به گزارش خبرگزاری بسیج از سمنان، پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور ارتباطی مستقیم با پیشرفت در حوزه تولید، اشتغال و صنعت دارد؛ گامی که امروزه با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در این حوزه بیاعتنا به بسیاری از کمبودها، تحریمها و مشکلات اقتصادی با دستان پرتوان مدیران و کارآفرینان پرتلاش حوزه تولید و صنعت محکم و استوار برداشته شده است.
کارخانه فنرلول ایران در دامغان با بیش از یک هزار نیرو در کیلومتر 25 این شهرستان واقع شده است. این کارخانه از سال 1363 تأسیس و فعالیت خود را شروع کرد و بزرگترین و نخستین شرکت فنرسازی در ایران محسوب میشود.
تولیدات شرکت فنرلول ایران در زمینه تولید فنر ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، لوازمخانگی، خودرو و دیگر صنایع وابسته است. فنر در این شرکت در ابعاد مختلف از بسیار کوچک همچون فنرهایی که در ساعت مچی و یا ریموت درب منازل به کار میرود تا بسیار بزرگ همچون صنایع ریلی تولید میشود.
شرکت فنرلول از نخستین شرکتهای دانشبنیان در استان سمنان است، این شرکت از سال 1388 به عنوان یک شرکت دانشبنیان معرفی شده است.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران به خبرنگار بسیج میگوید: فنرلول حدود 40 سال قدمت دارد و جزو شرکتهایی است که افتخارآفرینی خاصی داشته است. فنرلول سه کتاب و 1500 مقاله دارد و سالها با خودروسازان خارجی کار کرده است.
جواد علی نژاد افزود: فنرنول نخستین شرکت در کشور است که سیستمهای مدیریت کیفیت را داراست؛ همچون ایزو 901، نخستین شرکتی بوده که گواهی زیستمحیطی را گرفته است. برترین تأمینکننده رنو در سال 2015 در سطح کل دنیا شناخته شده است.
وی اظهار کرد: تقریباً تمام فنرهایی که بعد از تحریمهای ظالمانه عملاً به صنایع نفت، پتروشیمی و خودروسازی ما نه اطلاعاتش داده میشد و نه فنرهای آن، خودکفایی شده است.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران عنوان کرد: پروژههایی خاص در پتروشیمی مروارید، لاوان، مجموعههای نفت و گاز و جاهایی که حیات بقای صنعت نفت و گاز را به خطر میانداخت، با دانش و توان مهندسی که در مجموعه است، همه خودکفا شد.
وی با بیان اینکه تمامی فنرهای خانواده رنو و پژو چه در زمانی که در ایران بودند و بعد از ترک آن، توسط فنرلول خودکفا شده است و نقشههای آن در خودروسازی ما هست، ادامه داد: فنرلول جزو نخستین شرکتهایی بود که از سالها قبل دانشبنیان شد. جالب این است که این اتفاق هم بر روی محصولاتش، هم فرآیندها و ماشینآلات افتاد. یعنی سطح بالایی از دانشبنیان را کسب کرد و خیلی هم ممیزی و ارزیابی سختگیرانهای اعمال شد.
علینژاد گفت: دستگاهها و تجهیزات ما کاملاً اروپایی هستند و برخی هم آمریکایی. ولی خبر خوب این است که با شروع تحریمها فرصتی شد تا ما روی اینها کار کنیم و در حال حاضر به صورت صد در صد از لحاظ تعمیرات، نگهداری و ابزارآلات مصرفی به طور کامل خودکفا هستیم.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران گفت: فنرلولی که مشاهده میکنید، دقیقاً ما به اندازه فنرلول میتوانیم کارخانه داشته باشیم و سفارشهای آن موجود است. کارهای آن در حال انجام است و یک منطقه صنعتی در کنار فنرلول درخواست دادهایم که چند ماهی است که درگیر موارد اداری آن هستیم، البته ما منتظر نماندیم و حدود 35 دستگاه با تکنولوژی اروپایی ولی با سفارش از شرکتهای چینی آماده شده است.
علی نژاد تصریح کرد: ما تولید قطعات موتوری و دانههای شاد را آغاز کردهایم و یک برند قطعات یدکی با عنوان PPV به خودمان اضافه کردهایم. در کنار همه این موارد، به علت اوضاع اقتصادی، دیدیم رسالت اجتماعی خود را باید پررنگتر ایفا کنیم، بنابراین موسسه خیریه «نیکوکاران والا» که هفته گذشته مجوز مربوط به آن صادر شد، با هدف ایجاد اشتغال پایدار بر روی آن کار کردیم.
وی افزود: در حال حاضر ما به کشورهای خارج از ایران از جمله عراق صادرات، با روسیه همکاری فنی و در حال بررسی سرمایهگذاری، با چین هم همکاری داریم و در حال بررسی سرمایهگذاری، سوریه، کشورهای حاشیه خلیجفارس و پاکستان در حال بازاریابی بر روی محصولات شرکتهای تویوتا و ماشینهای آمریکایی هستیم، چراکه می میتوانیم تمامی فنرهای آنها تأمین و حتی قطعات یدکی مواردی که پرتیراژ هستند را تأمین و بسازیم.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران بزرگترین انتظارش را از مسئولان استان سمنان همکاری در جهت تأمین نقدینگی و کمک در احداث پروژههای جدید عنوان کرد.
علی نژاد در مورد اقدامات انجام شده این شرکت در راستای پیوند صنعت و دانشگاه نیز گفت: یکی از امتیازات فنرلول همکاری با دانشگاه است. ما همیشه تجربه را در صنعت و دانش را در دانشگاه دیدیم. تمامی کارآموزان دانشگاه صنعتی شاهرود با ما همکاری دارند و ما در پروژهها با آنها کار میکنیم. سه مقاله در سطح دکتری با آنها داریم و باهم کتاب نوشتهایم.
وی ادامه داد: به طور کلی یک هزار و 500 مقاله داریم. مدیر تولید و مدیر مهندسی ما دانشجوهای دانشگاه بودند که اکنون در کنار ما هستند و در تأمین نیروهای انسانی و بحث دانش ارتباط بسیار صمیمی با دانشگاه داریم، چون پایه کار من در فنرلول تحقیق و توسعه است و در این شرکت بنیانگذار همکاری با دانشگاه بودم؛ دانشگاه را اگر به عنوان دست راست خودمان نداشته باشیم، این همه اعتبار و کیفیت حادث نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: تمامی امتیازات ما در دانشبنیان بودن و توان مهندسی ما اول از همت نیروهای کار داخلی و متخصصان ما، باور ما میتوانیم و نه در سطح شعار و دوم بودن دانشگاه و مراکز تحقیقاتی در کنار ماست. ما غیر از دانشگاه با مراکز تحقیقاتی نیز در ارتباط هستیم و مهارتی که در جامعه ساخته نمیشود، ما با کمک این دوستان در دانشگاه و مراکز تحقیقاتی مهارتآموزی را برای نیروی کار خود انجام میدهیم.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران مهمترین دغدغه و چالش این شرکت را عدم همکاری مسئولان ارشد و بانکها در تأمین نقدینگی و پروژههایی که ما در حال حاضر میتوانیم به انجام برسانیم، عنوان کرد و افزود: در طی چهار سال گذشته، شرکت هشت برابر رشد داشته و این میزان رشد هم در بخش نیروی انسانی و هم در بخش تولید و فروش رخ داده است. ما در حال حاضر به صورت سه نوبت مشغول به کار هستیم، من فکر نمیکنم در حال حاضر هیچ شرکتی را مشابه فنرلول پیدا کنید که بگوید من با تمام ظرفیت تولید میکنم و میتوانم دو فنرلول دیگر نیز احداث کنم. کمکم کنید تا من ماشینآلات را بیاورم و شروع به کار کنم. در حالی که در دادن زمینهای بیابانی که در اطراف ماست خساست میشود و ما در سیکلهای باطل ادارات استانی و احتمالاً کشوری افتادهایم.
علی نژاد در مورد توسعه همکاری با کمپانیهای خارجی و میزان ارزآوری این شرکت برای کشور خاطرنشان کرد: ما قبل از تحریمها با فرانسویها و آلمانیها به صورت مستقیم همکاری میکردیم، بعد از تحریمها و در حال حاضر تمامی همکاری ما به سمت روسیه و چین است. در بحث ارزآوری نیز قطعاتی که با صدها برابر قیمت در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و خودرو از خارج تأمین میشد، در حال حاضر با یکصدم قیمت توسط فنرلول تأمین میشود. فکر میکنم در ماه برای این صنایع چند میلیون دلار جلوی خروج ارز گرفته شود.
وی بیان کرد: ولی اکنون با توجه به محدودیتهای موجود، فعلاً خودمان صادرات به عراق را غیررسمی به چند شرکت اطراف داریم؛ اما برنامه مستقیم برای کار کردن در صنعت خودروسازی ترکیه، روسیه و چین داریم.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران گفت: بزرگترین فنرساز روسیه را که در گذشته تمامی شرکای آن اروپایی بودند، 2 بار به استان سمنان و کارخانه آورده، تجهیزات ما را تأیید و در حال بررسی جهت ساخت قطعهٔ خاص در کارخانه هستیم.
علی نژاد در پاسخ به این سؤال که اگر 50 هکتار زمین مورد نظر در اختیار شما قرار بگیرد، پروسه زمانی شما برای احداث کارخانهٔ جدید و تعداد نیرویی که مشغول به کار میشوند به چه میزان است، گفت: قابل گفتن است که ما خیلی منتظر این زمین نماندیم، همانطور که اشاره شد 24 دستگاه از چین در حال حمل است. تقریباً 60 درصد دستگاه قطعات موتوری آماده و نصب آن انجام خواهد شد و اشتغالزایی ما حداقل یک هزار نفر به صورت سه شیفته خواهد شد.
وی گفت: آمار جذب نیرو در کارخانه نیز رقم بسیار خوبی داشته است به طوری که در اوج کرونا و اوج مشکلات اقتصادی ما هرماه افزایش نیرو داشتهایم و از 50 نفر به 300 نفر رساندیم. سه نوبت با 40 هزار ساعت اضافه کار در ماه که خودش 200 نیرو میشود.
وی در ادامه به خودروهای برند خارجی که محصولش توسط این شرکت تولید میشود اشاره کرد و گفت: همه خانوادهٔ پژو، تمام محصولات کرمان موتور و همه خودروهای خارجی که شما تصور کنید در ایران مونتاژ میشود، حتماً فنرهای آن توسط ما طراحی و خودکفا شده است.
مدیرعامل شرکت فنرلول ایران با اشاره به اینکه ما در حال حاضر در نظر داریم نیروهای انسانی خودمان را از بچههای بیبضاعت تحت پوشش و بورسیه آنها در دانشگاهها تأمین کنیم، گفت: سال گذشته نیز به عنوان واحد نمونهٔ بهزیستی انتخاب شدیم و 80 نفر از بانوانی که سرپرستی مناسبی ندارند، با افتخار در حال حاضر در شرکت مشغول به کار هستند. همچنین در نظر داریم دو کارخانه دیگری که احداث کنیم با نیروهای بهزیستی بچرخانیم، چون علیرغم محدودیتها و معذوریتهای آنها، افرادی بسیار توانمند هستند و انجام رسالت اجتماعی برای ما از اصول کار است.
علی نژاد افزود: همچنین به ذهن ما رسید در ندامتگاه نیز میتوانیم به دوستانمان در زندان مهارت پروری را بیاموزیم و اینکه بعد از رهایی از زندان بتوانند در شرکتهای ما کار کنند و در آنجا نیز مفید باشند، لذا همکاری کردیم و قطعه میفرستیم به داخل ندامتگاه و زندانیها را برای اینکه به کار و نجابت و امنیت واقعی که در سایه انجام تولید و کار ایجاد میشود، روی بیاورند و شیرینی درآمد و روزی حلال را بچشند.
کارنامه درخشان شرکت فنرلول ایران نشان میدهد میتوان با تکیه بر توان و انگیزه داخلی از ظرفیتهای داخلی کشور در جهت امیدآفرینی، ایجاد اشتغال و خودکفایی و پیشرفت ایران و سربلندی نام کشور عزیزمان در سراسر دنیا گام برداشت و تحریمهای ظالمانه دشمنان در حوزه اقتصاد، تولید و صنعت را بیاثر کرد.