشتن این کتاب گاهی تا ۱۵ ساعت در شبانه روز وقت میگذاشتم و در مکانهای که این شهید بود حضور پیدا کرده و با همرزمان این شهید مصاحبه انجام میدادم تا به خوبی با زندگی این شهید آشنا شوم.
کتاب «پا به پای جنگ» کتاب دیگری است که حاوی خاطرات رزمندگان و ایثارگران شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان است که به چاپ رسیده است.
کتاب «راز زندگی بقاء» که در سال 1399 به چاپ رسید، در خصوص زندگینامه شهید "بقاء ثمین تاب" که جز شهدای دفاع مقدس و از فرزندان بهزیستی زنجان بود که درعملیات کربلای۵ به شهادت رسید.
مسعود بابازاده در مورد این کتاب می گوید: کار نوشتن و مصاحبه های این کتاب سه سال زمان برد و در این مدت با برخی از مربیها و دوستان دوران کودکی و نوجوانی او در مراکز شبانه روزی بهزیستی تبریز و زنجان و تعدادی از رزمندگانی که مدتی با او همراه بودند دیدار و مصاحبه کردم تا شاید بتوانم به راز زندگی بقاء دست پیدا کنم.
وی گفت: خاطره گفتن آسان است اما نوشتن بسیار سخت است زیرا باید طوری بنویسید که بتوانی افراد را تحت تاثیر قرار دهی،باید نوشتههای خود را معطر کنیم و عطر در نوشتههای ما معلوم شود.
او گفت، میراث شهدا و تفکر رزمندگان اسلام باید برای نسل نوجوان و جوان تبیین شود، چاپ کتابهای دفاع مقدس و قرار دادن آنها در اختیار نسل جوان از کارهای ارزشمند فرهنگی در جامعه محسوب میشود؛ چرا که جوانان باید با فرهنگ دفاع مقدس آشنا شوند.
این نویسنده افزود: در حال حاضر مشغول نوشتن کتاب غواصان زنجان هستم و امیدوارم به زودی تمام و به چاپ برسد.
فاطمه عسگری