ضرورت مصرف روزانه لبنیات برای پیشگیری از پوکی استخوان و جلوگیری از کوتاهی قد
به گزارش خبرگزاری بسیج زاهدان منیر افتخاری نیا، رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص ﺷﻴﺮ ﻭ ﺍﻫﻤﻴﺖ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ گفت: ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭ تعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ، ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان¬ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ¬ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانواده ها روند کاهشی داشته است و همین امر می تواند زمینه ساز شیوع بیماری هایی همچون فشار خون بالا، سرطان، پوکی استخوان و حتی شکستگی های متعدد استخوانی شود و همچنین کاهش مصرف شیر در جامعه می تواند منجر به کوتاهی قد نسل جدید شود.
وی با اشاره به این موضوع که مواد غذایی مانند سرشیر، خامه، کره و پنیرخامه ای جزء گروه چربی ها هستند و در گروه لبنیات قرار نمی گیرند افزود: گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و بستنی ساده است، به طور کلی مصرف ۲ تا ۳ واحد از انواع لبنیات در روز توصیه می شود و کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در تظیم فشار خون دارد .تحقیقات نشان داده است که در جوامعی که شیر و لبنیات کافی مصرف می کنند شیوع فشارخون بالا و بیماری های قلبی و عروقی کمتر است.
وی گفت: شیر، ماست و پنیر به دلیل داشتن پروتئین خوب باعث حفظ و ساخت عضلات می شود، از سرطان روده بزرگ جلوگیری میکند و به کاهش وزن بسیار کمک می کنند، زیرا کلسیم موجود در این مواد غذایی به کاهش چربیهای اضافی و کاهش وزن کمک میکند.
وی ادامه داد: به جای شیرهای طعم دار که دارای قند هستند، از شیر های ساده استفاده کنید، از بستنی هایی که از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، استفاده کنید. مقدار قند بستنی بالاست . بنابراین توصیه می شود در مصرف آن زیاده روی نکنید
گفتنی است : پویش ملی تغذیه سالم از 8 تا 15 بهمن ماه سال جاری با شعار " از کودکی تا پیری ، لبنیات دوست سلامتی " در حال اجرا می باشد .