به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، این بانوی کارآفرین که معلولیت در اندام حرکتی نتوانسته مانع از ترقی و پیشرفت او شود، میگوید: ۴۴ سال قبل زمانی که یک سال سن داشته دچار فلج اطفال شده و با اینکه عمر خود را با این معلولیت حرکتی گذرانده، اما هیچ وقت در خود احساس ناتوانی نکرده است و هر وقت برای انجام کاری اراده کرده به بهترین نحو آن را به سرانجام رسانده است.
وی با بیان اینکه خوب میدانم چگونه این تار وپودها با زندگی ام درآمیخته اند و توانسته ام از آنها به آرامش برسم. ادامه میدهد: در حوزه ورزش نیز در سال ۷۶ عضو تیم والیبال نشسته استان لرستان و در دورههایی عضو تیم ملی بودم، به این باور رسیدم با اینکه از نظر جسمی با محدودیتهایی مواجه هستم، اما خواستن، توانستن است و همیشه به خودم افتخار کرده ام، چون معلولیت باعث وابستگی من به دیگران نشد.
این بانوی کارآفرین که اکنون چند نفر دیگر هم در کارگاه او مشغول به کار هستند، میافزاید: با توجه به شرایط اقتصادی و وضعیت بازار تعداد افراد متغیر است زمانی بیشتر و زمانی کمتر میشود، اما به طور ثابت پنج نفر که آنها نیز همانند خودش از نظر حرکتی دچار معلولیت هستند در کارگاه قالیبافی این بانوی کارآفرین فعالیت میکنند.
شجاعی میگوید: در کنار هنر قالی بافی به رنگ رزی هم علاقه دارد و در این حوزه نیز فعالیت میکند، رنگها را خوب میشناسد و از این دنیای پر از رنگ نخها لذت میبرد، دنیایی که با انواع رنگهای طبیعی که دارد میتواند آرامش اصیلی به علاقمندان خود بدهد که در این دنیای پر از صدا و پر از هیاهو دست یافتنی نیست، خوب میداند در پس هر گل و طرح و نقشی که بر دار قالی مینشیند کدام حس ام را جا گذاشته ام.
این بانوی فرشباف ادامه میدهد: این کار را از سال ۹۰ آغاز کرده و به طور جدی کارگاه خود را از همان سال راه اندازی کرد، در سال ۹۳ از بهزیستی شهرستان تسهیلات خوداشتغالی گرفته که هر چند مبلغ چندانی نبوده، اما با انگیزه، تلاش و پتشکار توانسته است تا الان با وجود مشکلات اقتصادی و رکود بازار کارگاه خود را فعال نگه دارد.
وی با تاکید بر اینکه رنگها و کارگاه رنگرزی دنیای لذت بخشی برای او است، میگوید: در کارگاه رنگرزی سفارشهایی که کارگاههای دیگر برای طرح و نقشه دارند را میتوانم برای آنها تهیه کنم و تا ۱۲۰ رنگ را هم انجام میدهم.
شجاعی یادآوری میکند: سال گذشته نیز برای توسعه کسب و کارم توانستم ۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات بگیرم، اما برای سرپا ماندن در این شرایط اقتصادی که مواد اولیه گران شده نیاز به حمایت بیشتری دارم.
وی میگوید: پیش آمده که بارها و بارها در اوج خستگی و شاید نا امیدی با گره زدن تارهای قالی و با رنگرزی آرامش خاصی پیدا کردم و با امیدواری به مسیر زندگیم ادامه دادم.
لیلا گودرزی بانوی کارآفرین دیگری که در حوزه قالیبافی و رنگرزی فعالیت میکند، میگوید: زمانی که کودک بوده دچار فلج اطفال شده و راه رفتن معمولی را به خاطر نمیآورد، اما این مشکل حرکتی نتوانسته از انگیزه و تلاش او برای بهتر زیستن بکاهد.
وی میگوید: هم اکنون در یک کارگاه قالی بافی فعالیت میکند و در عین حال کارگاه رنگرزی هم دارد، در رنگهای طبیعی آرامشی نهفته است که هر فردی آرزوی دستیابی به آن را دارد و این را زمانی متوجه میشوی که در بدترین شرایط ممکن هم که به سر ببری وقتی در دنیای رنگها غرق میشوی همه غم و غصه هایت را فراموش میکنی.
لیلا میگوید: سختترین مشکل را هم داشته باشی آنجا که پای دار قالی مینشینی به تتها چیزی که فکر میکنی تمرکز بر آن طرح و نقشه است که رج به رج باید در هم تنیده و گره خورده شود و این گرهها است که مشغله روح و روانت میشوند.
این کارآفرین حوزه قالیبافی معتقد است: وقتی کسب و کاری که با درون مایههایی از هنر و ذوق همراه است را ایجاد میکنی دیگر به مشکلاتی همانند اینکه این ضعف جسمی و حرکتی را داری فکر نمیکنی بلکه به خودت هم افتخار میکنی که توانستهای نه فقط برای خودت بلکه برای افرادی غیر خودت هم زمینه و شرایط فعالیتی فراهم کنی.
وی ادامه میدهد: در رشته روانشناسی تحصیلات خود را ادامه داده و بخشی از طول روز را به ارائه خدمات مددکاری مشغول است و بخشی دیگر را در حوزه قالیبافی و رنگرزی و تولید نخهای رنگی مورد نیاز برای این هنر مشغول است.
این فعال حوزه قالیبافی میگوید: منکر شرایط بد اقتصادی و تاثیر آن بر حوزه قالیبافی و گرانی مواد اولیه این حرفه نمیشوم، ولی ما هم کم نیاورده ایم با سختی و تلاش و پشتکار خود توانسته ایم همچنان ادامه دهیم، اکنون همه کسی قادر نیست سفارش نخ و نقشه بدهد زمانی با چهار تا پنج میلیون ریال میتوانستی این کار را انجام دهی، ولی اکنون انجام این مهم ۲۵ میلیون ریال هزینه دارد.
لیلا بانوی سرپرست خانوار و کارآفرینی است که توانسته نه تنها خود بلکه چند نفر دیگر را در کارگاه فرش بافی مشغول به کار کند، این کارآفرین موفق تارو پود فرش را جزیی از زندگی میداند با شور علاقه فرش بافته و کار آزموده و یک استاد کار ماهر شده و باید تجاربش را به دیگران منتقل کند.
وی آویختن دار قالی در گوشهای از خانه را برابر با مکانی برای تنیدن رج به رج و گره به گره زندگی میداند، گل هایش گرچه در پاییز و زمستان یک حال دارند، اما در پس هر تار و پودی از آنها حسهای اصیل اندوه و شادی و دلتنگی و دلواپس سرانگشتان بافنده اش به جای میماند.