به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، شهرسـتان ایرانشـهر در قسمت مرکزی استان سیستان و بلوچستان واقع شده است. از شـمال و شـمال شـرقی با شهرسـتانهای زاهدان و خاش، از جنوب با شهرسـتان مهرستان، نیکشهر و سـرباز هممرز است. این شهرستان چند سالی است که به قطب خمیر خرما و فرآوردههای آن تبدیل شـده است.
شاید علتاش این است که بیش از یکصد نوع خرما در استان کشت میشود. بر اسـاس گفتههای مسـئولین جهاد کشـاورزی شهرسـتان ایرانشهر بیشترین سطح کشت خرما به ارقام مضافتی و ربی اختصاص دارد که در این میان خرمای مضافتی بیشترین میزان سطح زیر کشت است.
خرما محصول اصلی شهرسـتان ایرانشـهر اسـت که از این میوه مغذی، فرآوردههایی از جمله آرد، خمیر، قند، شیره و عسل به دست میآید. همچنیـن از هسـته خرمـا نیـز در تولیـد محصـولات آرایشـی و بهداشـتی، در تهیـه عرقیجـات و داروی گیاهـی و از تنه نخـل در صنایع چوبی و صنایع دستی استفاده میشود.
مهمترین مشکل این منطقه کمبود صنایع تبدیلی و همچنین صنایع بسـتهبندی اسـت که این مسـئله موجب شـده تا خرمای تولیدشـده در ایرانشـهر به شـهرهای دیگر مانند کرمان منتقل شود تا در آنجا بستهبندیشده و روانه بازار مصرف شود.
یکی دیگر از مشـکلات موجود در شهرسـتان ایرانشـهر مسئله نبود سردخانه به اندازه نیاز است به طوری که ایرانشهر دارای هفت سردخانه با ظرفیت بیش از ۱۵ هزار تن است که این میزان سردخانه برای این حجم خرمای تولید شده در ایرانشهر بسیار کم است.
بیشـترین شـغل مردم ایرانشـهر نیز در صنعت خرما است باید گفت این منطقه قطب تولید خرمای کشور است که اگر مسئولین که واقعا بتواننـد در ایـن بخش به ایرانشـهر کمک کنند میتوانیـم تولید خرمای منطقه جنوب شرق را در دست بگیریم که از نظر اشتغالزایی و هم از نظر تولید در منطقه حرف برای گفتن داشته باشیم.
خانم کارآفرین در صنعت خرما
خانـم نظـری یکـی فعـالان در صنعت خرما و فراوری آن اسـت او در سـال ۹۳ و فقـط بـا وام ۱۰ میلیـون تومانی کار خود را آغـاز کرد و امروز از افراد موفق در این صنعت به شمار میرود.
وی گفـت: هماکنـون در کارگاهاش بیش از ۱۰ نفـر مشـغول به فعالیت هسـتند که این ظرفیت وجود دارد تا کارگاهاش را بزرگتر کرده تا بتواند تعداد شاغلین را افزایش دهد. هدف اصلیاش صادرات محصولات تولیدی است که باید در این زمینه مسئولین به فکر باشند.
انتهای پیام/