خبرهای داغ:
الگو باشیم:

برشی از زندگی بانوی موفقی از شهر ری/ از تحصیل و ازدواج گرفته تا فعالیت ممتاز در طراحی دوخت

خانم دکتر خرم دره طراح و تولیدکننده چادر و مانتو از تجربیات و افتخارات خود در این زمینه می گوید.
کد خبر: ۹۵۷۴۴۸۱
|
۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۷

این‌بار خبرنگار خبرگزاری بسیج گفتگو می‌کند با استاد دانشگاه فعالی که هم کارآفرین است و هم الگویی برای بانوان فعال در صنعت دوخت و پارچه می باشد و در کنار خانواده بودن؛ او را از ادامه فعالیت های درخشان باز نداشته است.

سلام خانم خرم دره.لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمائید درچه سالی و کجا متولد شدید ؟

سلام و احترام.مریم السادات خرم دره متولد سال ۵۸  با افتخار فرزند ملک ری هستم و نمک پروده خوان سید الکریم حسنی (ع) می باشم.

از دوران جوانی و تحصیلات خود بفرمائید ؟

در رشته ریاضی فیزیک تحصیل کردم و سال آخر دبیرستان بودم که ازدواج کردم. بعد از ازدواج دیپلم ریاضی را تطبیق زدم و در رشته خیاطی دیپلم دومم رو گرفتم؛البته در اولین سالگرد ازدواجم دخترم به دنیا آمد و و در ۶ ماهگی دختر برای دیپلم دوم (دیپلم خیاطی)اقدام کردم  و در یک سال و نیمگی دخترم دیپلم خیاطی گرفتم، آن زمان اگر در رشته طراحی لباس میخواستم ادامه ی تحصیل بدهم حتما باید دیپلم مرتبط می‌داشتم البته الان با رشته های غیر مرتبط هم می شود  ادامه تحصیل داد؛ بعد از دیپلم خیاطی، در دوره های تخصصی حوزه الگو سازی، دوخت، سوزندوزی،  گلدوزی و آنچه با دوخت و الگو مرتبط بود شرکت می کردم سعی در کسب مهارت های تجربی و تخصصی این حوزه داشتم.

برشی از زندگی بانوی موفقی از شهر ری/ از تحصیل و ازدواج گرفته تا فعالیت ممتاز در طراحی دوخت

 

از زندگی و  ویژگی‌های شخصیتی خود برای ما صحبت کنید؟

در سال پنجم ازدواجم پسرم به دنیا آمد و این سال نقطه عطف زندگی من بود. چرا که در این ایام و قبل از تولد پسرم درگیر بیماری سختی شدم که لازم بود از تولد پسرم جلوگیری بشود و به درمان خودم بپردازم که حاضر نشدم فرزندم را از دست بدهم. از طرفی تا تولد فرزندم بیماریم پیشرفت زیادی کرد و بعد از تولد پسرم خیلی از پزشکان برای درمان و جراحیم تردید داشتند که آیا بشود نتیجه گرفت؟! و حین  جواب شدن توسط همه پزشکان در خانه باب المراد عالمین حضرت ابا عبدالله امام حسین (ع) رفتیم و به برکت وجود نازنین امام حسین (ع) در ایام عاشورای حسینی یکی از سخت ترین جراحی ها رو با موفقیت پشت سر گذاشتم و شفا گرفتم.

اما روند درمانم حدود ۴ سال و طی ۸ عمل جراحی طول کشید، جراحی های سنگینی که بخشی از اون پیوند بود.

اوایل روند درمان شدیداً دچار افسردگی و شوک روحی شدم که باعنایت خدا و اهل بیت، تلاش پدر و مادرم و البته همراهی همسرم و استاد قرآنم این مرحله شد نقطه عطف زندگیم و  وسیله ای برای  تغییر مسیر زندگیم، و تلاشم را چند برابر کرد؛ با همین شرايط سختی که هر ۶ ماه یک جراحی سنگین داشتم خانواده ام تشویقم می‌کردند بیش از قبل تلاش کنم و با کار و تلاش شرايط سخت بیماری رو فراموش کنم و از همه مهمتر این بود که مادرم همش تاکید می‌کردند به فرزندانم و همسرم نگاه کنم و ببینم که چقدر وجود من برایشان مهم است و به اینکه من آدم قوی و با روحیه بالایی باشم احتیاج دارند!

 بنابراین حق ندارم مثل آدمای ناامید بروم تو لاک خودم، باید اول روحیه ام رو حفظ کنم و بعد چون خدای مهربان به من زندگی دوباره بخشید بنده باید شاکر باشم و برای دیگران امید و زندگی بخش باشم مخصوصا برای همسر و فرزندانم.

همزمان کلاسهای نقاشی و هنری میرفتم و فرزندانم را به کلاسهای مختلف هنری و ورزشی می‌بردم و بعد هم به زندگی شخصی می رسیدم.

برشی از زندگی بانوی موفقی از شهر ری/ از تحصیل و ازدواج گرفته تا فعالیت ممتاز در طراحی دوخت

 

وی  در ادامه افزود : پسرم که به پیش دبستان رفت؛ تقریبا بخش زیادی از دوره درمان رو سپری کرده بودم و کنکور شرکت کردم و طراحی لباس قبول شدم. بعد از کاردانی مجدداً کارشناسی طراحی پوشاک قبول شدم و مدرک کارشناسی طراحی پوشاک گرفتم. البته از سه سالگی پسرم کار خیاطی برای بیرون را شروع کردم اما چون بچه ها کوچک بودند یکی از اتاقهای منزل را به مزون تبدیل کردم.

ترم ۲ کاردانی که بودم تولید پوشاک را شروع کردم و برای مدارس لباس فرم و ست جشن تکلیف تولید میکردم. ترم ۲ کارشناسی مزون هم دایر کردم و در حالیکه دانشجو بودم به دلیل اینکه هم با برخی از اساتیدم هم سن بودم و هم از نظر تجربه و تخصص در برخی موارد حتی از همکارانم قوی تر بودم ،خیلی از دانشجویان  دانشگاه خودمان را برای گذراندن دوره کارورزی می‌فرستادند کارگاه و مزون بنده و انجمن علمی دانشجویی رو تو دانشگاه تشکیل داده بودم و در انتخابات انجمن دانشگاه به عنوان نائب رئیس انجمن علمی به فعالیت های دانشجویی پرداختم.

خرم دره گفت: از طرفی هم نماینده مادران و هم انجمن اولیا در مدارس بچه ها بودم هم من و هم همسرم. تا جایی که مدیر مدرسه پسرم از من دعوت کرد به عنوان معلم در مجموعه مدارسشون مشغول بشم. ولی به دلیل دغدغه های خودم در حوزه پوشاک نپذیرفتم. الحمدلله بچه ها در کنارم درس می‌خواندند و کمک‌های  اکرم سادات خواهرم، مادر و پدرم بسیار در ادامه تحصیلم موثر بود و همیشه مدیون محبتهایشان هستم. مخصوصا خواهرم اکرم سادات که متاهل بودو باید به فرزندانش رسیدگی می کرد و هم خودش بسیار اهل هنر بود و کارهای هنری بی نظیری داشتند و البته همزمان ادامه تحصیل هم میداد و....

قبل از ادامه تحصیل در دانشگاه، با انجمن طراحان لباس و پارچه ایران آشنا شدم و مرتب در کلاس های آموزشی انجمن شرکت میکردم و در این حین استاد پاک بین که از دلسوزترین اساتید طراحی لباس کشور هستند از من خواستند در رویدادهای مختلف مد ولباس با انجمن همکاری کنم و این همکاری‌ها باعث شد تجربیات ارزشمندی رو در حوزه های مختلف اجرایی اعم از رویدادها و جشنواره های مدو لباس کسب کنم و به جرأت میتونم بگم ایشون خیلی از فعالان امروز حوزه مد ولباس رو شناسایی و رشد دادند و اگه امروز ما نقش مهمی رو در رشد دانشجویان خودمون ایفا کنیم حتما تاثیر زحمات اساتید بزرگ  و پیشکسوت ماست.

 

دکتر خرم دره ادامه داد: اما بعد از سال ۸۹ که اولین نمایشگاه های مد و لباس  و بعد تر از سال ۹۰ با برگزاری جشنواره های مد ولباس در تیم های اجرایی جشنواره مسئولیت های مختلفی داشتم.

همچنین بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی از کارشناسی به توصیه و معرفی استاد پاک بین تدریس در دانشگاه را هم شروع کردم .

در سال ۹۵ مزون و تولیدی را تعطیل کردم و موسسه هنری مد و لباس تحت نظارت کارگروه ساماندهی مدولباس دایر کردم و در این موسسه هم به آموزش،  پژوهش، برگزاری رویداد و نمایشگاه و جشنواره و... پرداختیم و از همکاران خوب حوزه مد ولباس دعوت به همکاری کردم و به لطف خدا دوسال پشت سر هم موسسه برتر مدولباس جشنواره فجر شناخته شدیم که البته حاصل زحمات ارزشمند همه همکارانم در موسسه هنری مد ولباس طراحان مدفاطر راگا(موسسه خودم) بود.

وی با اشاره به خانواده خود افزود: اعظم سادات یکی دیگر از خواهرانم مدرک کارشناسی گیاه پزشکی دارد و در مقطع ارشد در رشته مدیریت ورزشی تحصیل کرده است و از مربیان خوب تیراندازی با کمان در کشورمان می باشد؛ علاوه بر این در حوزه پوشاک هم در شاخه طراحی کیف و کفش فعالیت دارد عضو هیئت مدیره موسسه مان هم می باشد؛  و در جهت گسترش فعالیت‌های موسسه فاطر راگا بسیار کمک و همراهم بود.

برشی از زندگی بانوی موفقی از شهر ری/ از تحصیل و ازدواج گرفته تا فعالیت ممتاز در طراحی دوخت

 

 

 سال ۹۵ تا ۹۷ در رشته کارشناسی ارشد حکمت هنر اسلامی تحصیل کردم و سال ۹۸ کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس را در دانشگاه آزاد تهران جنوب آغاز کردم. سال ۱۴۰۱ در رشته حکمت هنر دینی در مقطع دکتری پذیرفته شده ام و  در کنار تحصیل به لطف خدا در انتخابات دوره پنجم  و دوسال بعد در دوره ششم هیئت مدیره انجمن طراحان لباس و پارچه ایران شرکت کردم و به عنوان عضو هیئت مدیره فعالیت‌های هنری خود را ادامه داده ام، همچنین از سال ۹۶ در انتخابات انجمن تولیدکنندگان محصولات حجاب کشور که دوسال بعد به نام انجمن فعالان و متخصصین حوزه حجاب کشور تغییر نام داد به عنوان عضو هیئت مدیره و دبیر انجمن انتخاب شده ام و در دوره بعدی به عنوان مدیر عامل این انجمن به فعالیت‌های تولید پوشاک، حجاب و سایر فعالیت‌های حوزه حجاب پرداختم، در این مدت بصورت پاره وقت استاد پروازی طراحی لباس، الگو و دوخت در شهرهای مشهد، تبریز، کرمان، شیراز و غیره هم بودم.

خرم دره از فعالیت هایش می گوید: از فعالیت‌های مهم بنده در انجمن حجاب: مسئولیت های اجرایی در بخش عفاف و حجاب نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بوده است؛ همچنین از سال۱۴۰۰ از شرکت در انتخابات دوره اخیر انجمن حجاب استعفا دادم چرا که از سال ۹۹ به عنوان مسئول کارگروه مدولباس شبکه فراگیر مردمی حجاب کشور فعالیت داشتم. در سال ۱۴۰۰ دخترم که اتفاقا دانشجوی خودم بودند در رشته طراحی لباس عقد کردند و در سال ۱۴۰۱ هم ازدواج کردند و الحمدلله پسرم هم درسش تمام شد و الان مشغول کار هستند.

از سال ۱۳۹۹ به عنوان مسئول بانوان بسیج اصناف شهرستان ری فعالیت داشته ام و در حال حاضر مسئولیت بانوان بسیج اصناف استان تهران را به عهده دارم. کارگاه تولید و موسسه هنری مان را به شهرری انتقال داده ایم و در کنار کنشگریهای اجتماعی و فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی و آموزشی منتظر تولد نوه ام هستم.

در سال ۹۰ و ۹۱ رتبه برگزیده طراحی مانتو در جشنواره مدولباس را کسب کرده ام و در سال ۱۳۹۹ اولین نمایشگاه عرضه محصولات حجاب را به صورت مجازی (با توجه به تعطیلی نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ) برگزار کردیم، و در سال ۱۴۰۰ برای اولین مرتبه اولین نمایشگاه دائمی عرضه محصولات حجاب را به مدت ۶ماه برگزار کردیم.سال ۹۷ در بخش بین‌الملل جشنواره مدولباس فجر مسئول کارگاه‌های آموزشی جشنواره و مسابقه زنده ایده تا اجرا (با حضور اساتید مطرح دانشگاه برارا ایتالیا،مدآرت فرانسه و ..بودم. همچنین اولین تور بازدید نمایشگاهی از اولین جشنواره لباس عروس در کشور عمان را با مجوز کارگروه مدولباس کشور برگزار کردم، دوره آموزشی دوخت لباس عروس را در استانبول گذراندم، برای تدریس در دانشگاه مسقط در رشته سوزندوزی دعوت شدم که با همه گیری کرونا تعطیل شد،دوره تخصصی الگوسازی کلاسیک مردانه را تحت نظر استاد هاکوپیان گذراندم و به عنوان مدیر گروه دانشگاه موفق به کسب رتبه برتر بخش علمی دانشگاهی جشنواره مدولباس فجر شدیم همچنین رتبه برگزیده جشنواره حرکت رو کسب کردیم . و در رویدادهای مد ولباس و جشنواره ها به عنوان داور ،ناظر و مسئول اجرایی، دبیر بخش رقابتی ، و امسال هم به عنوان عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فعالیت داشتم.

 

با توجه به تجربیات علمی و اجرایی طی سالهای گذشته به چند طرح جامع و کامل رسیدم و برای اجرا این طرح ها نیاز به حمایت‌های معنوی برخی دستگاه‌ها و البته نیاز به تعامل و حمایت‌های مادی برخی دیگر از دستگاه‌ها که البته هم مسئولیت و هم ردیف بودجه تعریف شده در حوزه های مذکور دارند  را به این دستگاه‌ها ارائه کردم متأسفانه نه تنها حمایت نکردند بلکه طرح ها را گرفتند و با نام خود اجرا کردند که متأسفانه به دلیل عدم اشراف کامل به طرح و عدم تخصص کافی هم بودجه بیت المال را هدر دادند و هم طرح را به چالش و انحراف کشیدند. بارها در جلسات با مسئولان اعلام کردیم ما پای کار نظام هستیم و هم تخصص داریم و هم توانایی اجرایی طرحها را داریم اما متأسفانه هیچ همراهی از مسئولین نمی‌بینیم.

 

انتهای پیام/خبرنگار طاهره حاجی مزدارانی

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار