به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش امروز در «همایش اقتدار ۳۶۰ در چهل و پنجمین فجر انقلاب» که در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه رازی برگزار شد ضمن تبریک ایامالله دهه مبارک فجر، اقتدار امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را مرهون خون پاک شهدا دانست.
وی به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «آن روز انصافا نیروی دریایی خوب عمل و کار کرد» در خصوص منظور معظم له از «آن روز»، گفت: این کلام معظم له به عملیات مروارید در شمال خلیج فارس، ۶۷ روز بعد از شروع جنگ تحمیلی در آذرماه برمیگردد که بازوی نظامی رژیم بعثی قطع شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش برکات این عملیات را در مدیریت جنگ و حفظ اقتصاد جنگ بیان کرد و افزود: طی این عملیات شاهرگ اقتصادی دشمن قطع و شاهرگ اقتصادی کشور ایران باز ماند.
وی تصریح کرد: از زمان جنگ تا به امروز همچنان اسکورت کشتیها را در راستای تأمین امنیت اقتصاد کشور در دوردست عهدهدار هستیم.
وی یادآور شد: در زمان جنگ با برقرار امنیتی و اسکورت در بنادر بوشهر، جزیره خارک و بندر امام توانسیم صادرات به خصوص صادرات نفت را حفظ کنیم.
ایرانی با اشاره به توجه ویژه به بحث امنیت دریا، گفت: ۹۲ درصد صادرات و اقتصاد جهان از طریق دریا انجام میشود.
*اقتدار ایران را در قاب کوچک ناوگروه ۸۶ به جهانیان نشان دادیم
وی در ادامه به بیان خاطراتی از ماموریت ۲۳۲ روزه ۳۶۰ درجه (ناوگروه ۸۶) پرداخت و گفت: در این عملیات برای اولینبار بیشترین عرض بزرگترین اقیانوس جهان را طی کردیم و به کشور بازگشتیم.
وی طول مسیر طی شده در این ماموریت را ۶۵ هزار کیلومتر اعلام کرد و افزود: برای این سفر ۱۱ ماه کار علمی انجام دادیم.
ایرانی اشارهای به تشکیل تیمی از نخبگان در ابتدای امر داشت و افزود: به کمک جوانان مملکت و دانش ایرانی نرمافزار جو و اقیانوس برمبنای ۵۰ سال اطلاعات جو اقیانوس کل جهان، طراحی شد و خروجی امروز آن پیشبینی ۱۰۰درصد وضعیت جوی چندماه آینده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: نرمافزار دیگری در راستای اندازهگیری توزین وزن در کشتی در راستای چگونگی تقسیم بار در موج یک قله و دو قله برای جلوگیری از شکستگی کشتی طراحی شد.
وی اشارهای نیز به ناوشکن ایرانی دنا داشت و گفت: هیچکس فکر نمیکرد که ناوی کاملا ایرانی با این تناژ موفق شود.
وی تصریح کرد: سفر خود را از شرق با انتخاب دریانوردی ساحلی تا جاکارتا انتخاب کردیم.
ایرانی با اشاره به سه طوفان سهمگین در مسیر، گفت: اولین طوفان ابتدای ورود به اقیانوس آرام بود که در این محدوده متأسفانه ناوشکن تایلندی در همان روز اول غرق شد، اما به حمدالله ناوشکن دنا ایرانی از آن عبور کرد.
وی ادامه داد: ناوشکن ما با توجه به تحریمها و شیطنتهای دشمن در جلوگیری از پهلوگیری در برخی بنادر به هر آنچه فکر میکنید در بحث بهداشت و درمان، تغذیه، کمکهای امدادی و... مجهز شده بود.
ایرانی با بیان اینکه ۸ بندر برای پهلوگیری در این عملیات پیشبینی شده بود، گفت: بندر بمبی در هندوستان اولین بندر ناوشکن دنا برای پهلوگیری بود.
وی در بیان خاطرات این پهلوگیری به سکته یکی از پرسنل اشاره کرد که توسط تیم پزشکی کشتی دنا احیا شد و تصریح کرد: امکانات و تجهیزات پزشکی کشتی برای هندیها در احیا این بیمار تحسینبرانگیز بود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران سخنان خود را تا رسیدن به جاکارتا اینگونه، ادامه داد: در جاکارتا با تشریفات رسمی از تیم دریایی ایرانی استقبال کردند و با اقتدار پرچم نظام را بالا بردیم.
ایرانی به ورود کشتی به اقیانوس آرام و شرکت در رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱(نیروهای مسلح ایران و ارتش) در میانه راه اشاره کرد و افزود: در طول مسیر ناوشکن دنا توسط کشورهای دیگر رصد میشد، قدرت خود را نشان دادیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه از خاطرات خود در برزیل و از چگونگی نمایش اقتدار فرهنگی، دینی و امنیتی در روز ۱۲۰ سالگی ارتباط ایران و برزیل گفت و افزود: در هر پهلوگیری ابتدا روی عرشه نماز جماعت برگزار میشد و تربیت و رفتار بچهها برای برزیلیها خیلی جالب بود.
وی با اشاره به عبور از عرض اقیانوس اطلس و خشنی آن، گفت: از لابلای طوفان و ارتفاع ۹ تا ۲۰ متری موج (کوه آب) بدون اینکه کشتی صدمهای ببیند؛ گذرکردیم.
وی تصریح کرد: در طول مسیر در آفریقای جنوبی در بحث وحدت شیعه و سنی با توجه به مصادف بودن با ماه رمضان در مسجد شیعیان، نماز و محفل انس با قرآن با حضور اهل تسنن و همچنین مراسم افطاری برگزار شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران این سفر دریایی را برای جهان اسلام افتخار دانست و گفت: در طول مسیر دو عمل جراحی موفق با تجعیزات بیمارستان دریایی در این ناو انجام شد.
وی با اشاره به واکنش مقامات دیگر کشورها در خصوص این سفر ناو ایرانی به گفتههای فرمانده نیروی دریایی روسیه اشاره کرد که رسما اعلام کرده بود کشوری که چنین ماموریتی انجام دهد یک ابرقدرت است و گفت: در طول مسیر اقتدار ایران را به جهانیان ثابت کردیم.
ایرانی از مدیریت خانوادهها در این ۸ ماه سخن گفت و تصریح کرد: اجازه ندادیم خانوادهها کمبودی داشته باشند، تنها عدم حضور فیزیکی پرسنل در کنار خانوادههایشان احساس میشد.
وی ادامه داد: در بین ما افرادی بودند که در طول این ۸ ماه؛ پدر، مادر، برادر، خواهر خود را از دست دانند و یا پدر شدند، اما حاضر نشدند ناو را ترک کنند و به نزد خانوادههایشان بازگردند چون میخواستند اقتدار ایران را در قاب کوچکی به عنوان ناوگروه ۸۶ به رخ جهانیان بکشند.