توسعه گلخانه‌‎ها، مسیر شکوفایی کشاورزی سیستان و بلوچستان؛

خاش قطب تولید محصولات گلخانه‌ای در سیستان و بلوچستان است

شهرستان خاش قطب تولید محصولات گلخانه‌ای در سیستان و بلوچستان است که سالانه ۴۵۰ تن محصولات گلخانه‌ای از این شهرستان به خارج از کشور صادر می‌شود.
کد خبر: ۹۵۶۵۳۱۸
|
۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۷

به گزارش خبرنگار بسیج از خاش، بخش کشاورزی یکی از بخش‌های مهم و تأثیرگذار در مقاوم‌سازی پایه‌های اقتصاد ملی کشور است و نقش ویژه‌ای در گسترش صادرات غیرنفتی و اشتغال‌زایی ایفا می‌کند.
 
تولید محصولات باکیفیت و ارگانیک کشاورزی و صادرات آن می‌تواند اقتصاد کشور را بهبود و از سوی دیگر اتکا به پتانسیل‌های غیرنفتی کشور را ارتقا ببخشد، استان سیستان و بلوچستان با وجود اقلیم‌های متفاوت آب‌وهوایی، از پتانسیلی منحصربه‌فرد برای ارتقای بخش کشاورزی بهره‌مند است.
 
باتوجه‌به اینکه سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های کم آب کشور به شمار می‌رود تولید محصولات گلخانه‌ای در این استان توانسته صرفه اقتصادی بسیار بالایی را برای گلخانه‌داران به ارمغان بیاورد.
 
همچنین رشد و گسترش چشمگیر کشت گلخانه‌ای در سیستان و بلوچستان از دیگر ظرفیت‌های متنوع بخش کشاورزی استان بشمار می‌رود به‌گونه‌ای که خیار، گوجه‌فرنگی، گل‌وگیاه زینتی، توت‌فرنگی، آناناس و موز از محصولات گلخانه‌ای است که قابلیت تولید و کشت در گلخانه را داشته و چند بار برداشت آنها در سال مزیت مناسبی برای عرضه به بازارهای مصرف کشور محسوب می‌شود.
 
دراین‌بین شهرستان خاش یکی از شهرستان‌های است که ایجاد گلخانه باتوجه‌به شرایط کم‌آبی این شهرستان از لحاظ اقتصادی سود زیادی دارد و علاوه‌برآن شرایط اقلیمی مناسب شهرستان خاش باعث کشت انواع محصولات گلخانه‌ای در این شهرستان شده است.
 

 


مجتبی خاشی، مدیر جهاد کشاورزی خاش از صادرات بیش از ۴۵۰ تن محصولات گلخانه‌ای در این شهرستان خبر داد و بیان کرد: بادمجان، گوجه‌فرنگی و فلفل‌دلمه‌ای از عمده محصولات گلخانه‌ای خاش است که به کشورهای روسیه و امارات صادر می‌شود.

وی افزود: با سرمایه‌گذاری گذاری یک هزار و ۲۰۰ میلیاردریالی در سال جاری ۱۰ هکتار به فضای گلخانه‌ای شهرستان خاش افزوده شده است.

مدیر جهاد کشاورزی خاش با اشاره به اینکه در حال حاضر این شهرستان دارای ۸۴ هکتار گلخانه فعال است، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال میزان گلخانه‌های شهرستان به ۹۰ هکتار ارتقا یابد.

 خاشی تصریح کرد: توسعه صادرات، شرایط اقلیمی، تعامل با کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی، سودآوری این کسب‌وکار، اشتیاق سرمایه‌گذاران را به سمت توسعه کشت‌های فشرده در فضای گلخانه سوق داد.

به گفته کارشناسان حوزه کشاورزی؛ افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، استفاده بهینه از نهاده‌های تولید، کاهش ریسک تولید و افزایش تولید، امکان کنترل شرایط محیطی، تولید محصولات خارج از فصل، افزایش مدت‌زمان برداشت محصولات و همچنین افزایش بازدهی اقتصادی نسبت به فضای باز، اشتغال‌زایی پایدار و افزایش ضریب امنیت غذایی را از مهم‌ترین مزایای کشت محصولات گلخانه‌ای برشمرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار