به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان ، علی اکبر حسینی محراب روز یکشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان خوزستان در سالن جلسات حوزه استاندار اظهارکرد: طبق بررسی های اعلام شده محیط زیست، سال گذشته ۷۸ روز هوای پاک و ۱۴۹ روز هوای ناسالم داشتیم این در حالی است که آلودگیها و مشکلات تنفسی علاوه بر دستگاه گوارش و کبد، اثر روانی بسیار مخربی دارند.
وی بر رعایت موارد زیست محیطی در انجام فعالیت های بخش خصوصی، دولتی و عمومی تاکید کرد و گفت: برخورد جدی با عوامل ایجاد آلاینده داخل و خارج شهرها برخورد جدی ضروری است و در صورت تداوم آلودگی، واحدهای متخلف تعطیل شوند.
تغییر کاربری برخی صنایع برای جلوگیری از بروز آلودگی
استاندار خوزستان گفت: سالها برای رفع مشکلات زیست محیطی به صنایع آلاینده مهلت داده شد ولی اقدام عملی انجام نشد، باید در یک بازه زمانی مشخص نسبت به حل مشکلات اقدام شود در غیر این صورت تغییر کاربری شوند.
نماینده عالی دولت در خوزستان بیان کرد: باید جلوی آلودگی رودخانهها گرفته شود و از همه توان دستگاههای اجرایی استفاده شود.
حسینی محراب همچنین در خصوص تعداد روزهای با هوای سالم گفت: باید تلاش کنیم سال آینده تعداد روزهای با هوای پاک به درصد قابل قبولی برسد و نفت، نیشکر، شهرداری، بیمارستانها، آبفا و آب و برق به گونهای عمل کنند که طی برنامه سه یا چهار ساله، وضعیت سلامت و هوای استان بهبود یابد.
استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه بروز آلودگیها در استان قابل قبول نیست اظهارکرد: اگر نتوانیم آلایندهها را کاهش و در عوض تعداد روزهای سالم کم شود با فاجعه روبهرو خواهیم؛ همانطور که باید تولید افزایش یابد؛ سلامت روح و روان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
حسینی محراب انجام نظارت های لازم بر فعالیت دستگاه ها و صنایع را ضروری دانست و گفت: باید بیرحمانه با واحدهای آلاینده برخورد و افکار عمومی برای سلامت جامعه توجیه شوند.
وی با بیان اینکه در خصوص سلامت جامعه کوتاه نمیآییم بیان کرد: دستگاههای مختلف اگر تاکنون در این خصوص کوتاهی کردند نیز باید از مردم عذرخواهی کنند.
استاندار خوزستان به مدیران حوزههای صمت، انرژی، آبفا و کشاورزی تاکید کرد با مردم صحبت کنند و آنها را توجیه کنند؛ مروجان کشاورزی به روستاییان آموزش دهند تا از آتشسوزی کاه و کلش جلوگیری کنند.
حسینی محراب با بیان اینکه فلرهای نفتی باید توسط اداره کل استاندارد بررسی شوند گفت: با وجود تحریمهای ظالمانه باید برخی اقدامات را با حداقلها به سرانجام برسانیم.
وی اظهارکرد: همه موارد مورد نظر باید رصد شوند تا آلودگی در پالایشگاهها، پتروشیمیها و... به ویژه در زمینه دفع زبالههای بیمارستانی به حداقل برسد.
استاندار خوزستان با بیان اینکه باید در فرجه زمانی مشخص فکری برای ساماندهی شبکه فاضلاب شود گفت: فاضلاب بیمارستانها نباید وارد رودخانه شود و به طبیعت ضربه بزند؛ حتما باید به سیستم تصفیه مجهز شوند.
نماینده عالی دولت در استان ادامه داد: شهرداریها برای جداسازی زبالهها و پسماند صنعتی اقدام و از این طریق درآمدزایی کنند.
استاندار خوزستان اظهارکرد: سوختن زباله، دستگاه تنفسی را دچار آسیب می کند است که این موضوع نیز باید مدیریت شود، بنابراین پیشنهادات محیط زیست دنبال شود و جایی که نیازمند مطالعات بیشتر است با همکاری پژوهشگران اقدام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان نیز گفت: استان خوزستان از ظرفیتهای زیست محیطی مانند تالابها و رودخانهها برخوردار است که جزو استانهای منحصربفرد کشور است و از ظرفیتهای اقتصادی ویژهای برخوردار است.
مهرداد نیکو افزود: اگر جمعآوری گازهای همراه نفت کنترل نشوند بر سلامت و محیط زیست تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه منابع آلاینده خوزستان به منابع ثابت و متحرک تقسیم میشوند گفت: در تهران بیشتر منابع آلایندهها، متحرک ولی در خوزستان ثابت هستند که مدیریت آن نیازمند الگوی خاصی است.