به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، سکینهالسادات پاد دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی در نشست هماندیشی با اساتید و دانشجویان دانشگاهیهای استان که در سالن جلسات ریاست دانشگاه رازی، اظهار کرد: انقلاب اسلامی حقیقتا انقلابی نخبگانی بوده که روحانیون و روشنفکران بیشترین اثرگذاری را در شکلگیری آن داشتهاند.
وی انقلاب ایران را نفی استبداد فکری، اجتماعی و سیاسی دانست و تصریح کرد: در شکلگیری انقلاب اعتراضی در برابر نظام سلطهگر و استبدادی شکل گرفت و مردم سرنوشت کشور را خود به دست گرفتند.
دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی اضافه کرد: مردم سرزمین ایران در مقطعی از زمان به رهبری یک روحانی، روشنفکر، فهیم و سیاستمدار انقلابی را رقم زدن که در کوتاهترین زمان ممکن قانون اساسی را تدوین و در معرض دید همه مردم قرار گرفت.
وی با اشاره به مشارکت مردم، نخبگان و علما در تدوین قانون اساسی، تصریح کرد: طیف فکری و طبقاتی مختلف در تدوین قانون اساسی حضور و مشارکت داشتند و قانون اساسی براساس نظام اسلامی و مترقی شکل گرفت.
پاد اشارهای به حق شهروندی به عنوان حقوق عامه داشت و از آن بهعنوان تکلیف قوه قضائیه یاد کرد و افزود: دولت سیزدهم بر تخصص محوری و مراجعه به نخبگان، موضوعیت و اصالت دارد و همچنین به حمایت از نخبگان اهتمام دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تشکیل کمیته ناآرامیهای ۱۴۰۱ به دستور رئیس جمهور اشاره و بیان کرد: در این مأموریتها وظیفه دارم به خانوادههای آسیبدیده از حوادث ناآرامیهای سال گذشته از نزدیک دیدار و در جریان مشکلات آنها قرار گیریم.
*حقوق شهروندی باید جزء اعتقادات و باورها باشد
محمد نبیاحمدی، رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه در این نشست، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران امر حقوق شهروندی و آزادی اجتماعی است که دنیا فقط شعار آن را میدهند.
وی اشارهای به مباحث متعدی در باب حقوق شهروندی همچون حق حیات، حق کرامت، آزادی بیان، آزادی در فضای مجازی، مشارکت در تعیین سرنوشت و... داشت و گفت: اولین موهبت خداوند به انسان که بیانگر وجه تمایز با دیگر موجودات است؛ حق تعیین سرنوشت و بحث انتخابات است.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه تصریح کرد: حقوق شهروندی و اجتماعی باید جنبه اغنایی را بهصورت ویژه باید با رسالت محوری بیان شود و جزء اعتقادات و باورها باشد و با استدلال پذیرفته شود.
گفتنی است، در این دیدار اساتید و دانشجویان مشکلاتی همچون عدم توجه به مدیریت بانوان در سطوح میانی، عدم وجود مهدکودک در دانشگاه رازی با توجه به قانونی جوانی جمعیت، حق عائلهمندی زنان، امکان مرخصی استعلاجی مادران، خوابگاه متاهلی، توجه به مناطق حاشیهنشین و محروم، تورم و... را مطرح کردند.