واکنش دبیر شورای تبیین بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد به اثرات مخرب احداث سد خرسون ۳

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد پیرامون برگزاری نشست های تخصصی استانی محیط زیست با محوریت عدالت زیستی و نگاه تحلیلی بر پیامدهای جبران ناپذیر احداث سد خرسون ۳ در دانشگاه های استان توضیح داد.
کد خبر: ۹۵۶۶۳۵۵
|
۰۸ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵

به گزارش خبرگزاری بسیج از یاسوج، فرزاد اقدسیان گفت : بر اساس رویکرد مسئله محوری در بسیج دانشجویی و احصاء نظام مسائل استان و اولویت گذاری این مسائل در حوزه محیط زیست،شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان در حال تحلیل و بررسی در این حوزه و تمرکز و مطالبه گری بر پروژه سدسازی است.
وی بیان کرد: طبق بررسی و یافته های ما در حال حاضر در پروژه های سدسازی، مسئله سد خرسون ۳ با توجه به شرایطی که دارد می بایست در رأس مطالبات دانشجویان و مسئولان در حوزه محیط زیست قرار گیرد.چرا که عملکردها در حوزه سدسازی به ویژه در استان ناظر به برخی سدها این گونه است.
اقدسیان افزود: در موقعیتی که احداث سد غیراصولی بوده و آسیب های جدی وارد میکند و نباید ساخته شود، برعکس اقدام شده و به بهره برداری میرسد و در منطقه ای که احداث سد علاوه بر اینکه اصولی است،عقلایی،علمی و کارشناسی هم هست،ساخته نمیشود! که نمونه بارز آن پروژه احداث سد خرسون ۳ و عدم احداث سد آبریز است.
وی تصریح کرد: طبق نتایج گزارشات مرکز پژوهش ها و کمیسیون تحقیق مجلس شورای اسلامی مبتنی بر گزارش نتایج تحقیق و تفحص مجلس درباره عملکرد وزارت نیرو در خصوص انتقال آب بین حوضه ای کشور ناظر به سد و نیروگاه خرسان ۳ و سامانه انتقال؛ پیوست تصویب مطالعات مرحله اول و مرحله دوم،فاقد مجوز است. اقدسیان ابراز داشت: هم چنین این سد مجوز تشخیص آب و مجوز زیست محیطی ندارد و تنها واجد مجوز پدافند غیرعامل بوده که آنهم مشروط پذیرفته شده است. عدم اخذ مجوزهای قانونی؛ فقدان ارزیابی دقیق اثرات زیست محیطی،آسیب جدی به ذخیره گاه زیست کره دنا،زیر آب رفتن ۲۴۰۰ هکتار از جنگلها و مراتع زاگرس،تراشیده شدن یا از بین رفتن ۳۷ هزار اصله ی درخت، فرسایش فراوان خاک در منطقه، تغییر نظام آب شناختی رود کارون از طریق احداث این سد بر یکی از سرشاخه های اصلی کارون و نیز نابودی تدریجی جلگه حاصلخیز خوزستان،آسیب جبران ناپذیر به ۲۴ روستا که ۱۷ روستای آن به طور کامل زیر آب میرود، بی خانمانی و خسارت زیانبار و جدی به معیشت ۸ تا ۱۰ هزار سکنه روستایی در منطقه احداث سد، عدم آمادگی کافی دولت و مجلس برای تمکن مالی مردمان این مناطق، افزایش ناگهانی و بدون برنامه ریزی قبلی مهاجرت روستائیان به شهرهای اطراف به ویژه یاسوج که در آینده استان کهگیلویه و بویراحمد را با چالشها و بحران جدی امنیتی،اجتماعی،اقتصادی مواجه خواهد کرد و از بین رفتن گورستان ۴۵۰۰ ساله عیلامی در منطقه سادات محمودی؛ بخش مهمی از پیامدهای زیانبار و بعضا جبران ناپذیری است که با احداث سد خرسون ۳ به بهانه منفعت ملی و به کام منفعان شخصی، به استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و خوزستان تحمیل می گردد.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: آقای رئیسی ریاست جمهور در نشست منطقه ای وزیران محیط زیست اعلام کردند؛ توسعه یافتگی اقتصادی و صنعتی باید فرع بر حفاظت از محیط زیست باشد و به این مسئله به عنوان یک اصل بسیار مهم و بدون تشریفات و تعارفات توجه شود.
وی افزود: حال با نگاه توصیفی به احداث سد خرسون ۳ در می یابیم که احداث این سد با فرمایشات ریاست محترم جمهور در تعارض کامل است.
اقدسیان گفت: متأسفانه پیرامون احداث سد خرسون ۳ اظهار نظرات مسئولین غیرشفاف و مواضع آنان نیز نامشخص است؛ به گونه ای که مجوز سال ۹۶ هیئت وزیران ناظر به این سد فقط برای سد و نیروگاه برق‌آبی است نه طرح ها و شبکه انتقال آب! هم چنین آقای سلاجقه ریاست سازمان محیط زیست در مصاحبه با خبرنگاران اعلام کردند مجوز سد خرسون ۳ در دولت قبل صادر شده است ولی در طرح انتقال آب فاقد مجوز است و این پروژه در مواردی نیاز به بازنگری دارد!
وی ادامه داد: از طرفی با بررسی های بیشتر متوجه میشویم در ابتدا قرار بود با هدف تولید انرژی محدود سد مذکور احداث شود اما اکنون موضوع انتقال آب بین حوضه ای هم به آن اضافه شده است تا حجم قابل توجهی آب را به استانهای اصفهان،یزد و کرمان منتقل کند و این در حالی است که طبق بند ح ماده ۴۰ لایحه برنامه هفتم توسعه انتقال آب بین شش حوضه آبریز داخلی برای مصارف غیرشرب که حوضه محل احداث سد خرسون ۳ را نیز شامل میشود، ممنوع است!
اقدسیان در پایان گفت: اینک آنچه از شواهد و قرائن پیداست، مبین آن است که احداث سد خرسون ۳ بیش از آنکه دلایل عقلایی، اجتماعی، محیط زیستی و اقتصادی داشته باشد؛ متأثر از لابی گری
ذی نفوذان ، نمایندگان و مسئولان استانهای کویری است که به هر قیمتی دنبال توسعه هر چه بیشتر صنایع در استانهای کویری هستند!؟

انتهای پیام/

 

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار