دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان:

نسرا متولی آموزش سواد رسانه در استان زنجان است

زنجان- دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان گفت: هدف مجموعه نسرا و بسیجیان فعال این مجموعه، از آموزش سواد رسانه‌ای این است که به مردم یاد دهد در قدم اول متفکر باشند، از رسانه‌ها شناخت کافی داشته و در برابر پیام‌های رسانه‌ای خوب فکر کنند.
کد خبر: ۹۵۵۸۲۹۲
|
۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۰

نسرا متولی آموزش سواد رسانه در استان زنجان است

به گزارش خبرگزاری بسیج زنجان، فاطمه عباسی امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه برای مدیریت چالش‌های فضای مجازی توجه به حوزه جنگ نرم یکی از نیاز‌های اساسی کشور به شمارمی‌رود، اظهار داشت: فضای ابری رسانه‌ها در دنیای امروز به گونه‌ای است که نور حقیقت و اتفاقات واقعی در پشت آن پنهان است.


وی افزود: برخی از رسانه‌های امروز، اتفاقات و موضوعات را آن طور که به نفعشان هست روایت می‌کنند و پیام رسانه‌ای تولید می‌کنند. حتی زمانی که در منزل نشسته‌ایم در معرض انبوهی از پیام‌های رسانه‌ای قرار می‌گیریم؛ وقتی تلویزیون را روشن می‌کنیم با پیام‌های رسانه‌ای مثل پیام بازرگانی، فیلم سینمایی، برنامه فوتبال، سریال‌های مختلف، گفتگوی سیاسی یا هر موضوع دیگری مواجهه می‌شویم همه این پیام‌های رسانه‌ای با هدف اقناع مخاطب تولید می‌شوند.


دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان با بیان اینکه برخی از این پیام‌های رسانه‌ای را ما انتخاب نکرده‌ایم، حتی نخواسته‌ایم که در معرض این هجمه از پیام‌های رسانه‌ای قرار بگیریم؛ گفت:، اما در واقع در برابر آن‌ها قرار گرفته‌ایم و برای زندگی در این اجتماع چاره‌ای نداریم جز اینکه این پیام‌ها را دریافت و تحلیل کنیم. چون ما خواسته یا ناخواسته در معرض انبوهی از پیام‌های رسانه‌ای هستیم و بایستی در قبال این پیام‌ها یک واکنش از خود نشان دهیم.


وی ادامه داد: به هرحال این پیام‌ها برای ما تولید شده و برای اینکه در سرنوشت خود دخیل باشیم ناچار هستیم در میان انبوهی از این پیام‌ها یکی را انتخاب کنیم، برای این انتخاب نیاز به سواد رسانه‌ای داریم. در دنیای امروز برای روبه‌رو شدن با چالش‌های به روز فضای مجازی و چاله‌های عمیق دروغ‌های رسانه‌ای یادگیری و آموزش سواد رسانه حرف اول را می‌زند.


عباسی تصریح کرد: مرکز فضای مجازی بسیج فعالیت‌های گسترده‌ای را در زمینه آموزش سواد رسانه با هدف آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه انجام می‌دهد. این مرکز با فعالیت پررنگ و پرشور بسیجیان در عرصه جنگ نرم و فضای مجازی روز به روز قدم‌های بلند‌تری را بر می‌دارد.


وی اذعان کرد: معاونت نسرا یا نهضت سواد رسانه‌ای انقلاب اسلامی یکی از معاونت‌های مرکز فضای مجازی بسیج است که ماموریت مهم آموزش سواد رسانه در جامعه را بر عهده دارد. متخصصان، مدرسان و صاحب نظران سواد رسانه مانند بسجیان 30 سال گذشته، اینبار در میدان جنگ نرم با تانک‌های دروغ مبارزه می‌کنند. در دنیای امروز که دسترسی به رسانه‌ها برای تمام سنین جامعه به سهولت است قدم اول آموزش سواد رسانه است کودکان و نوجوانان ما به شدت در معرض آسیب‌های متعدد فضای مجازی و دنیای رسانه‌های هستند؛ و این یک زنگ خطر برای ما است.


دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان گفت: آموزش سواد رسانه در مرکز نسرا از طریق 9 روش که در 3 بخش تجمیع شده صورت می‌گیرد. این 3 بخش شامل آموزش از طریق کلاس‌های حضوری، کلاس‌های مجازی و بهره‌گیری از روش‌های خلاقانه برای آموزش سواد رسانه است. اولین بخش روش آموزش سواد رسانه، برگزاری کلاس‌های حضوری در پایگاه‌های بسیج، حوزه‌های مقاومت، مدارس، ادارات، ارگان‌ها مختلف، کلاس‌های آموزش سواد رسانه برگزار می‌شود.


وی اذعان کرد: مدرسان متخصص سواد رسانه در کلیه کلاس‌های حضوری با بهره‌گیری از مستندات لازم و کافی مانند کلیپ، پاورپوینت، موشن گرافی زیرشاخه‌های سواد رسانه را تحلیل و بررسی می‌کنند. کلاس‌های حضوری مجموعه نسرا با موضوعات مختلف از جمله آموزش سواد رسانه، آموزش موضوعات فنی و شبکه، آموزش فتوشاپ و نرم افزار‌های ادیت فیلم و... برگزار می‌شود. به طور مثال در هفته بسیج دانش‌آموزی مدرسان سواد رسانه با حضور در فضای مدارس و میان دانش آموزان مطالب ویژه رده سنی کودکان و نوجونان را مطرح کرده و سوالات و شبهات آنان در خصوص فضای مجازی را با شیوه‌های آموزشی خاص پاسخ دادند.


عباسی افزود: دومین بخش از شیوه‌های آموزشی، برگزاری کلاس‌های مجازی است. آموزش‌های مجازی هم با روش‌های مختلف و بستر‌های متفاوت با توجه به شرایط افراد صورت می‌گیرد. برگزاری کلاس‌های مجازی از طریق 3 روش صورت می‌گیرد. برگزاری کلاس به صورت آنلاین در بستر اسکای روم، برگزاری کلاس به صورت آفلاین در بستر سامانه LMS نسرا یا سامانه آموزش مجازی سازمان بسیج، برگزاری نشست بصیرتی به صورت لایو در بستر روبیکا، برگزاری کلاس به صورت آنلاین در بستر اسکای روم.


وی با بیان اینکه روزانه جلسات و کلاس‌های مختلف برای بسیجیان و عموم مردم که امکان حضور و شرکت در برخی جلسات حضوری وجود نداشته به صورت آنلاین در بستر اسکای روم برگزار می‌شود، گفت: بسجیان و عموم مردم یک کلاس در فضای اسکای روم در زمان مشخص درخواست می‌کنند و در مجموعه نسرا این کلاس‌ها را ایجاد و شرایط برگزاری فراهم می‌شود. این کلاس‌ها شرایط ضبط و ذخیره‌سازی را هم دارند. نکته خوبی که در روش آنلاین دیده می‌شود این است که امکان برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد در مدت زمان طولانی در این بستر وجود دارد.


دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان به برگزاری کلاس به صورت آفلاین در بستر سامانه LMS نسرا یا سامانه آموزش مجازی سازمان بسیج اشاره کرد و گفت: این شیوه آموزش در سامانه LMS یا سامانه آموزش مجازی سازمان بسیج انجام می‌شود، محتوا و کلاس‌های برگزار شده بعد از اتمام، در سامانه آموزش مجازی سازمان بسیج به صورت آرشیو بارگذاری شده و امکان برگزاری مجدد این کلاس‌ها به صورت نامحدود و آفلاین در همه شرایط وجود دارد. این دوره‌هاو آموزش‌ها موضوعات و زیرشاخه‌های متنوع و جذاب رو در برمی‌گیرد.


وی تصریح کرد: تنها عنوان بخشی از این دوره شامل دوره‌های اقتصادی، دانش فنی، رسانه شناسی، آموزش استفاده از پلتفرم‌های مختلف، جریان شناسی، تحکیم بنیان خانواده، سبک زندگی در خانواده، آموزش موضوعات مختلف سواد رسانه، آموزش استفاده از نرم افزار‌های موبایل، فتوشاپ و ابزار‌های ادیت و تدوین است.


عباسی با بیان اینکه تنها کافیست ارگان یا اداره‌ای درخواست برگزاری این کلاس‌ها و دوره‌ها را از ما داشته باشند مرکز نسرا آماده برگزاری این کلاس‌ها به صورت آفلاین و با ظرفیت نامحدود هست، گفت: آخرین روش آموزش سواد رسانه به صورت مجازی برگزاری نشست‌های بصیرتی به صورت زنده در بستر روبیکا است. کانال‌های ارتباطی ما با مردم و مخاطبین در روبیکا، بستر برگزاری نشست‌های بصیرتی با موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، آموزشی و تربیتی است. کارشناسان و اساتید به نام و متخصص این حوزه‌ها سخنرانان نشست‌های بصیرتی هستند.


دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان بیان کرد: این سخنرانان در این نشست‌ها با تحلیل موضوعات به گفتگو با مخاطبان پرداخته و سوالات و شبهات آن‌ها را پاسخ می‌دهند. آموزش سواد رسانه از طریق بهره‌گیری از روش‌های خلاقانه آموزش بسیجیان سنگر نسرا از شرایط و موقعیت‌های مختلف پیش آمده به بهترین شکل بهره برده و سعی می‌کنند از طریق روش‌های خلاقانه آموزش سواد رسانه را هدف کار خود قرار دهند. به طور مثال مدرسان و اساتید سواد رسانه مرکز نسرا با حضور در مصلی‌های نماز جمعه به عنوان سخنران پیش از خطبه موضوعات روز رسانه‌ها و سواد رسانه‌ای برای عموم نماز گزاران تعریف و تحلیل می‌کنند.


وی ادامه داد: این مدرسان همواره نحوه واکنش به اخبار و پیام‌های رسانه را آموزش داده و روش‌های تشخیص اخبار جعلی را تعلیم می‌دهند.


عباسی با اشاره به اینکه در حاشیه برگزاری نماز جمعه، بسیجیان هم با توزیع بروشور و تراکت‌های آموزشی در میان والدین و فرزندان حاضر در این مکان آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهند، گفت: مرکز نسرا همواره سعی بر این داشته که آموزش سواد رسانه برد عمومی و همه جانبه داشته باشد و محدود به جامعه هدف خاصی نشود. به همین منظور حضور در شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های مختلف را همواره به طور جدی پیگیری می‌کنند. چرا که غالب افراد جامعه در شبکه‌های اجتماعی فعالیت و حضور پررنگ داشته و میزان ارتباط بالایی با محتوای این شبکه‌ها دارند.


وی ابراز داشت: نسرا تولیداتی از قبیل اینفوگرافیک، پوستر، عکس نوشت، موشن گرافی، کلیپ و محتوای متنی را با انواع موضوعات سواد رسانه تولید کرده و با نام و نشان نسرا در کلیه شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام، اینستاگرام، ایتا، شاد، روبیکا، منتشر می‌کند. آمار بازدید‌های چند هزاری این پست‌ها که غالبا با عنوان زنگ سواد رسانه‌ای منتشر شده نشان می‌دهد که بازنشر این مطالب بالاست و طرفداران زیادی هم دارد.


دبیر نسرا مرکز فضای مجازی استان زنجان در ادامه گفت: هدف مجموعه نسرا و بسیجیان فعال این مجموعه، از آموزش سواد رسانه‌ای این است که به مردم یاد دهد در قدم اول متفکر باشند. از رسانه‌ها شناخت کافی داشته و در برابر پیام‌های رسانه‌ای خوب فکر کنند. به خاطر داشته باشید ما با پیام‌های خنثی مواجهه نیستیم، با انبوهی از پیام‌هایی روبرو هستیم که این پیام‌ها برای اشخاص منفعت‌هایی دارد. ما با پیام‌های جهت‌دار مواجهه هستیم؛ یعنی تولیدکنندگان پیام‌های رسانه‌ای، ما را به یک سمتی می‌برند. نسرا با همه فعالیت‌های خود سعی می‌کند تا سمت وسوی صحیح را در مواجهه با پیام‌های رسانه به شما و فرزندانتان آموزش دهد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار