۵۰۰ هزار کیت دارویی برای تشخیص و درمان تومورهای سرطانی در کشور تولید می شود

زنجان- معاون سازمان انرژی هسته‌ای با بیان اینکه حدود ۵۰۰ هزار کیت رادیو دارویی را برای تشخیص و درمان تومورهای سرطانی تولید می کنیم، افزود: در این راستا گیت هایی ساخته شده که قادر است سلول‌های سرطانی رو پرتوگیری کند.
کد خبر: ۹۵۶۰۳۸۸
|
۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۸

۵۰۰ هزار کیت دارویی  برای تشخیص و درمان تومورهای سرطانی در کشور تولید می شود

به گزارش خبرنگار بسیج زنجان؛ پژمان شیرمردی صبح امروز در سیزدهمین یادواره شهید راه علم و دانش دکتر مجید شهریاری که در سالن اجتماعات علامه طباطبایی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای هسته‌ای، درباره بُعد علمی شخصیت شهید مجید شهریاری، اظهار کرد: او یکی از افرادی بود که در دهه ۷۰ - ۶۰ در رشته‌های مهندسی الکترونیک، مهندسی هسته‌ای تحصیل کرد.

وی درباره بُعد کاری شخصیت شهید شهریاری، بیان کرد: این شهید بزرگوار در مجموعه‌های دانشگاهی وزارت علوم و هسته‌ای کار کرد و در سازمان انرژی اتمی در دهه ۸۰ فعالیت می‌کرد، یعنی در دوره‌ای که کسی درباره اثر‌های انرژی هسته‌ای در حوزه کشاورزی و بهداشتی اطلاعات نداشت، او مسؤولیت سایت پرتودهی را برعهده داشت.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: شهید شهریاری در یکی از کد‌های حساس هسته‌ای که در محاسبات نوترونی در قلب راکتور تهران بسیار اثرگذار است، در کشور بسیار منحصربه‌فرد بود. امروز در دانشگاه شهید بهشتی و امیرکبیر فارغ‌التحصیل‌های خوبی داریم که دانشجوی شهید شهریاری بودند و در صنعت هسته‌ای کشور، مسائل بزرگ را حل می‌کنند.

شیرمردی با بیان اینکه شهید شهریاری مصداق عملی زکات علم و نشر آن بود، اظهار کرد: او در حوزه دانشگاهی به سطح تراز اول رسید و نظام سلطه را به سمتی سوق داد که با تهدید مجبور به حذف فیزیکی این شهید بزرگوار شد.

وی با بیان اینکه از لحاظ بعد اخلاقی، شهید شهریاری فردی معتقد به مبانی الهی و اسلامی بود و اعتقاد‌های خاصی به نماز اول وقت و نماز شب داشت، افزود: این شهید والامقام تلفیقی از ایمان همراه با علم بود که منجر به عمل صالح شد.

او با اشاره به تحریم رادیودارو، اظهار کرد: امروز وقتی با افتخار می‌گویم سوخت راکتور هسته‌ای تهران، سوخت ۲۰ درصد تولید شده داخلی است، یعنی امروز وابستگی در این حوزه نداریم که یکی از اقدامات شهید شهریاری، تلفیق ایمان و علم بود.

معاون سازمان انرژی هسته‌ای با بیان اینکه شهید شهریاری فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های ایران و فرد علمی تراز اول بین‌المللی بود، گفت: نظام سلطه خوب می‌دانست که چه کسی را ترور کند.

شیرمردی دربارهُ بعد اجتماعی شخصیت شهید شهریاری، گفت: قدرت تیم‌سازی او و جمع کردن افراد با قابلیت بالا در حل مسأله، یکی از ویژگی‌های قدرتمند او بود.

وی درباره دستاورد‌های نظام هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران در دو سال اخیر، اظهار کرد: در دولت سیزدهم، یکی از مهمترین برنامه‌هایی که دنبال کردیم، تدوین سند جامع راهبردی ۲۰ ساله کشور بود که ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۱ رونمایی شد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین تاکید‌های سند جامع راهبردی ۲۰ ساله کشور، توسعه ابعاد مختلف هسته‌ای کشور است، گفت: در برخی بخش‌های هسته‌ای، کم کار کرده‌ایم و نیازمندیم بتوانیم با ظرفیت موجود به این سمت حرکت و اثر‌های هسته‌ای را در زندگی مردم بیشتر وارد کنیم.

معاون سازمان انرژی هسته‌ای با اشاره به استفاده از راکتور‌های کوچک هسته‌ای، گفت: امروز به دلایل مختلف نیازمندیم به سمت انرژی پایدار حرکت کنیم که یکی از مهمترین و پایدارترین روش‌های تولید برق، استفاده از نیروگاه‌های اتمی است.

شیرمردی با بیان اینکه امروز بیش از ۴۴۰ راکتور هسته‌ای در دنیا داریم که ۱۰ درصد برق دنیا را تأمین می‌کنند، سهم ایران حدود ۱.۵ درصد است و قابل قبول برای ملت ایران نیست، گفت: امروز با صرفه‌جویی حدود ۱۰ میلیون بشکه نفت توانستیم حدود دو برابر هزینه‌ای که برای ساخت یک راکتور هسته‌ای است، صرفه‌جویی کنیم و بیش از ۶۵ میلیون تن از تولید گاز گلخانه‌ای جلوگیری کردیم.

وی با بیان اینکه استفاده از فناوری هسته‌ای در صنعت غذا برای ارتقای امنیت غذایی کشور بسیار اهمیت دارد که ما به آن توجه کمی کرده‌ایم، افزود: امروز حدود ۴۰ میلیون تن محصول کشاورزی در ایران از بین می‌رود و ۹ میلیون ظرفیت آبی برای تلفات کشاورزی از بین می‌رود.

وی با بیان اینکه یکی از راه‌های مطمئن و مهم برای جلوگیری از ضایعات کشاورزی و ارتقای امنیت غذایی کشور، استفاده از فناوری هسته‌ای و توسعه سامانه‌های پرتودهی است، اظهار کرد: طبق برنامه‌ای که در سند راهبردی سازمان انرژی هسته‌ای داریم، ۱۲ نقطه راهبردی کشور را برای نصب سامانه‌های پرتودهی مشخص کرده‌ایم که امید است به بهره‌برداری برسد.

شیرمردی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ هزار کیت رادیو دارویی را برای تشخیص و درمان تومور‌های سرطانی تولید می‌کنیم، افزود: در این راستا گیت‌هایی ساخته شده که قادر است سلول‌های سرطانی رو پرتوگیری کند.

شیرمردی با اشاره به اینکه امروز بسیاری از استریل‌سازی‌های تجهیزات پزشکی با مواد شیمیایی انجام می‌شود، افزود: درباره استریل‌سازی تجهیزات پزشکی، نگاه ما در دولت سیزدهم این است که با پرتو استریل شوند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار