اهداف و ویژگیهای مکتب شهید سلیمانی(قسمت اول)

مقصود ازمکتب سلیمانی این نیست که وی فقیه، فیلسوف کلامی و اصولي است و در نظریه پردازی صاحب مکتب وسبک است
کد خبر: ۹۵۶۷۴۶۴
|
۱۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۱

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمان، سران جنایتکار کشور امریکا و اتاق فرماندهی پنتاگون که در مقابل شهید حاج قاسم سلیمانی کم آورده و احساس حقارت می کردند، برای سرپوش گذاشتن بر بی عرضگی خود، در جبهه مقاومت سرانجام تصمیم به حذف فیزیکی این قهرمان بلندمرتبه نمودند و در صبحگاه 13 دی سال 98 ماشین حامل وی و همزرمش، ابو مهدی المهندس را با موشک درفرودگاه بغداد عراق مورد هدف قرار داده و به شهادت رساندند.
ولی برخلاف محاسبه سران آمریکا نه تنها شهید عزیز با این ترور جنایتکارانه حذف نشد؛ بلکه به تعبیر ولی امر مسلمین جهان حضرت آیه الله خامنه ای، شهادتش به فرهنگ ومکتب همیشه ماندگار تاریخ تبدیل شد.،چهارمین سالگرد این شهید بلند مرتبه فرصتی است برای همه ما که به تأمل وتدبر درویژگی وی به پردازیم تا به راز وسراسمانی شدنش پی ببریم وان را الگو ودرس زندگی خود قرار دهیم ازهمین رو بابیان دو نکته به تحلیل همه جانبه (مکتب سلیمانی )و بعد به ویژگیهای این مکتب خواهیم پرداخت.
هدف اول
تعریف مکتب سلیمانی
مقصود ازمکتب سلیمانی این نیست که وی فقیه، فیلسوف کلامی و اصولي است و در نظریه پردازی صاحب مکتب وسبک است؛ بلکه مقصود از ((مکتب سلیمانی)) این است درسلوک 60 ساله از حیات نظری و عملی، این شهید عزیز دقایق، و ظرافت‌ و استثنائیاتی وجود دارد که اگر درست شناسانده شود می تواند ورودی هایی در این مکتب را آنچنان از نظر رفتار عملی و نظری متحول نماید که سلیمانی های فراوانی ازاین مکتب تولید ومتکثر شوند.
ویژگی های مکتب سلیمانی
هرچند مکتب سلیمانی ویژگی و شاخص های فراوانی دارد که هرکدام می تواند الگو برای رهروان این شهید والامقام باشد؛
1-معنویت گرایی
نخستین ویژگی مکتب سلیمانی معنویت گرایی است.
به این معنا شهید حاج قاسم سلیمانی در برنامه معنویش:
سخت مداومت درانجام ((نافله شب، سحر خیزی، شب زنده داری)) داشت.
و نافله خوانی و شب زنده داری را با ((ابتهال تضرع، سوز و گداز)) آمیخته می کرد، تا برای وی عادت نشود، بلکه حضور عند رب الارباب باشد، و شور و شوق و عطش عبادت در جانش شعله ور گردد، چراکه دریافته بود (( نوافل تضمین کننده فرائض است؛ نمی شود کسی مداومت در نوافل داشته باشد ولی فرائض را ترک کند.
همچنین به این باور رسیده بود که تفاوت نوافل وفرائض در این است که در فرائض، خدای متعال است که با واجب کردن آن بنده را به سوی خود می خواند، ولی در نوافل این بنده است که خدای خود را به سمت خود می کشاند، و خداوند نیز به چنین بنده ای که عاشقانه وی را می خواند مقام محمودبه وی عنایت می کند((اسراء، آیه 98)۰در راستای همین مداومت بر نافله شهید است که یکی از همرزمان شهید می گوید:
" بارها گفتم طی سال‌ها رفاقت با حاج قاسم هیچ وقت ندیدم نماز شب شهید سلیمانی قطع شود. آن هم نه نماز شبی عادی، نماز شب‌های او همیشه با ناله و اشک و اندون به درگاه خدا بود.
سردار معروفی یکی دیگر از همرزمان شهید:
من با شهید سلیمانی رفت و آمد داشتم حتی بارها در منزل‌شان خوابیدم، اتاق مهمانان با اتاق حاج قاسم فاصله داشت؛ اما من با اشک‌ها و صدای ناله‌های او برای نماز بیدار می‌شدم راننده حاج قاسم می گوید:
"هر شب نماز شب می‌خواند، آن هم با ناله و گریه و نجوا. من خودم شاهدم؛ چون در همه مأموریت‌ها من با حاجی بودم. اگر خیلی خسته هم بود باز یک ساعت می‌خوابید، بیدار می‌شد و بعد شروع می‌کرد به نماز. واقعاً این صحنه عشق‌بازی و نجواهای حاجی در نماز شب‌هایش تماشایی بود.
ما هم که می‌خواستیم نماز بخوانیم در مواجهه با این حال حاجی از خود بیخود می‌شدیم و دیگر نمی‌توانستیم نماز بخوانیم و فقط مبهوت حاجی بودیم.
باید در آن صحنه باشید تا متوجه حرف من بشوید."
چون سردار شهید خود لذت معنویت نافله شب راچشیده و تجربه کرده بود، در توصیه به برادرزاده اش می نویسد:
"عمو جان! تمام کسانی‌که به کمالی رسیدند، خصوصاً کمالات معنوی که خود منشأ و پایه دنیوی هم می‌تواند باشد، منشأ همه آنها سحر است.سحر را دریاب.نماز شب در سن شما تأثیری شگرف دارد اگر چند بار آن را با رغبت تجربه کردی، لذت آن موجب می‌شود به آن تمسک یابی" معنویت گرایی،مداومت به نمازشب،
شب زنده داری از شهید عارف و سالک با سیمای نورانی و پرجذبه معنوی فوق العاده و استتنایی ساخت که هر کسی با او روبرو می شد، يا تصویرش را می دید ژنرال نظامی در مقابل خود نمی دید؛ بلکه عارف با سیمای نورانی مشاهده می کرد که پیش از آنکه کسی را متوجه خود نماید متوجه خدای خود می کرد.

 

این مطلب ادامه دارد..... 

 

گرد آورنده:مجتبی سلطانی

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار