به گزارش خبرگزاری بسیج زاهدان، دکتر مسعود اصغری در گفتگویی اظهار داشت: بروز و انتشار بیماری در بین طیور بومی و صنعتی سبب بروز خسارات گسترده اقتصادی برای مرغداران خواهد شد.
دکتر اصغری افزود: بروز بیماری در مزارع پرورشی هزینه های تولید را برای مرغداران افزایش میدهد و باعث کاهش تمایل مرغداران برای افزایش تعداد دورههای پرورشی در سال و غیرفعال شدن مرغداری گردد و به دنبال آن میتواند صنعت پرورش طیور را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو برای پیشگیری از خسارت و تضمین سلامت، مراقبت و پایش مستمر بیماری ها بسیار ضروری میباشد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: اجرای طرح واکسیناسیون طیور روستایی علیه بیماری نیوکاسل یک برنامه مهم و تاثیرگذار سازمان دامپزشکی کشور است که علاوهبر جلوگیری از سرایت و انتشار بیماری به مرغداریهای صنعتی، ارتقا ضریب بهداشت عمومی و امنیت غذایی، از طریق پیشگیری از بروز بیماری در طیور روستایی نقش مهمی در کمک به اقتصاد خانوار روستایی و ایجاد انگیزه در مردم ساکن روستا دارد.
وی اذعان داشت: این طرح در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، حفظ سرمایه طیور بومی روستایی، حفظ ذخایر ژنتیکی است که استفاده از واکسن آن به صورت آشامیدنی در دسترس طیور روستائیان قرار میگیرد.
دکتر مسعود اصغری گفت: با اجرای طرح ملی واکسیناسیون طیور روستایی در ۱۰ ماه اخیر قریب به 900 هزار دز واکسن مقاوم به حرارت در راستای ایمن سازی طیور بومی در استان سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
وی با تاکید بر اینکه موضوع سلامت تولید و مترتب آن تحقق امنیت غذایی از مهمترین اهداف دامپزشکی در صنعت پرورش طیور میباشد از هماستانیهای عزیز درخواست نمود که همکاری لازم با اکیپهای واکسیناسیون داشته باشند.