به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان شمالی، محمدرضا قاینی مسئول بسیج مهندسین عمران و معماری خراسان شمالی گفت: هدایت سیلابها میتواند یکی از فعالیتهای مهم پدافند غیر عامل در استان باشد، که میتواند به کاهش خسارات با توجه به تعریف پدافند غیرعامل منجر گردد.
چراکه در تعریف پدافند غیرعامل هر فعالیتی که از بروز حادثه و افزایش خسارات جلوگیری نماید شامل پدافند غیرعامل می باشد.
لذا برای این موضوع یکی از پیشنهادات برای کاهش خسارات بارندگیها و سیلابهای شهر بجنورد، اجرای طرحهای آبخیزداری است.
وی در ادامه گفت: برای اینکه از خسارات سیل در شهر بجنورد کاسته شود، علاوه بر لایروبی مسیرها که به صورت جهادی با همت آب منطقه ای و کمک سپاه و پتروشیمی آغاز شده است، باید به اجرای طرحهای آبخیزداری در بالا دست حوزههای آبریز شهر بجنورد پرداخت لذا هزینه کردن در طرحهای آبخیزداری علاوه بر کاهش خسارات سیلابها میتواند به افزایش سطح آبهای زیرزمینی بیانجامد و بحران آب پیش آمده شهر بجنورد را نیز رفع نماید.
همچنین قاینی گفت: با توجه به اینکه مناطق شمالی شهر بجنورد از جمله جوادیه، کوی امام هادی، زمینهای طارمی و غیره که در حاشیه مسیل اصلی و در عمیقترین نقطه بستر شهر بجنورد میباشند باید از گسترش ساخت و سازها در آن مناطق و همچنین افزایش زمینهای الحاقی به طرح تفصیلی جلوگیری نمود تا باعث نابودی زمینهای کشاورزی و پر آب نگردید. همچنین میتوان با تخصیص زمین در مناطق دیگر و با ایجاد شهرکهای جدید معضل حاشیه نشینی در شمال شهر را هدایت نمود. زیرا که در صورت برنامهریزی نکردن برای مسکن یک جامعه، خود جامعه برای خود راه حل ایجاد مینماید که برخلاف اصول شهرسازی و سیاستهای کلان شهر و استان خواهد بود.
لازم به ذکر است احداث زمین در مناطق پرآب شمال شهر باعث افزایش هزینه برای مالک از جمله شمعکوبیها و اجرای پیهای گسترده میگردد، پس برنامهریزی مناسب از تحمیل هزینه های گزاف به مردم و همشهریان کاست.
مروری بر فهرست سیاه اقدامات آلمان در جنگ تحمیلی هشت ساله
یادداشت | محمد یوسفیان
یادداشت |